18-07-2006

Groene vingers, groen wier, stiekem in de bosjes, markt, van Gaal, 2x blij, dikke waterhond, mooie kool, chantage-tactiek en leuke kinderen.

 

2346mystery2346. Smiley for kids cache de laatste by zoe_elmo
SmileOm 20.15 kon het kind in mij eindelijk gerust zijn, want de box kon worden getrokken. Eerder op de dag de stash area vol met andere kinderen, waartussen ik mij weliswaar thuis voelde, maar geen kans zag voor een zoekactie. Nadat Yuri te water was gegaan om het vastgeraakte snoer van zijn grote zus los te maken, zus in eerste instantie blij was, maar toen bleek dat het snoerdraad compleet verward zat, kreeg Yuri alsnog de schuld en moest rennen voor zijn leven. Best leuk, kindertjes. Maar om 20.15 was daar de rust en kon ik rustig loggen. Dank daarvoor.


mystery2345. Kolonist van Obdam by Team2CV
SmileAls kolonist in Delft, heb ik daar de Friese normen en waarden uitgedragen, wat deze stad uiteraard goed heeft gedaan. Obdam is een ander verhaal. In deze bruisende omgeving vind je naast weiden en akkers ook nog heuvels, bergen, bossen, woestijnen en heel veel water. Niet mis dus. En daar kun je dan een spel mee spelen. Dat spel heb ik echter aan mij voorbij laten gaan. Als ik spelletjes speel, draait het meestal op ruzie uit en dan vallen er harde klappen, dus ik vond niemand bereid om de krachten met mij te meten. Daarom de puzzel in eerste instantie terzijde gelegd. Echter op zekere dag ontmoette ik de koning der spelletjes, de meester-puzzel-oplosser, mister geocaching avant la lettre, de man met de machtigste torso in wijde omtrek (letterlijk dus), de man met de vriendelijkste en hoffelijkste uitstraling, rondrijdend in een alom bekend vehikel en wee je gebeente als je vergeet dat rijdend fort te loggen, die fotogenieke man dus, kortom Barny. Via een geslaagde chantage-tactiek, waar ik me nog voor schaam, heb ik hem de eindcoords van deze cache weten te ontfutselen, maar moest daarvoor ook nog ruim 10 kilometer met hem door de duinen fietsen en je begrijpt, dat is geen pretje. Aldus toog ik vandaag richting Obdam om mijn laag-bij-de-grondse actie te verzilveren. Dat is gelukt. Op een bijzondere plek werd de fraaie cache aangetroffen. Dank daarvoor.


2344multi2344. Pronkjuweel by Plasmabol en Koekie en Koolvlet
SmileEn zo fietste ik na zessen een rondje door de schone plaats Waarland, terwijl de temperatuur op deze snikhete dag een beetje begon te dalen. Vanwege troebele blik een paar keer verkeerde getalletjes gelezen, waardoor ik meer van de omgeving heb gezien dan de cache-leggers bedoelden. Was niet erg. De kool stond er overal goed bij, voor zover ik dat kan beoordelen. De Westkade 8 heb ik niet kunnen vinden, wel nummer 10. De vraag wel correct beantwoord aldaar. Vlakbij de stash area stond een man zijn tuintje te sproeien en wees mij ongevraagd de weg in een richting die ik niet wilde. Om niet op te vallen daarheen gefietst, buiten zijn zicht gekeerd en stiekem terug. Nog wel even (in gebukte houding) moeten lopen zoeken, maar plots werd de cache ontdekt. Dank daarvoor.

 


traditional2343. Hotel de Botel by zoe_elmo
SmileInderdaad een leuk bosje, daar vlak langs de weg nabij Oudkarpel. En zoals in de beschrijving staat, een mooie plek om de hond te laten zwemmen. Nou ja, zwemmen. Er was 1 hond en die was aan de dikke kant en besloot gewoon in het water te gaan staan om af te koelen. Wat zijn bazinnetje verder ook bedacht, met stokken gooien om te apporteren, dreigen met een eind weg te lopen, harde woorden, lieve woorden, hij stond daar en het was goed. Ik ben maar de cache gaan zoeken en dat lukte prima. Ik had 3 TB’s bij me die ik aan de cache heb toevertrouwd. De 2 TB’s die erin zaten, heb ik meegenomen. Terug bij de auto stond de dikke hond nog steeds onbeweeglijk in het meertje. Geen idee dus hoe het is afgelopen.
2342BVDLC


traditional2342. Smiley for kids cache 2 by zoe_elmo
SmileMijn kinderziel tevreden gesteld met het vinden van deze micro in Heerhugowaard. Dank daarvoor. Op naar de bonus.


traditional2341. Smiley for kids cache 1 by zoe_elmo
SmileEven snel bij de plaatselijke dokter in Heerhugowaard geparkeerd die duidelijk geen patienten had op dit uur van de dag en daarna als een kind zo blij de canister gegraaid. Heerlijk! Dank daarvoor.


multi2340. Het Heilooërbos by Team2CV
SmileMet dit zeer warme weer, kun je maar het beste in het bos zijn. Dat vond ook de trainer van AZ, Louis van Gaal, die ooit eveneens trainer was van Barcelona, Ajax en het Nederlands elftal. Ik trof hem 2340aan terwijl hij de formatie van een groepje bomen bestudeerde en ik hoorde hem mompelen: “…, vier-twee-vier, hopeloos ouderwets.” Uiteraard ging ik hier niet op in. Toen hij mij zag met mijn GPSje, was ie onmiddellijk geïnteresseerd. Heb hem wat uitleg gegeven over geocachen en nodigde hem uit om mij verder te vergezellen. Dat deed ie maar al te graag. Ik mocht hem Louis noemen, en hij mocht mij met Mijnheer Carrotte aanspreken. Onderweg veel gebabbeld waarbij ik hem de Carrotte-methode uitlegde en opperde dat die in het moderne voetbal een plaatsje zou moeten krijgen. Daar kon ie niet veel tegenin brengen natuurlijk. Bij wp3 heb ik hem de paaltjes laten tellen, wat ie met groot enthousiasme deed rondrennend heuvel op en heuvel af met een aantekenboekje in de hand waarin ie de tussentellingen noteerde. Zo gingen we gezwind door en voor we het wisten, waren we al op de stash area en ik weet niet of hij nou zo dom was of ik zo slim, maar ik had de cache onmiddellijk in het snotje, terwijl hij zich de blubber zocht. Heb hem toen maar de plek aangewezen wat hem zeer verheugde. Uit dankbaarheid bood hij me een jaarkaart aan in het nieuwe DSB-stadion voor de wedstrijden van AZ. Dat aanbod heb ik natuurlijk hoogmoedig afgeslagen. Je bent Heerenveen-supporter of je bent het niet en zo is dat. Dank voor de mooie cache, ook namens Louis.


traditional2339. Mon-Fri by Polmske
SmileNooit eerder hier geweest, maar ik geloof best dat het hier op die markt in Beverwijk in het weekend knap druk kan zijn. Nu was het er alleen maar warm, dus rustig kunnen loggen. Dank daarvoor.

2338
traditional2338. GeoFishinG by mbokhoven & superbabe_therese & bas de hond
SmileTerwijl rondom mij dames hun honden uitlieten en gezellig met elkaar babbelden en dus geen enkele haast hadden, stond ik aan hun oog onttrokken verscholen in de bosjes mijn log te zetten en daarna te wachten tot ik tevoorschijn kon komen. Honden hadden mij uiteraard wel opgemerkt en stonden lichtjes te grommen. Niet dat de dames dat opmerkten gelukkig. Of toch, na een poosje zei eentje min of meer voor de grap tegen een in mijn richting grommende hond: “Nou pak hem dan, held!”, wat de ‘held’ uiteraard niet deed. Uiteindelijk kon ik gelukkig uit mijn benarde situatie ontsnappen. Omdat ik mijn hengeltje en visakte niet bij me had, de visjes in het meertje met rust gelaten en daar zullen ze wel blij om zijn, denk ik.
BVDLC


2337traditional2337. Zwanburger by Yannis52
SmileRuim op tijd aanwezig bij het pontje. Even gezellig gebabbeld met de mevrouw op het bootje dat even verderop lag en veel te weten gekomen over het Joppe en zo. Verder nog even gewacht in de schaduw van een boom, waar een oma zat met 2 kleindochters die van haar niet het water in mochten vanwege het groene wier. Hun verteld dat ik een schat ging zoeken op het eiland en beloofd bij terugkomst hun de foto te tonen. Toen het pontje kwam, mocht ik plaatsnemen op de Maxima-plek. Tiijdens haar kennismakingtijd in Nederland had ze namelijk met deze boot rondgevaren in de Biesbosch. Heb dus extra van het boottochtje genoten. Ik meende zelfs de Argentijnse warmte van Maxima via het zitkussen te voelen, maar dat kan natuurlijk ook vanwege het warme weer zijn geweest. De wandeling op het Zwanburger eiland was intensief en daarmee bedoel ik dat je goed moet kijken waar je loopt. Wel mooi natuurlijk met steeds uitzicht op het water. Het pontje voer min of meer met me mee langs de kant. Toch ben ik ook weer teruggewandeld. Bij terugkomst bij Warmond heb ik oma inderdaad even de foto’s laten zien en kon constateren, dat de kleindochters intussen toch in het water waren.
Dank voor de mooie cache.


traditional2336. Diana's groene vingertjes by Orbie.nl
SmileGrootste probleem had TomTom om hier in Leiden de nieuwe woonwijk te vinden. Het lukte niet. Dus meerdere pogingen gewaagd de stash area te benaderen. Uiteindelijk gelukt door ergens bij het kanaal te parkeren en 300m te wandelen. En dat terwijl je met de auto tot aan de deur kan rijden. Wel leuk trouwens dat loopje via een paar bruggetjes. Geen pottenkijkers bij de cache, dus probleemloos gelogd. Dank daarvoor.