30-07-2006

Een visser, een onbekende bult, twee jonge supercachers, een feestbeest en een hazenslaapje.

 

multi2383. Wolterbeekstraat by Coeckymonsters
2383SmileDeze cache bij Tilburg begonnen met een hazenslaapje. Regen, gerommel van onweer en slaap waren een combinatie om even lekker weg te dutten achter het stuur, waarbij de auto geparkeerd stond op de directeursplek van een of ander bedrijf. Op zondag geeft dat een lekker gevoel. Na een uurtje was het min of meer droog, was ik alweer half wakker en ging ik van start. Onder dreigende luchten met zo nu en dan een spatje regen als een slaapwandelaar het rondje door het mooie bos afgelegd. Logisch dus dat de vraag bij het laatste wp mij helemaal in de war maakte. Het aantal cirkels van een spiraal. Dat was teveel gevraagd. Ik heb dus alle mogelijkheden qua formule uitgezocht en hield 2 reële mogelijkheden over. Helaas op beide niks te vinden. Kletsnat van het lopen tussen natte struiken kwam het ongelooflijke idee bij me op dat ik misschien een rekenfoutje zou hebben kunnen gemaakt. En warempel, door het aanzien van een Q als een O de verkeerde waarde ingevuld in de formule. Hoe is het mogelijk! Overkomt me anders zelden, hum. Toen dus een herkansing, maar helaas was ik zodanig gedesorienteerd, dat ik vastzat in het bos en het pad niet meer wist. Toen maar op mijn pijltje rechttoe rechtan naar de cache gelopen. Nat was ik toch al. Na een barre tocht van ongeveer 50 meter kwam eindelijk in zicht waarover in de hint werd gesproken. Het was volbracht! Dank daarvoor.
In: TB
Uit: TB

 

2382multi2382. Klein Zwitserland by de hangijzers
SmileDeze zoektocht nabij Gilze liep als een trein totdat de cache gezocht moest worden. Slechte ontvangst, verkeerde benadering en warrige zoekmethoden leidden tot niets. Tijd dus om slim te worden. Een grote halve cirkel bracht mij een benadering vanaf de andere kant en bovendien, wat nog slimmer was, een stel cachers uit Hilvarenbeek, met de mooie naam: Het Hilver Stel. Ze liepen voor mij uit recht op de cache af en spraken toen de magische woorden: “Hier ligt ie.” Muziek voor mijn oren dus. Daar kan de beste symphonie van Mozart niet tegenop, zelfs niet als ie gespeeld wordt door het Boston Pops Symphonie orkest olv Arthur Fiedler. Ja, ik noem maar een zijstraat. Vanwege de naam van de cache, ben ik daarna samen het Stel jodelend teruggedanst naar de auto. Dank daarvoor.

 


2381mystery2381. So tonight I'm gonna party like it's 1999 by Knight of Ni
SmileIeder die mij kent, weet wat voor gruwelijk feestbeest ik ben. De titel van deze cache is daarom op mijn lijf geschreven, temeer daar ik in 1999 gestopt ben met werken en mij daarna heb overgegeven aan de genoegens van maltbier, warme choco, appeltaart met slagroom, crackers met Goede Start margarine en hagelslag, groene thee, limonade van de beste siroop met daaraan toegevoegde vitamine C, noem het maar op. Alle dagen carnaval en het feest duurt maar voort. Helaas lukte het mij niet om de antwoorden op deze puzzel bij elkaar te googelen. Gelukkig zou ik vandaag op stap gaan met pyne en hadden we de taken wat verdeeld. Ik had een andere puzzel opgelost en hij deze. Ik beschikte dus over de coords van de cache. Helaas ging pyne niet mee, omdat ie aan het klussen is in zijn nieuwe huis en te maken kreeg met een onwillige WC-pot. Geen wonder als je de afkorting WC nader beschouwt, hahahaha. Pyne dus aan het werk en ik alleen aan het feesten in Brabant, daar waar het leven goed is. Dank daarvoor.


2380multi2380. Cache Getters Present: Weg van de snelweg by Cache Getters
SmileAllereerst dit: met mijn ervaring zeg ik: “Dit is een prima cache!” die door de Cache Getters gepresenteerd wordt. Prima locatie dat meertje bij de snelweg A59 bij Wagenberg. Mooi aangebrachte wp’s. Mooi verstopte cache. Daar is allemaal veel werk aan besteed en dat siert de echte cache-legger. Dit genoegen werd voor mij nog vergroot door de aanwezigheid van een ander cache-team genaamd Dutchgoldwing uit Zeewolde. Dat team had twee jonge supercachers genaamd Jaimy en Kimberly aan boord. Het waren juist deze supercachers die voorstelden, dat ik met hen meeliep. Graag natuurlijk. De supercachers moesten wel eerst wat op gang komen en daar zorgde Mariska voor die rustig om zich heen kijkend de eerste aanwijzing ontdekte, terwijl Mario en ik daar in ons enthousiasme overheen hadden gekeken. Daarna liep alles als een tierelier en werd de een na de andere aanwijzing ontdekt. Was er dan echt geen minpuntje? Natuurlijk wel. Bij de steiger probeerde een van de supercachers mij in het water te duwen, omdat de aanwijzing niet snel genoeg werd gevonden. Of natuurlijk, omdat ze dacht dat ik van zwemmen houd. Dat laatste is niet het geval en ik heb mij stevig verweerd en bovendien een eind verderop haar aandacht afgeleid door te “verklappen” waar de cache lag. De truc lukte en terwijl zij aldus een eind verder vergeefs zocht, vonden wij de cache. Er werd flink geruild en na afloop alles weer heel netjes weggestopt.
Dank voor de mooie cache en Dutchgoldwing voor het aangename gezelschap.


mystery2379. De Bult by missym
SmileIk kende al wel een andere bult hier in de buurt van Barendrecht. Van een andere cache. Die was het dus niet. Deze bult was mij nog onbekend. Heb hem van een andere kant benaderd dan in de beschrijving staat. Geen idee of dat korter of langer is. Totaal dik een kilometer langs deze kant. Er waren op deze zondagochtend veel trimmers in actie, individueel en in groepen. Ze liepen gelukkig niet langs de cache die ik in alle rust heb kunnen graaien. Dank daarvoor.


2378multi2378. Sluisjesdijk by ronell
SmileAlweer een mooi plekje in die Rotterdamse haven. Terwijl bootjes af en aan voeren, zocht ik me de blubber naar de cache. Ik vind dat eigenlijk een hint nodig is. En hoe beter de hint hoe sneller de cache gevonden wordt, hoe korter je dus de aandacht trekt van dreuzels. Ik zie dat er nu wel een hint is, maar weet niet of die tot snelle vondsten leidt. Bij mijn zoektocht werd ik verrast door de belangstelling van een visser. Die vutter (net als ik) bleek een Molukker waar ik nog een hele tijd gezellig mee heb zitten kletsen. Hem vertrouwend het geocachen uitgelegd en mijn mooi elektronische apparaatjes getoond en zo. Het leek hem erg leuk, maar hij hield het op vissen. Hij had al één tongetje te pakken. Omdat ik de cache niet kon vinden, heb ik Knifemen gebeld voor een hulplijntje. Die leidde me naar een plek waar ik niet had gezocht. Wel daar vlakbij in de buurt, waar ik met een stokje niks dan vieze rommel bovenhaalde. Met de hulp was het gelukkig snel gepiept.
BVDLC
Uit: TB