10-08-2006

Geschutsstanden, romantiek, geconcentreerde vissers, geitjes, hobbelweggetje, duivenhok, regenbuien, voormalig spoorlijntje, visje, eiland en onweer.

 

traditional2439. Gp's Fietsroutes 5 HNH : "kasteel" te BERN by Geopatra
SmileDe laatste uit de serie vandaag. Ik dacht toch echt dat Bern ergens in Zwitserland lag, maar hiero is er ook eentje. Wel verrassend in zo’n gehucht zo’n bouwval tegen te komen. Herinnering aan een roemrucht verleden? Vertel me niet dat Wilhelm Tell hier gewoond heeft. Kwam die appel zeker uit de fruitbomen van de Betuwe? Met al die dreigende luchten vandaag en al dat water hier deed het me denken aan een muziekwerk over die Wilhelm Tell van Rossini. Je weet wel, dat onweer op het meer. Het enige stuk dat ik briljant kon spelen op de piano. Daarbij gebruik je vooral je ellebogen en vlakke hand. Maar ik dwaal wat af, geloof ik. Terwijl de hond blafte, de buurvrouw met een paard stoeide, heb ik mijn werk gedaan. En ik zag dat het mooi was. Dank daarvoor.

traditional2438. Gp's Fietsroutes 5 HNH : DOODLOPEND 4: HET EILAND by Geopatra
SmileDie TomTom toch! “Bestemming bereikt” zei ie. Daar stond ik dan in Wijk en Aalburg naar de overkant van het Heusdens Kanaal te kijken. Mijn suggestie is, dat je bij de aanschaf van dit navigatiepakket een zwemuitrusting kado krijgt. Het overkomt me te vaak, dit soort grappen. Zoals zo dikwijls zelf maar weer het heft in handen genomen en via een lange omweg het doel bereikt. En opnieuw zo’n mooi plekje! Geopatra doet het weer. Dank daarvoor.

multi2437. A FISHERMAN'S FIND by Geopatra
SmileZo! Dat was een lekker visje, dat ik aan de haak sloeg! Wie dat ook wil, zal naar Vlijmen moeten, want daar vind je van die kanjers! Voor mij zijn dit de perfecte caches. Enigszins avontuurlijk opgezette route met duidelijke wp’s, een beetje gestoei met je GPS-apparaatje, niet te ver wandelen, bijzonder stukje (aangelegde) natuur, en gaan met die banaan. Het mag duidelijk zijn, dat ik volop heb genoten. Dank daarvoor.
Flink geruild: 2x TB erin, 1 TB + coin eruit.

2436traditional2436. Halve Zolen Brug by Geopatra
SmileEindelijk deze blauwe stip tussen Vlijmen en Den Bosch van de kaart gehaald. Op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Omdat het vandaag Geopatra-dag was, moest deze er ook aan geloven. Heerlijke wandeling heen en terug over het voormalige spoorlijntje, dat behoorlijk is overwoekerd door de natuur. Overigens was ik te vroeg om rijpe bramen te scoren. Ik heb al meerdere van dit soort cache-tochten gemaakt en vind het steeds leuk. Ik beeld me dan in hoe zo’n stoomtreintje hier langs tjoeketjoekte. Wat ik weet uit Friesland van het zogenaamde Dokkumer lokaaltje, dat het erg gezellig kon zijn aan boord. Daar is namelijk vroeger een (Friese) tophit van gemaakt. Mensen vonden het heel spijtig dat het lijntje werd opgeheven. Na het vinden van de cache nog even doorgelopen om de brug te bekijken. Een flink bouwwerk daar in het moeras! En het ligt er eigenlijk nog goed bij. Onderweg passeerde ik nog een (bouwvallige) brug. Welke is nou die halve zolen brug?
Met rust gelaten door de regenbuien tijdens mijn tocht, heb ik heerlijk gewandeld. Dank daarvoor.

multi2435. Maasoever by De Rode Krokodil
SmileWaar TomTom even rechts wilde om de wijk Maaspoort van Den Bosch in te rijden naar het parkeerterrein, stonden leuke paaltjes. Een kilometer of 7 verder rijden en ik was op het parkeerterrein ongeveer 100 meter van de plek waar ik eerst langsreed. Vanaf daar ging het echter vlotjes. Ik heb mijn vouwfietsje gepakt om de 5 kilometer af te leggen. Daarbij ben ik niet over het pad langs de Maas gereden, maar over de dijk. Is ook prima te doen. De getallen in de verte kon ik goed zien. Onderweg wel geplaagd door regenbuien. Alweer jaren geleden, dat ik met 8BG Het Wonder van Empel heb gedaan, maar ik herkende de omgeving nog goed. Terug bij de auto begon het zonnetje lekker te schijnen. Kon ik in de auto dus weer opdrogen.
BVDMC

multi2434. BOKHOVEN WINDVANES, updated by Geopatra
SmileDe naam Bokhoven staat in Delft garant voor een heerlijk ijsje. Op warme dagen staan er lange rijen mensen bij deze ijsboer en zit hun terras stampensvol. En hier uit dit gehucht komt ie vandaan oorspronkelijk. Geen ijsjesweer vandaag en zeker niet toen ik hier was. Veel regen. Dat deed mij besluiten om het onderzoek naar de windwijzers per auto te doen. Was soms lastig, want door de regen op de ruiten geen goed uitzicht naar boven. Maar alle coords werden gevonden en nog goed ook. Bij eentje is er wel iets veranderd en ik heb er lang staan turen om te kijken of het klopte. De cache-locatie is een vondst! Hoe bedenk je het, Geopatra? Helaas ligt de hele cache-box in puin, maar door de constructie ter plekke is dat niet eens zo erg. Met een heerlijke landelijke geur in de neus werd de log gezet op deze mooie plek. Dank daarvoor.

traditional2433. Gp's Fietsroutes 5 HNH : DOODLOPEND 1: MAASDIJK by Geopatra
SmileEen eindeloos lijkend heel smal weggetje naar nergens. Maar er ligt wel een cache. En daar gaat het om. Op de terugweg nog eens goed om me heen gekeken en het heeft toch wel wat. Toen ook mooi uitzicht naar geen idee welke dorpen. Dank daarvoor.

mystery2432. Gp's Fietsroutes 5 HNH : LANGS DE MERSLOOT by Geopatra
SmileHet is bijna altijd hetzelfde met mij: als je een aanwijzing op twee manieren kunt uitleggen, kies ik de verkeerde. Zo ook nu. Na precies 640 meter wandelen me de blubber gezocht naar een cache. Toen ging eindelijk het lichtje bij mij branden, dat je de aanwijzing ook anders kunt lezen. Omdat het intussen middaguur was en de maag begon te knorren teruggegaan naar de auto en eerst lunchvoorraad ingeslagen in Ammerzoden. Een eindje verder gereden met de auto, gelunched terwijl de regen vrolijk op het autootjes kletterde. Daarna fluks tussen twee buien door op het fietsje naar de cache. Wel een lekker hobbelweggetje. Wat blijkt bij de cache? Brons! Hoe is het mogelijk? Dank daarvoor.

traditional2431. Gp's Fietsroutes 5 HNH : SLOT WELL by Geopatra
SmileHartstochtelijk blerend kwamen de geitjes op het slotterrein aangestormd, toen ze mij zagen zitten op de grote steen. En dat terwijl ik nooit dieren voer. Want ze dachten natuurlijk dat ik de zakken vol lekker voer had. Mooi niet. Even genoten van de rust (nou ja, buiten dat gebler dan) en het mooie uitzicht. Dank daarvoor. Toen op weg langs de Mersloot.

traditional2430. Gp's Fietsroutes 5 HNH : DOODLOPEND 3: SLIJKWELL by Geopatra
SmileVoor dit tochtje langs de rivier maar even de vouwfiets gepakt om de voetjes te sparen. Er moet nog meer gecached worden vandaag. Bovendien is het een fietsroute. En ik hoop zo net tussen twee buien door te kunnen. Lukt niet helemaal. Als eenzame fietser kromgebogen over het stuur ploeg ik over het stenige paadje. Wie bedenkt er zoiets? Geopatra dus. Dank daarvoor.

traditional2429. Gp's Fietsroutes 5 HNH : DOODLOPEND 2: BOOSTEREN by Geopatra
SmileEen blik op de kaart leerde, dat het vandaag Geopatra-dag zou zijn. Mooie gelegenheid om naast een stel blauwe stippen ook flink wat groene en gele stippen van de kaart te krijgen. Maar vooral te genieten natuurlijk van de creatieve vondsten van onze Cache-Dorado-Man. Dat is goed gelukt. Begonnen werd met dit doodlopend weggetje waar twee vissers, meer dobberkijkers gelukkig, mij totaal niet hebben waargenomen, terwijl ik achter hun rug mijn stiekeme werk deed. Dank daarvoor.

mystery2428. midden in ... by famba
SmileWat een pittoresk paadje! En dat midden in de Bommelerwaard. Dat doet iets met de hormonen. Later als ik groot ben, ga ik mijn lief meenemen naar dit romantische paadje. Ze zal helemaal wegzwijmelen bij de blik en gevoel dat deze verukkelijke plek biedt. Samen zullen we wegdromen in een extatische bundeling van natuurkrachten. We zullen gelukkig zijn en ons één voelen met de natuur. Niets zal er mooier zijn, dan hier te wandelen met haar…
Maar vandaag loop ik er in mijn eentje in de regen met laarzen aan. Ook fijn hoor. Echt wel. Snik.
Ter troost ligt er een mooie cache onder een bijzondere boom. Dank daarvoor.

multi2427. NHW reeks 18, Geschutsstanden op de dam in de Maas by team Wij Drie
SmileEen buiïge dag begonnen met deze cache die in de buurt ligt van slot Loevestein. Dat staat tenminste op het bordje waar ik de auto parkeerde. Van schieterij heb ik weinig verstand ondanks het feit dat ik in militaire dienst ben geweest. Van het schieten probeerde ik mij meestal te drukken. Ik had een hekel aan die knallerij. Heb zo nog eens een leuke Europacup-finale kunnen bekijken (Inter Milaan-Benfica 2-1) in de kantine, omdat ik ze op de schietbaan had wijsgemaakt dat ik het druk had met mijn eigenlijke dienst (kantoorwerk dus) en ze op kantoor dachten dat ik op de schietbaan was, hahahaha.
Maar vandaag sta ik bij de Maas en is er iets met geschutsstanden. Ik heb echter niks gezien en begrijp uit de beschrijving dat zulks logisch is, want het is er niet meer. Wat een opluchting…
Het zou een mooie vraag kunnen zijn in mijn laatste cache: “Wat zie je hier niet?”
Overigens vanwege het regenachtige weer ben ik wat met de auto heen en weer gereden om de waypoints te bezoeken. Ik hoop dat Wij Drie dat niet erg vindt. Zal wel niet, want ze houden van me, heb ik op het forum begrepen. Ik ook van hen natuurlijk.
De cache was erg grappig verstopt. Dank daarvoor.