25-07-2006

Treinen, heel veel wallen, rustig aan en een put. Allemaal in het westelijk deel van Brabant.

 

2367multi2367. In the put by Team Stroller
SmileEindelijk uit de put. Een poos geleden daarin geraakt, toen ik bij wp4 een verkeerde keuze maakte en op een eindlocatie terecht kwam die weliswaar mooi was, maar vanwege het ontbreken van een cache mij behoorlijk depressief maakte. Sindsdien therapie gevolgd, cursussen omgaan met jezelf gedaan, pillen geslikt, noem het maar op, niets hielp. Vandaag terug naar die plek daar bij Bergen op Zoom en de juiste keus gemaakt. En ja, toen viel alle ellende van me af. Dansend en zingend terug gewandeld naar de auto. Ik ben weer vrij! Dank daarvoor.


multi2366. Onthaasten by TheRaven
SmileNog even vlug voor het avondeten deze cache gedaan. Het kon net, maar dan moest ik wel opschieten. Dus de racefiets gepakt en stoempen maar. Het was wel een mooi gebied geloof ik, waar ik doorheen denderde. Onderweg werd ik nog gebeld door mijn 2366zakenpartner, of ik snel nog wat voor hem wilde regelen. Dat moest dus telefonisch zo ver van de bewoonde wereld, hoewel ik Bergen op Zoom in de verte wel kon zien liggen. Dat bellen viel nog niet mee zo hobbelend op de fiets. Bovendien ongeduldige en gehaaste mensen aan de andere kant van de lijn. Man, wat kan dat vervelend zijn. Gelukkig kwam alles goed en kon ik mij weer concentreren op deze cache. Op de stash area lag op 50 meter van de cache een naakte man te zonnen. Heeft zo iemand niet wat beters te doen? denk je dan. Via een militair gezien perfecte omtrekkende beweging, die overigens wel tijd kostte, heeft hij me niet opgemerkt en heb ik dus ongezien kunnen loggen. Toen weer gezwind terug naar de auto. Maar wel stresserend zoiets. Het zou leuk zijn als er een cache gemaakt werd, waar je wat rustiger te werk kan gaan. Oooohw, oeps, nu zie ik pas de titel van de cache. Nou ja, sorry, volgende keer zal ik beter opletten. Dank voor de mooie cache.


mystery2365. GC De Brabantse Wal 4 by 26 december
SmileVoor de laatste uit de serie naar Bergen op Zoom getogen en in een leuk gebiedje terecht gekomen. Even een kleine paniekaanval bij het aanschouwen van de stash area, maar gelukkig viel het mee. In het verleden namelijk meermalen dergelijke area’s vergeefs doorzocht op de aanwezigheid van micro-caches. Maar die waren dan minder doordacht verstopt dan deze. En daar dank ik de cache-legger voor. En natuurlijk ook dank voor de mooie serie.


2364multi2364. GC De Brabantse Wal 3 by 26 december
SmileOp naar Ossendrecht. Ooit in 1961 was ik hier ook. Om het vaderland te dienen. En om een kerel te worden. Dat laatste is niet gelukt. Ben altijd kind gebleven. En laat dat nu net één van de voorwaarden zijn om de hobby geocachen te kunnen beoefenen! Vrolijk dus op weg totdat bij wp5 de coords van de cache gezocht moesten worden. Behalve kind ben ik ook koppig (net als alle Friezen). Ik interpreteerde de hint als zou de aanwijzing zich bij een bepaald object moeten bevinden. Ik heb ze tot in wijde omgeving allemaal afgezocht maar geen aanwijzing. En mijn pijltje wees in een richting waar zo’n object niet eens stond! Ik werd er nog kindser van dan ik al ben. Na een uurtje had ik er genoeg van en ben gaan kijken in de logs hoe anderen het er hier van af brachten. Niemand leek een probleem te hebben. Om gek van te worden. Toen maar een hulplijn uitgegooid naar Knifemen, een recente kilocacher die messcherp is en fluitend alle aanwijzingen en caches tevoorschijn tovert. Hij zette mij op het juiste spoor. Opluchting. Daarna was het snel gepiept. Dank voor de mooie cache.


mystery2363. GC De Brabantse Wal 2 by 26 december
SmileMet de juiste gegevens een makkie. Maar je ziet wel de wal van heel dichtbij. En dat zal de bedoeling zijn. Dank daarvoor.


2362multi2362. GC De Brabantse Wal 1 by 26 december
SmileTot dusver kende ik alleen de wallen in Amsterdam, de Gooise stuwwal bij Hilversum en de Eewal in Leeuwarden. Het blijkt dat ze in West-Brabant ook een wal hebben. Reden dus om die eens van dichtbij te bekijken. Overigens had ik die wel elke keer daar in de verte aan de linkerkant van de weg gezien als ik met de auto over de snelweg A58 tufte op mijn weg naar Antwerpen. Nu heb ik het eens van de andere kant bekeken. Op mijn vouwfietsje omhoog en omlaag over die Brabantse Wal. Met wijdse uitzichten als je boven bent. En dan lekker naar beneden knallen, waarbij je natuurlijk wel steeds “Houdoe” moet roepen naar de voorbijgangers, want je bent in Brabant tenslotte. Voor ik het wist liep ik een cache te zoeken en met de aangereikte gegevens was dat prima te doen. Dank daarvoor.
In: TB
Uit: TB


traditional2361. Trainspotting by Knight of Ni
SmileTijdens de korte tijd die ik hier nodig had voor het cache-graaien, reden er maar liefst 8 treinen voorbij. Niet iets om mee te spotten, zou ik zeggen. Straks komen daar ook nog de HSL-treinen bij. Mooi plekje. Dank daarvoor.