20-07-2006

Rustig en veel kerken, een park en een onvindbare brug, hard remmen en een bankje. Tenslotte moeilijke formules.

 

2353multi2353. DE BORREKEEN by gerrit, lenie en paul
SmileTsja dat heb je als cache-leggers die een prachtige cache in een prachtig gebied hebben uitgezet, een ingewikkelde start verzinnen met veel tel- en rekenwerk. Dan bestaat de kans dat de cache-leggers zelf de mist ingaan, zoals hier. Intussen zie ik, dat de formules zijn aangepast, maar ik liep nog met de oude info. Bijna had ik het opgegeven, maar bij de 3e keer kijken naar het object op ruim 100 meter van het berekende beginpunt, nadat ik dus eerst was teruggegaan naar de start en opnieuw rekende en toch dezelfde uitkomsten kreeg, nog een keer vergeefs had gekeken en ook een volgend gelijksoortig object had bekeken, eindelijk bingo. Daarna liep het vlotjes en deed ik dus de eigenlijke route die zoals gezegd prachtig is en je door een bijzonder gebiedje brengt. De cache was ook prachtig verstopt, dus met een goed gevoel het gebied nabij Zuid-Beijerland verlaten. Dank daarvoor.


traditional2352. BANKJE by gerrit, lenie en paul
SmileHeb de cache na afloop wat beter verstopt, namelijk wat dieper en daardoor met meer natuurlijk materiaal erop, want hij lag aardig zichtbaar en dat is denk ik niet de bedoeling. Voor mij dus gemakkelijk, voor de volgende wat moeilijker te vinden.
BVDLC


traditional2351. 60 hard zat! by gerrit en lenie
SmileEven flink op de rem gaan staan om deze cache te graaien. Daarna met een sukkelgangetje door naar een bankje.
BVDLC


2350multi2350. De Bomenroute by missym
SmileDe halve bevolking van Oud-Beijerland aangesproken en uitgehoord om achter de naam van een niet door mij gevonden brug te komen. Ja, één van de namen kenden ze allemaal, maar die was het niet. Dat krijg je als je met een verouderde uitdraai op stap gaat. Gelukkig heb ik altijd mijn belangrijkste geocache-attribuut bij me: mijn GSM. En ook gelukkig behoort Koos de Kapper tot de vlotte jongens in deze contreien die altijd gezwind elke nieuwe cache weet te vinden zonder de problemen die ik blijkbaar altijd heb. Dus Koos gebeld, hulp gevraagd en hulp gekregen, want daar kun je bij Koos altijd van op aan. Zelf vind ie dat heel gewoon en stelt het niet op prijs, dat ik dat uitgebreid vermeld in mijn logs. Dat doe ik dan dus ook maar niet. Toch bedankt Koos! Zo kon ik weer verder en vond de cache niet ver van de plek waar ik eerder ook al eens via de Carrotte-methode had lopen struinen. Terwijl ik mijn logwerk verrichtte nadat ik de cache op een origineel plekje had gevonden, werd ik min of meer gadegeslagen door de buurman, waarvan ik niet weet, of hij op de hoogte is van het geocache-gebeuren alhier. Toen ik wegfietste, keek hij mij wel opmerkelijk olijk achterna.
2349BVDMC
In: TB
Uit: TB


multi2349. Buitenoord by missym
SmileVia deze cache een stukje Barendrecht gezien. Viel best mee. Toch beviel mij het laatste deel in het park het beste. Zal wel met het snikhete weer hebben te maken. Overigens een flinke afwijking van dik 20 meter bij WP5, dus best wel even lopen zoeken voordat ik de aanwijzing vond. Leuk plekje, maar helaas is die flink zichtbaar aangebracht en je moet niet raar opkijken als ie plots weg is. Ook voor de cache vrees ik, dat ie er niet lang ligt. Weliswaar niet zichtbaar, maar wel in een druk bezocht gebied. Overigens hoop ik natuurlijk ongelijk te hebben.
Dank voor de mooie cache.


2348multi2348. Kerken in Alblasserdam by brilstar
SmileMij een paar uurtjes gruwelijk goed vermaakt met het opsporen van al die kerken in Alblasserdam. Op mijn gemak met het vouwfietsje, dreigende luchten waaruit uiteindelijk slechts enkele druppeltjes zijn gevallen, heb ik de hele lijst met punten systematisch afgewerkt. En dat is bijzonder voor mij, want meestal doe ik maar wat en dat lukt wonderwel ook nog vaak. Ik kon het niet laten om veel Alblasserdammers die tussen haakjes helemaal niet zulke goede dammers zijn, ik heb in het verleden er meerdere flink van het bord kunnen vegen, zoals de heer S. Boer (volgens Rob Clerc een wereldpartij) en de heer K. Bakker (helaas veel te vroeg overleden), je merkt het, mijn damverleden komt even bovendrijven, mijn excuses daarvoor, dus die matige Alblasserdammers de foto’s onder de neus gedrukt en dat hielp heel goed bij het traceren van de locaties. Niet iedereen had iets met kerken, hoewel ze die wel wisten te staan. Ik kreeg van eentje nog een verhandeling over het geloof, dat ze dus niet had, maar haar vriendin wel, maar in moeilijke tijden hielp dat toch niet, enz., dus je snapt dat ik het goed naar mijn zin heb gehad. De eindberekening bracht mij ongeveer 55 meter vanaf de plek waar ik de cache vond, dankzij de hint. Ligt dat aan mijn rekenkunsten, of klopt het echt niet? Voor mij niet zo belangrijk. Ik had een prachtige ochtend en ben fluitend naar de auto teruggefietst. Dank daarvoor.


traditional2347. Rustig Alblasserdam by brilstar
SmileRustig was het er zeker, maar hoe er te komen? Tot twee keer toe liep mijn aanvliegroute stuk. Met dank aan TomTom. Toen zelf maar eens gaan routeren en ziet: de opening werd gevonden. En de cache. En daar ging het om. Dank daarvoor.