27-07-2006

Canisters van Zoetermeer tot Leiden. Je moet ervan houden. Een verdwenen dorp, leuk weggetje, een beeld, een duinpan, een bijna verregende plas en sneeuw in juli.

 

2397multi2377. Zoetermeer Snowworld by Geo-Smurfin
SmileDrie jaar geleden liep ik hier ook in Zoetermeer door de bergen. Toen om de cache ‘De achterkant van de kou’  te vinden. Toen vond ik het al een bijzonder gebied en nu nog steeds. Deze wandeling is wat korter en wat anders van opzet. Geen spoilerfoto’s bij me, dus de tussencanisters heb ik op de tast gevonden evenals de cache. Op de terugweg vond ik een zogenaamde speedmaster, een apparaatje om te zien hoeveel en hoe hard je fietst, dat blijkbaar van iemands fiets was gevallen. Het werkte nog. Ben zo vrij geweest die te leggen naast de canister van wp1. Die is dus voor de eerlijke vinder.
BVDLC


2376multi2376. Zoetermeer, Benthuizerplas by Rick de Kikker
SmileNet stond ik klaar voor de start ’s morgens om een uur of half tien, begon het te plenzen. Toen mijn dagprogramma omgebouwd en doorgereden. In de namiddag alhier voor de herkansing en het regende niet meer. Het was weer vertrouwd warm. Fietsje gepakt en peddelen maar om een stel meertjes heen die er mooi bijlagen. Niet al te veel mensen trouwens. Op de plek waar ik nogal stond te puzzelen wat de cache-legger nu precies bedoelde met het straatnaambord, was een grootmoeder bezig haar kleinzoon vissen te leren. Ze riep mij trots toe: “Hij heeft al bijna beet!” Kijk, dat is een optimistiche benadering. Daar kikker je van op. Ineens snapte ik ook hoe te rekenen en kon naar de stash area. Er is reeds beschreven, dat het daar een behoorlijk rommeltje is en dat de cache-legger al overweegt de cache eventueel te verplaatsen. Ik raad aan, dat zeker te doen. Naar mijn inschatting is ie anders over een maand wel weg en dat zou jammer zijn. Dank voor de mooie cache.
Uit: TB


2375multi2375. De Pan Van Persijn by De Goonies en Toetsoep
SmileEven wat aanvullende info: toegangsprijs per persoon bedraagt 1,10 Euro (chippen is mogelijk) en de wandeling is bijna 3 kilometer.
Dan de cache zelf. De parkeerplaats naast de duinen hier in de buurt van Rijnsburg komt me bekend voor. Hier heb ik al eerder caches gedaan. De wandeling door het bos en duin is mooi. Geen mens tegengekomen onderweg, dus zo kun je rustig op zoek gaan naar de aanwijzingen. Volgens de beschrijving zit het kokertje bij wp2 in de boom. Ik zou zeggen: onder de boom. Gelukkig wel gevonden. Zo wandelde ik rustig ontspannen door dit gebied van wp naar wp. Nog wel zitten dubben welk woord wordt bedoeld bij het laatste wp. Meedere geprobeerd, maar uiteindelijk denk ik wel de goede gevonden te hebben. Cache is wel bijzonder verstopt. Dank daarvoor en voor de mooie wandeling natuurlijk.


2374traditional2374. De Verhalenverteller by sp00k
SmileGrappig beeld daar in het parkje in Oegstgeest. Plus de gedachte daarachter. De vraag is echter of hier ter plekke echt veel te vertellen valt over wat er geschied is, want ik heb naast de verhalenverteller plaatsgenomen, ben ook op mijn kop gaan staan en heb geluisterd. Niks. Natuurlijk zullen Biertje, pyne, Quaerens en misschien nog meer van die (Hardcore) knakkers wel hele verhalen ophangen als ze deze cache gaan loggen, maar voor de echt leuke verhalen moet je natuurlijk naar Friesland, waar Pier Pak met de gongelstok (=toverstaf) van Klaes Kunst doorheen trok. Hierover zat ik te mijmeren op het bankje nabij de cache, dat ik gebruikte om te loggen en mijn lunch te nuttigen, terwijl voortdurend hondenuitlaat-personen aan mij voorbij trokken, want dat schijnt de hoofdfunctie van het parkje te zijn, lijkt het wel.
Natuurlijk wel bedankt voor de leuke cache.


2373traditional2373. Halverwege by Sandraak+Beamer
SmileOmdat de cache halverwege ligt, heb ik besloten voor de benadering vanuit het noorden. Qua afstand maakt het niet uit. Heel mooi pittoresk weggetje daar oostelijk van Leiden, dat inderdaad een cache verdient. Dank daarvoor.


multi2372. Het verdwenen dorp by Axel-F
SmileTriest verhaal van zo’n verdwenen dorp hier midden in het groene hart van Zuid-Holland zeker als ik lees dat het gelij(!)delijk leegliep. Omdat ik geen foto bij me had, best wel even in de regen rondgelopen voordat ik het monument zag. Toen ik het eindelijk vond, had ik mijn GPSr in de auto laten liggen. Die dus opgehaald en nog een leuk wandelingetje gemaakt naar de cache. Dank daarvoor.


traditional2371. Leiden -> Zoetermeer by Geo-Smurfin
SmileCanistertje leggen, niemand zeggen. Alleen wel aan de echte geocachers natuurlijk. Die vinden alle soorten caches graag. Dus ook deze. Dank daarvoor.


2368traditional2370. Zoetermeer -> Leiden by Geo-Smurfin
SmileCanistertje leggen, niemand zeggen. Alleen wel aan de echte geocachers natuurlijk. Die vinden alle soorten caches graag. Dus ook deze. Dank daarvoor. Op naar Leiden om onderweg nog eentje te graaien.


traditional2369. Stompwijk?!? by Geo-Smurfin
SmileCanistertje leggen, niemand zeggen. Alleen wel aan de echte geocachers natuurlijk. Die vinden alle soorten caches graag. Dus ook deze. Dank daarvoor. Op naar Leiden om onderweg nog twee te graaien.


traditional2368. Zoetermeer Randstadrail by Geo-Smurfin
SmileCanistertje leggen, niemand zeggen. Alleen wel aan de echte geocachers natuurlijk. Die vinden alle soorten caches graag. Dus ook deze. Dank daarvoor. Op naar Stompwijk.