10-09-2006

Twee serie-caches in Limburg. Iets met kerken en iets met water. Ook nog een paar andere tussenliggende oppakkers.

 

traditional2538. Kerkenpad 6 by team_MaJu & Ruud4d
SmileNog net voor donker de cache kunnen spotten. Het was nog lastig genoeg om Herkenbosch te bereiken. Afgesloten wegen en spoorovergangen. En dat terwijl ik weinig ruchtbaarheid heb gegeven aan mijn komst naar het verre Limburg. Maar toen ik alle barrières had overwonnen, toen had ik ook wat. Toch zal mijn nieuwe hobby niet vissen zijn. Veel te zielig voor die beestjes.
BVDLC


2537traditional2537. Kerkenpad 1 by team_MaJu & Ruud4d
SmileIn Sint Odiliënberg hadden ze besloten het dorp dicht te timmeren. 100 meter voor het dorp stond ik voor een hek. Niet heel erg, want zo ik heb het laatste stukje kunnen wandelen. Vervelender was dat ik daarna om naar Herkenbosch te komen ongeveer 10 kilometer heb gereden voordat ik aan de andere kant van het hek was. Limburgse humor, neem ik aan. TomTom kon er niet om lachen. Ik wel, want ik lach overal om. Mijn wandelroute naar de cache was aangenaam. Met trappen en zo. Dank daarvoor.


traditional2536. Kerkenpad 5 by team_MaJu & Ruud4d
SmileHier in Linne zien ze niet graag geocachers volgens mij. Er werd namelijk voortdurend op me geschoten. De kogels floten om mijn oren. En dat allemaal terwijl er een vrolijk muziekje klonk. En kindertjes blij er tussendoor huppelden. En de mannen met rechts schoten en met links dikke pullen bier naar binnen goten. En de vrouwen gezellig met elkaar zaten te kletsen. Natuurlijk liet ik mij als echte geocacher niet kennen en ging onverstoorbaar door met zoeken. En met resultaat. Om die Limburgers dat even onder de neus te drukken ben ik met de cache in handen uitdagend rondjes om ze heen gaan lopen, daarbij veel Olé! roepend. Dat zal ze leren! Ze leken echter niet onder de indruk. Ik heb de cache terug geplaatst en ben maar weer verder gegaan.
BVDLC


2535traditional2535. Kerkenpad 2 by Jurpie
SmileJurpie in actie. Woont zeker in Herken. Verrassende plek voor een cache. En lekker rustig. Ik mag dat wel. Dank daarvoor.


traditional2534. Kerkenpad 7 by team_MaJu & Ruud4d
SmileVeel kerkmuggles zo rond half vijf. En ze kwamen mondjesmaat naar buiten. En dan bleven ze gezellig nog wat nabomen. Dat schoot niet op. Ik heb ze dus allemaal weer naar binnen gestuurd. Verteld dat de pastoor nog een belangrijke boodschap was vergeten mee te delen. Als zoete koek en weg waren ze. Kon ik rustig mijn gang gaan. Ik heb niet afgewacht tot ze weer buiten kwamen. Ach, in Roermond moet zulks kunnen, vind ik. Als je Tisney Anders hebt gezien, is niks meer vreemd.
BVDLC


traditional2533. Kerkenpad 3 by team_MaJu en Ruud4d
SmileVan welke kant je ook kijkt naar Roermond, altijd zie je deze toren. Nu stond ik er dichtbij, terwijl ik de hele dag het geval uit de verte had aanschouwd. Tot mijn verbazing vond ik de cache vrij snel. Van vreugde een dansje om de toren gemaakt.
BVDLC


2532mystery2532. Rondje Water Deel 09 by Team*Smeigel
SmileZie mijn log bij Deel 08.
En verder bedankt voor de mooie serie. De caches zijn leuk verstopt. De route is mooi uitgezocht. Ik heb heel wat water gezien.


mystery2531. Rondje Water Deel 08 by Team*Smeigel
SmileIn eerste instantie grote problemen de cache te vinden. De hint klopte ook niet met de omgeving. Nog eens beter gerekend en toen klopte het wel. Overkomt me anders zelden, hum.
Dank voor de cache.


mystery2530. Rondje Water Deel 07 by Team*Smeigel
SmileOok hier een leuke constructie, maar ik hoop wel dat ie blijvend is. Dank.


2529mystery2529. Rondje Water Deel 06 by Team*Smeigel
SmileHier had ik wat problemen met bedelende paarden. Hoewel ze prima uitzagen, meenden ze toch dat ik hen op wat lekkers moest trakteren. Waar ik ging, gingen zij. En dat was lastig, want zo kon ik de cache niet pakken. Heb dus een paar keer mijn trucdoos moeten opentrekken. Om ze af te leiden, zand in de ogen te strooien, bij de neus te nemen, en meer van die zaken. Een enkele keer lukte de truc. Dat was voor mij genoeg. Snel pakken, rustig loggen, trucdoos weer open en snel terugleggen. Ik hoop wel dat alles terugzit zo het hoort. Dank voor de cache.


mystery2528. Rondje Water Deel 05 by Team*Smeigel
SmileDie zal niet wegwaaien, denk ik. Dank.


mystery2527. Rondje Water Deel 04 by Team*Smeigel
SmileLeuk verstopt deze. Kort wandelingetje langs wat vissers en weer verder. Dank.


2526mystery2526. Rondje Water Deel 03 by Team*Smeigel
SmileNa het getreuzel van me bij nummer 02 heb ik nauwelijks meer problemen gekend. Caches werden redelijk snel opgeduikeld, dus tijd om om me heen te kijken, zoals naar de waterkant waar altijd iets gebeurde vandaag met het mooie weer. Alleen niet spectaculair genoeg om hier te beschrijven. Laten we zeggen: iedereen was lekker bezig vandaag. Veel fietsers langs de kant. Veel zeilbootjes op het water. En enkele “gekken” die daar met snelle motorbootjes tussendoor scheurden. Over de caches zelf kan ik niets zeggen zonder te spoilen. Mijn volgende logjes in deze serie zullen daarom meestal kort zijn.
BVDLC


mystery2525. Rondje Water Deel 02 by Team*Smeigel
SmileMet deze ben ik het langste bezig geweest. De hint heb ik zelfs niet gevonden. De cache pas toen ik het na lang zoeken had opgegeven en weer naar mijn auto terugkeerde. Daar zag mijn lodderoog plots iets interessants. En ja, hebbes! Had zo’n constructie al wel vaker gezien, maar was er weer niet op verdacht. Je moet ook altijd scherp blijven bij het cachen. Dank daarvoor.


traditional2524. Rondje Water Deel 01 by Team*Smeigel
SmileTijdens het kerkpaadjes bewandelen even overgestapt op wat rondjes om het water. Ik kwam er langs en wilde even weten wat het inhield. Even goed gekeken en toen de conclusie getrokken, dat het me wel zou kunnen lukken. Toen dus maar de hele serie gepakt. Daar ben ik wel mooi 4 uurtjes mee zoet geweest. Dat is inclusief lunch die ik heb genuttigd na het tweede rondje. Alvast bedankt voor de mooie serie. In mijn laatste log zal ik dat vast herhalen.


2523traditional2523. Kerkenpad 8 by team_MaJu & Ruud4d
SmileTsja die spoilerfoto had ik niet bij me. Dus eerst vergeefs lopen zoeken op de verkeerde plekken. Toen begon mijn smeekrondje langs allerlei hulplijntjes in de hoop iemand achter een pc aan te treffen. Het was ongelooflijk, maar niemand. Hadden allemaal wat anders te doen. Mompelden excuses van mooie weer en zo. Gelukkig was uiteindelijk pyne dichtbij huis en wilde wel even voor me kijken. Hij heeft toen hardop de foto voorgelezen. Kijk, daar heb je wat aan! Een minuutje later was de buit binnen en werd pyne bedankt. En de cache-leggers natuurlijk.


multi2522. drinkwatercache by j.gisberts
SmileIk kan me bijna niet voorstellen dat er lekker drinkwater uit de rivieren kan worden getapt, maar het lukt de jongens van het watergebeuren toch vrij aardig iets drinkbaars ervan te brouwen. Behoorlijk plasje water trouwens hier bij Heel. Maar ja, die Limburgers weten ook heel wat naar binnen te werken al of niet verdund met alcohol. En daar moet je als watermaker op inspelen. Overigens heb ik – lui als ik ben – niet het hele rondje van 6 kilometer afgelegd. Er kan dus getuchtigd worden. Maar dan moet je me eerste wel vinden, hahahaha.
Dank voor de mooie cache.
Uit: TB


traditional2521. Kerkenpad 10 by team_MaJu & Ruud4d
SmileIn Heel ging het Heel gemakkelijk bij de driebeukige pseudobasicale kruiskerk en dat is niet Heel gek natuurlijk. Dank daarvoor.


2520traditional2520. Kerkenpad 9 by team_MaJu en Ruud4d
SmileTijdens het bestijgen van de trap van het kerkje in Panheel werd ik begroet door een medewerker van de kerk. Hij was bezig de boel af te sluiten en ik besloot via wat getreuzel mijn kans af te wachten als ie weg was. Niets daarvan! Ik werd aangesproken. Of ik belangstelling had voor kerken. Jazeker! Want in Delft hebben wij ook kerken. Ja dat wist ie. Hij wist zelfs wie in Delft voor het glas-in-lood had gezorgd. Plots vroeg ie: of ben je aan het geocachen? Daar had ie me! Ja dus. Hij bleek op de hoogte, maar was nog steeds een beetje boos na het Peugeot-incident van een poosje geleden, dat hem niet van tevoren om toestemming was gevraagd. Ik heb hem beloofd dat in mijn log te schrijven. Hier staat het dus. We hebben nog even gezellig gebabbeld en daarna verdween ie in genoemde Peugeot. Tussendoor had ie me nog even de cache gewezen. Lekker makkelijk dus. Dank daarvoor.


traditional2519. Kerkenpad 11 by team_MaJu & Ruud4d
SmileBij mijn aankomst in Thorn begon de kerk net vol te stromen. Maar wel op zijn Limburgs. Alles heel rustig. Ik zag zelfs een man nog gauw even tegen de kerk plassen voor het naar binnen gaan. Wel deed ie het tamelijk stiekem ergens om een hoekje, maar een geocacher is scherp en ziet alles. Ik dacht nog: Als daar de cache maar niet ligt. Een kwartiertje zoeken later bleek zulks niet het geval. 2518Met mijn goochelaarshanden had ik weinig moeite de micro te graaien. Terug bij de auto bleek die aardig te zijn ingebouwd door de kerkgangers. Die dachten natuurlijk dat ik tot na het zingen bleef. Mis! Daarvoor ben ik al lang weg. Dat werd dus flink steken. Maar ook dat kun je wel overlaten aan een echte geocacher.
BVDLC


traditional2518. Hoge bomen hebben goede ontvangst? by Ruud4d & Team_MaJu
SmileIn Delft hebben we ook wel bomen, zelfs wel hoge, maar zoals deze heb ik ze nog niet gezien. Heb er in verwondering naar staan kijken. Deed me een beetje aan James Bond films denken, waar bomen hele ondergrondse raketinstellingen verbergen en omklappen als zo’n ding wordt gelanceerd. Over een paar jaar staat Nederland natuurlijk vol met dit soort bomen. Iedereen heeft dan gewoon zo’n ding in de tuin. Leve de vooruitgang en bedankt voor het inzicht daarin.