15-08-2006

Nat gras, een staande hond, een harem, een haiku-bos, cache meegenomen, de groenere overkant, een ererondje, leuke wielen, stiekem naar een bron, schaapjes op laarzen en een dijkje.

 

multi2467. Zeerijdtsdijk 2 by Team Mavos
SmileTot besluit van een fijne en lange cache-dag in Noord-Holland, even een dijkje bij de schone toeristenplaats Bakkum afgereden tot ik niet verder kon. Uitgestapt en zowaar een cache gevonden. Dat doet een mens goed. Nog even het landschappelijke uitzicht bewonderd en terug naar Deflt. Het is mooi geweest. Dank daarvoor.

multi2466. Zeerijdtsdijk 1 by Team Mavos
SmileOmdat ik altijd graag een ‘rondje’ wandel, ben ik na het vinden van de cache doorgelopen in plaats van hetzelfde stuk teruglopen. Ik raad de cachers die deze cache nog gaan doen aan, om terug te lopen. Dat is korter en mooier. Ik kwam nu langs de hoofdweg uit die naar Bakkum voert en moest aldaar nog flink omlopen naar de auto terug. Naar schatting heb ik 4,5 kilometer afgelegd. Heen en weer naar de cache zal een kilometertje korter zijn.
De wandeling over het dijkje was erg mooi. De grond onder mijn voeten was volkomen verzadigd van water, maar ik hield het nog net droog. De zijn schapen controlerende boer liep op laarzen evenals de schaapjes zelf. Wel verstandig lijkt me, want de hele dag met je pootjes in het water staan, lijkt me niet gezond. Er liepen wel enkele met de laarzen verkeerd om aan, links en rechts verwisseld dus. Het blijven schapen, hè.
Dank voor de mooie cache.

multi2465. De Wonderbaarlijke Bron by Team Moskie
SmileNooit geweten dat hier in Heiloo zoiets was. Ik arriveerde precies om 17.00 bij de poort van de tuin en las dat ie dan dicht zou gaan. Stond overigens ook in de beschrijving zag ik nu. Maar als er ergens een plek is, waar je zonden je worden vergeven, dan is het wel hier. Dus op mijn tenen naar binnen geslopen en ongezien mijn rondje gemaakt. Niet verwonderlijk dat het ontzettend rustig was in deze met kapelletjes, kerken, beelden, theaters volgestouwde tuin. Wel heel mooi overigens. Ik kwam niemand tegen en ben door een andere uitgang weer naar buiten geglipt. Langs de hoofdpoort komende zag ik, dat die intussen op slot was. Daarna kon ik rustig de cache graaien die heel listig was verstopt. Dank daarvoor.

traditional2464. De Putten by Muiz99
SmileDe putten bij Petten. Dat klinkt goed en dat is het ook. Mooi uitzicht over het Noordhollands landschap. De zee ben ik niet gaan 2463bekijken, omdat ik mijn krachten moest sparen voor de volgende cache en dus geen lust had om die hoge trap op de dijk te bestijgen. Bovendien twijfelde ik niet of de zee er nog wel was. Waarvoor ligt er anders een dijk?
Dank voor de leuke cache.

traditional2463. Het Schagerwad by Muiz99
SmileNu snap ik waarom ze die ‘gaten’ in het landschap wielen noemen! Als je op de kaart de Westfriese dijk bij Schagen bekijkt, lijkt het net het silhouet van de onderkant van een auto. Ik stel daarom voor, dat er nog een stukje dijk wordt aangelegd om het hele silhouet van een auto te voltooien. Lijkt mij didactisch wel verantwoord. Zie foto voor mijn voorstel. Het tracé voor het nieuwe stuk dijkje kun je jezelf makkelijk voorstellen. Dus kom op, Schagerrakkers, aan het werk!
En dank voor de cache.

traditional2462. Amstelmeer by Muiz99
SmileMooi plekje hier aan de rand van het Amstelmeer. Hoewel ik dacht dat de Amstel in Amsterdam lag, hebben ze het Meer hier neergelegd. Mooi gedaan! Na wat bewonderende blikken toch maar overgegaan tot het doel van deze tocht: een cache graaien. Ik kan me best voorstellen dat Barny hier een hulplijntje heeft nodig gehad. De cache ligt uiterst lastig verstopt. Voor Barny dan, bedoel ik. Ik had er iets minder moeite mee. Dank daarvoor.

traditional2461. Dit is wel wat het lijkt by geokunis2
SmileBIj aankomst de ton volkomen onbedekt aangetroffen. Na het loggen daar dus wat aan gedaan. De gasveldinstallatie lag er wel goed bij. Er kwam nog even mannetje langs om dat te controleren, zag ik. Zo deden wij beide ons werk.
BVDLC
In: TB
Uit: TB

traditional2460. Berkmeerdijk by Team2CV
SmileBoven Obdam ligt de Berkmeerpolder. 300 hectare schat ik. Dat is ongeveer 600 voetbalvelden. Daar omheen hebben ze een dijk gelegd. Goed idee! En op die dijk heeft Team2CV een cache gelegd. Nog een beter idee! En ik ben daarheen gereden om die cache te graaien. Het beste idee!
Omdat te vieren nog even een ererondje gereden over de dijk.
BVDLC

multi2459. Aan de overkant by Gina en Reimer
SmileHet is bekend dat aan de overkant het gras altijd groener is. Dat wilde ik wel eens met eigen ogen zien. Dus naar de schone plaats Avenhorn getogen om zulks te aanschouwen. De cache-leggers stuurden me meteen een uitkijktoren op om uit de verte al een voorproefje te krijgen. Het zag er veelbelovend uit. Na wat zigzagwerk door veld en bos, was het eindelijk zover: ik mocht naar de overkant. Daarvoor hadden ze een ingenieuze constructie in elkaar getimmerd. Mijn complimenten! En inderdaad kan ik nu meedelen, dat het gras aan de overkant er een stuk beter uitziet. Vooral als er prachtige cache is verborgen. Dank daarvoor.

traditional2458. De Banpaal by zoe_elmo
SmileZo’n paal daar midden langs de weg, daar heb ik moeite mee en zeker als het bovendien een banpaal is. Ben dus aan de veilige kant gebleven en heb het grondgebied van Hoorn met geen voet betreden. Desondanks ging het helemaal mis. Het graaien en loggen ging nog wel, maar daarna… Helemaal de kluts kwijt. Net toen ik in Avenhorn aan de start stond van de cache ‘Aan de overkant’, keek ik eens naast mij op de andere stoel. Wat lag daar? Je raadt het al: de cache van de Banpaal. Vergeten terug te plaatsen. Dus onmiddellijk met een noodgang weer terug naar de plaats des onheils. Had hier een stel wanhopig zoekende cachers verwacht, maar dat viel mee. Opluchting dus. Toch maar weer snel terug naar Avenhorn.
BVDLC

traditional2457. Het Sleutelbos by caysan
SmileSleutelbos? Niks sleutelbos. Haiku-bos zul je bedoelen! Loop ik rustig naar de cache in een bos in de schone plaats Purmerend. Zie ik plots een haiku in ijzer! Dan gebeurt er iets met me. Zoals je weet, heb ik zelf een haiku-cache, die aan de vinders ervan de grootste en origineelste dichtkwaliteiten ontlokt. Ik kon het dus niet laten om in het logboek mijn haiku van dat moment te plaatsen. Heb er maar een fotootje van gemaakt die ik hier bij de log zet. Kunnen anderen het ook lezen.
Na het loggen, heb ik de cache overigens wat beter proberen te bedekken. Hij lag er nogal open bij. Het zou jammer zijn als ie wegraakt.
Dank voor de mooie cache.
Uit: TB

multi2456. het Hemmeland by waterlanders
SmileBij de naam Hemmeland moest ik even denken aan mijn dochter Lady Cachetta die vroeger droomde van een Hemmem. Dat was dan de tegenhanger van een harem. Het leek haar wel wat zo’n poel van mooie jongens. Het Hemmeland nabij de schone plaats Monnikendam is echter andere koek. Niks van dat al. Gewoon lekker wandelen en om je heen kijken. Dat heb ik dus gedaan. Vooral bij de cache. Dank daarvoor. 

Favoriete log

multi2455. Ratjetoe by MCMAL
SmileNiks ratje toe. Hondje toe, zul je bedoelen. Precies op de cacheplek stond een hondje. De mevrouw trok wel aan zijn uittrekbare riem, maar het hondje hield stand. Het was zo’n soort cairn, je kent ze wel, ze bewaken soms ook caches. Goed beschouwd ‘deed ie het niet meer’. Het werd dus tijd voor mijn bekende hulpvaardigheid. Vroeger als kind speelde ik wel eens met mijn speelgoedautootje waarin een vliegwiel zat, omdat de batterijen nog niet waren uitgevonden. Even een paar keer met de wielen over de vloer ratsen, “heng, heng” roepen en daar vloog de auto door de kamer. Diezelfde handelingen dus toegepast op het schijnbaar uitgebluste hondje. Een paar keer flink “heng, heng” met de pootjes door het grind onder de welwillende blik van de mevrouw, dan losgelaten en als een speer ging het schepsel er vandoor, de mevrouw achter zich aan slepend. Kon ik eindelijk de cache graaien, want daar ging het me om natuurlijk. Dank daarvoor.

traditional2454. Vangrail? by colaboy & alcogirl
SmileTypisch Amsterdamse humor waarschijnlijk. TomTom kon er niet om lachen. Moest uren omrijden. Maar ja, TomTom ziet al die mooie weggetjes niet. Nou ja, hij ziet ze natuurlijk wel, maar anders dan ik. Vanwege het natte hoge gras maar even de laarsjes aangedaan voor het laatste stukje, alwaar ik de small (niet regular) cache kon opsnorren. Dank daarvoor.

mystery2453. RiDeKi - Molenpad by Rick de Kikker
SmileMaandag al de puzzel opgelost en ondanks het foutje in de formule wel de cache-plek berekend, maar een blik uit het raam van mijn flatje vertelde me, dat ik beter wat mooier weer zou kunnen afwachten en dat was vandaag al. Om 7.00 vanochtend de box gelicht ongeveer 10 meter vanaf de plek die mijn pijltje aanwees. Weliswaar mooi verstopt, maar de vraag is: voor hoelang? Geen idee of hier veel mensen langskomen. Ik hoop er het beste van.
BVDLC