08-08-2006

Amersfoort, Leusden, Apeldoorn, Raalte, Lemele, Wierden, Vriezenveen, Almelo. Oostwaarts dus.

 

2426multi2426. Cheops by Catweazle ©
SmileEr ligt toch geen farao begraven in dat bouwwerk op wp1 in de schone stad Almelo? Maar misschien wel een cache. Thuis gegoogeld en naar bleek de juiste coords gevonden. Een tienermeisje zat er in haar eentje hartstochtelijk te mobielen (dus geen aandacht voor de omgeving) terwijl ik de cache zocht. Na een poos de beschrijving gelezen. Ooohw, geen cache hier, maar wel getallen. Aha. Ik kon weer verder. En inderdaad daar lag de fraai verborgen cache. Dank daarvoor.


mystery2425. De Turfsteker by diwil
SmileMijn overgrootvader was hoofd van de school in Ouwsterhaule en daar werd ’s winters de kachel met turf gestookt. Die turf werd in die tijd – zo rond 1900 - overal gestoken, maar het kan toch zijn dat ie tjörfie’s uit Vriezenveen heeft gestookt. Overigens als een leerling het waagde om tijdens de les zo te zitten met de armen het hoofd ondersteunend, dan moest het kind voor straf een tijdje zitten met een turf die het hoofd ondersteunde. Dat zou ze leren, die luierikken, hahahaha. Verder was mijn overopa een heel aardige man. Nu nog – 70 jaar na zijn dood – kent iedereen zijn naam in het dorp en wordt met respect over hem gesproken. Echt waar, ga het zelf maar vragen. Meester Aninga dus.
Overigens had ik niet meteen de juiste coords te pakken na het vinden van de 4 tjörfie’s. Heb eerst wezenloos bij een weiland staan kijken. Wel mooi, maar verder geen broodnodige info om de cache te vinden. Na het elders vinden van de info op naar de stash area. Uitermate toepasselijk voor deze cache. Dank daarvoor.


2422traditional2424. Tjorfie 4 by diwil
SmileTomTom wilde mij langs een heel vreemde route hierheen leiden. De tocht eindige voor een gesloten hek op dik een kilometer. Toen ben ik zelf gaan navigeren en ik kwam tot op 200 meter. Dat was beter. Wel net een regenbuitje, maar onder de paraplu erheen gewandeld. Dat was de laatste sub-cache in de serie. Op naar de bonus. Dank voor deze.


traditional2423. Tjorfie 1 by diwil
SmileWaarom rijden hier zoveel auto’s langs? Pakken van de cache is één. Terugleggen is twee. Moest flink geduld hebben voor een ‘gaatje’. Intussen zogenaamd de meest prachtige foto’s gemaakt van de omgeving.
BVDLC


traditional2422. Tjorfie 3 by diwil
SmileHeel mooie hint! Die je overigens niet nodig hebt. Wel een rustig gebied alhier. Heerlijk en bedankt.


2421mystery2421. Khachkar by Catweazle ©
SmileDe cache gevonden ergens in een greppel! Dat mag je best geluk noemen. Omdat ik hem in eerste instantie zocht waar ie volgens de hint behoorde te zitten en niks vond, maar eens her en der gaan kijken en warempel, daar lag ie open bloot een flink eind van zijn plekje. Overigens weet ik eigenlijk niet wat zijn plekje was. Er zijn meerdere mogelijkheden die alle een flinke afwijking hebben van mijn projectie. Ik heb er maar één gekozen. Als de cache-legger gaat controleren, kan het dus best zijn, dat ie flink naar zijn eigen cache moet zoeken, hahahaha. Wel een mooi gebied om een cache te plaatsen, maar misschien moet je een ander plekje zoeken.
BVDLC


traditional2420. Tjorfie 2 by diwil
SmileHelaas geeft de beschrijving geen info over dit specifieke gebied waar deze cache ligt. Is hier misschien alle veen afgegraven? Ik heb daar geen verstand van. Dus gewoon de cache gegraaid en maar weer verder.
BVDLC


2419multi2419. Watervogels?? by diwil
SmileMooie niet te lange cache in een mooi gebied. Mooi uitgezet en leerzaam door de vele info-bordjes die ik met veel plezier heb gelezen. Ook heb ik diverse genoemde vogeltjes gezien. Fraai verstopte cache. Maar…
Mijn suggestie is een duidelijke hint te geven waar de cache ligt. Door afwijkingen in de meting, zowel bij de cache-legger als de cache-zoeker, is de stash area ongeveer een kwart voetbalveld groot. En je moet echt de cacheplek aanstoten om hem te vinden. Hij is namelijk niet te zien. Dit betekent dat je lang moet zoeken en geluk moet hebben dat je het bewuste plekje niet net overslaat. Als je dichtbij woont, kun je eventueel wel terugkomen om het nogmaals te proberen als het je niet meteen lukt. Maar als je van ver komt, is het niet leuk als geocacher zonder cache te vinden, af te druipen. Mijn voorstel voor de hint is: vlakbij een … De cache-legger weet wel wat ik bedoel, denk ik.
Nomaals, dit is opbouwend bedoelde kritiek bij een mooie cache. Dank daarvoor.


traditional2418. FunBox_NL by BushMan
SmileJaja, tien minuten lopen tot de cache. Inderdaad, de terugweg duurde 10 minuten. De heenweg is een ander verhaal. Die duurt bij mij sowieso altijd langer omdat ik veel stilsta en om me heen kijk. Bij voorbeeld nu omdat ik keek naar een stel jongelui die probeerden met tweepersoons kano’s te varen. De samenwerking was niet optimaal en zodoende schoot het niet op. Maar plezier hadden ze wel. Op 50 meter van de cache kwam ik - net als veel anderen blijkt uit de logs – tot de ontdekking aan de verkeerde kant van het water te staan. Zwemmen? Waden? Die jongelui vragen me over te zetten? Nou nee. Terug en een andere route vinden. Wel over een hek geklommen dat op slot zat. Maar ja, de cache lonkt. Dit alles is trouwens geen straf. Ik heb met veel plezier in dit mooie gebied rondgewandeld en uiteindelijk de cache gevonden. Dank daarvoor.
PS Wel de hint aanpassen, want die bankjes zijn er niet (meer?).


2417mystery2417. Jubileum Geocaching.nl 2001-2006 Oost by LUSTRUM-TEAM
SmileDe laatste uit de serie. En ook deze is passend bij een jubileum vestopt. Mooie locatie in een mooie omgeving. Dat vond ook het nordic walkend echtpaar dat mij passeerde toen ik de cache stond te loggen. Waren wel nieuwsgierig waar ik mee bezig was. Heb ze wat voorgelicht. Ik kreeg een lesje nordic walking. Je bij elke stap een beetje met de stok vooruitduwen. Het is even een slag. Oorspronkelijk afkomstig uit het westen beviel het ze hier prima in het oosten des lands. Ik kan het me voorstellen.
Dank voor de mooie cache.
In: TB (die er even later door Pentagram weer uit is gehaald, las ik in een sms-je)


mystery2416. Apeldoornse puzzel cache by S**** Frank
SmileVoor deze cache moest stevig gepuzzeld worden, maar dan heb je ook wat. Een alternatief wandelingetje gemaakt door een bos bij Apeldoorn, waar het altijd goed toeven is. Doordat ik een nauwelijks belopen paadje koos dat schijnbaar wel, maar ik werkelijkheid niet leidde naar de cache, nogal wat heen en weer moeten drentelen. Overigens helemaal niet erg.
BVDLC


2415mystery2415. "Teletekst" by "Team Kleijn"
SmileHet begon zo mooi. Winter. Knappend haardvuur. Warme pantoffels aan. In luie fauteuil met voeten op bankje. Sigaartje. Wijntje. TV aan en op teletekst. Ik met de afstandbediening. 8BG voor het betere denkwerk. Perfecte samenwerking. Zo werden alle antwoorden gescoord en stond er een mooi stel coördinaten. Helaas ging het vanaf daar verschrikkelijk mis. 8BG noteerde de coords voor mij! Ik had het moeten weten, maar ik ben naïef. In het voorjaar reed ik naar de genoteerde plek. Stond daar wezenloos tussen de tuinderwoningen. Geen plek om een cache te verstoppen, zelfs niet voor Team Kleijn. Teleurgesteld afgedropen. Vandaag de herkansing. Voor de zekerheid eerst 8BG gebeld of het zin had er weer heen te gaan. Hij had hem intussen namelijk al gevonden. “Ja” zei ie. Heerlijk zo’n zoon! Dus daar stond ik dan weer. Net zo wezenloos als de eerste keer. Hem gebeld. “Beschrijf de omgeving eens” zie ie. Na dat gedaan te hebben, diepe stilte aan de andere kant van de lijn. Kortom, het werd tijd voor een ECHTE hulplijn. Skansen dus. Een elandsterk team dat intussen is uitgegroeid tot een beresterk team. “Wat zijn je coords?” vroeg ze. Een zeer relevante vraag en meteen to the point. Na mijn antwoord, zuchtte ze niet, lachte mij niet uit, integendeel. Liefdevol werden mij de juiste coords meegedeeld en kon ik een kilometertje verderop eindelijk deze cache graaien. Dank daarvoor aan iedereen die mij dit mogelijk heeft gemaakt.

2414
traditional2414. Snel by Sanderss
SmileSnel was ik zeker. Volgens mij een nieuw scherp record gezet voor te korte mensen: 2,2 seconden handgeklokt. Hoe? Door het met het voorwiel heel dichtbij de boom te parkeren, uit de auto te springen en meteen door op de voorband te gaan staan de cache uit het gat graaien. Ik ben trots op mezelf.
BVDLC


mystery2413. eene01 by EenE
Smile‘Eigenwijs’ als ik ben heb ik op een andere plek geparkeerd en daardoor onderweg geen monument gezien. Mijn pijltje wees meteen naar de juiste plek van de cache. Bij een puzzeloplossing overschrijf ik in mijn pda namelijk de coords die boven de pagina staan. Toch was het een leuk wandelingetje. Dank daarvoor.