09-07-2006

Wonderlijke ondervraging door een politie-rechter naar aanleiding van enkele wp's.  (wildplassen...)

 

Favoriete logs

traditional2309. De Lus by knifemen
SmileP-R: “… dus die dag minstens 3 wp’s, is mijn conclusie. Vertelt u eens, mijnheer Carrotte, wat u op zondag 9 juli 2006 zoal meer hebt gedaan.”
Carrotte: “Nou gewoon, een beetje cachen en zo.”
P-R: “Geld verdiend dus. Hoeveel hebt u ongeveer gecashed? En hoe vonden die afrekeningen plaats?”
Carrotte: “Ik heb niks afgerekend. Cachen is mijn hobby. Een beetje verstopte doosjes vinden en zo. Men noemt het ook wel schatzoeken. Gaat via internet en je hebt er een GPS-apparaat voor nodig.”
P-R: “Juist. En waar?”
Carrotte: “Ik ben begonnen in Zoetermeer op een parkeerterrein. Daar ligt een cache die heet ‘De Lus’. Die had ik snel gevonden en dus weer snel naar de volgende, want die ligt daar vlakbij.”
P-R: “Was hier uw eerste wp?”
Carrotte: “Nee, mijnheer de Politie-Rechter.”

 

traditional2310. Zoetermeer Mandelabrug by Geo-Smurfin
SmileP-R: “En waar was de volgende cash?”
Carrotte: “Vlakbij de Mandelabrug in Zoetermeer.”
P-R: “Ook gemakkelijk gevonden?”
Carrotte: “Nou bepaald niet. Ik word al een dagje ouder en dan werkt alles een beetje minder. Ogen, rug, benen, noem maar op. Ik heb toen een hulplijntje uitgegooid.”
P-R: “Hebt u zitten vissen, omdat u niks kon vinden? Nog wat gevangen?”
Carrotte: “Ik bedoel een telefonisch hulplijntje. Naar iemand die de cache al had gevonden. In dit geval pyne, want die vindt altijd alles en heeft zelf nooit hulplijntjes nodig. Een kei van een cacher. Hij heeft me een waardevolle tip gegeven. Daarna was het zo gepiept.”
P-R: “Was hier uw eerste wp?”
Carrotte: “Eeeh, inderdaad, mijnheer de Politie-Rechter.”

 

mystery2311. Het zebrapad by TeamLacor
SmileP-R: “En toen?”
Carrotte: “Toen ben ik naar Amsterdam gereden. Daar ligt een cache die heet ‘Het zebrapad’. ”
P-R: “Wel een beetje vreemde plaats om een doosje te verstoppen, lijkt me. Een grapje zeker?”
Carrotte: “Ja, hahahahahahaha!!! ”
P-R: “Hoe zit het echt?”
Carrotte: “Je moet eerst een puzzel oplossen. Zo’n Japanse. Heet Soduku of Sudoku of Soduko of zo. En dan vind je de coördinaten van de cache. En dat is niet op een zebrapad. Apropos, u hebt veel gevoel voor humor, valt mij op.”
P-R: “Niet als het op boetes aankomt, mijnheer Carrotte. De cash gemakkelijk gevonden? Of moesten er weer hulplijntjes worden uitgegooid?”
Carrotte: “Nee. De puzzel blijkbaar correct opgelost, want ik liep linea recta naar de cache. Die was weliswaar heel mooi verstopt, maar wel duidelijk zichtbaar. Met een flink stuk natuurlijk materiaal heb ik hem na het loggen goed kunnen afdekken.”

P-R: “Was hier uw tweede wp?”

Carrotte: “Eeeh, inderdaad, mijnheer de Politie-Rechter.”

 

traditional2312. Bezige Bijen / Busy bees by Jean-Paul
SmileP-R: “En de volgende?”
Carrotte: “Verder Amsterdam ingereden. Naar een soort kunstwerk. Met daarin bijenkasten. Heel apart.”
P-R: “Wel u bedoelt zeker daar bij de halte van de IJtram en tram 10 in het Rietlandpark. Dat is opgefleurd met een kunstwerk van Frank Mandersloot. Het bestaat uit drie op elkaar gestapelde tafels met een hoogte van ruim 10 meter . De onderste tafel is van beton, de bovenste twee zijn van vergrijzend hout. En daarop staan de bijenkasten. Heel indrukwekkend en prachtig.”
Carrotte: “Ja, inderdaad die bedoel ik. Een fenomenaal kunstwerk.”
P-R: “En daar moest u in klimmen om een cash te vinden?”
Carrotte: “Nee, absloluut niet. De beschrijving is daar heel duidelijk in. Nee, de cache is hier heel listig verstopt zodat je niet hoeft te klimmen of andere halsbrekende toeren hoeft uit te voeren. Apropos, u hebt veel gevoel voor kunst, valt mij op.”
P-R: “Niet als het op boetes aankomt, mijnheer Carrotte. En hoe is die cash dan precies verstopt?”
Carrotte: “Dat mag ik niet zeggen. Mijn log zou onmiddellijk verwijderd worden en dat wilt u hopelijk niet op uw geweten hebben.”
P-R: “Nee, inderdaad. Was hier uw derde wp?”
Carrotte: “Nee, mijnheer de Politie-Rechter.”

 

multi2313. Wladiwostok by Jean-Paul
SmileP-R: “En toen?”
Carrotte: “Toen ben ik naar Wladiwostok gereden.”
P-R: “U bedoelt toch niet die stad met ruim 600.000 inwoners helemaal in het oosten van Rusland aan de Stille Oceaan? Het eindstation van de ruim 9000 kilometer lange Trans-Siberische spoorweg? Dat lijkt me sterk. Ook weer een grapje zeker?”
Carrotte: “Hahahahahaha!! Uw gevoel voor humor evenaart uw aardrijkskundige kennis. Nee, deze cache is ook in Amsterdam bij een gebouw of zo van die naam. Een zogenaamde multi-cache. Allerlei opdrachten uitvoeren en dan de cache vinden.”
P-R: “Slijmen heeft geen zin, mijnheer Carrotte. En, is het gelukt? Geen hulplijntjes nodig gehad?”
Carrotte: “Inderdaad, het is gelukt en ik heb hooguit negen hulplijntjes nodig gehad. Sommige opdrachten waren mij niet duidelijk. Gelukkig hadden Steensnoeper en Achtbaangek deze cache al gevonden, zodat ik hun kon bellen voor hulp.”
P-R: “Hum, merkwaardige namen. Klinkt niet echt serieus. Kinderen waarschijnlijk?”
Carrotte: “Nee, geen kinderen. Volwassen kerels met een flinke dosis ervaring in hun bagage. En scherpzinnig. En doortastend. En moedig. En hulpvaardig. Hebben zelf eigenlijk nooit hulp nodig. Onbegrijpelijk, dat er soms naar hen gerefereerd wordt, als zijnde prutsers.”
P-R: “Lijkt me inderdaad ongepast. Was hier uw derde wp?”
Carrotte: “Nee, mijnheer de Politie-Rechter.”

 

 

multi2314. Het Vliegenbos by Cache_Who
SmileP-R: “Na Wladiwostok zeker de Stille Oceaan overgestoken?”
Carrotte: “Hahahahaha!! Nee. Het IJ overgestoken, of eigenlijk er onderdoor. En naar het Vliegenbos”
P-R: “U bedoelt dat bos uit het begin van de vorige eeuw, dat eerst IJ-bosch werd genoemd? Een initiatief van SDAP gemeenteraadslid Willem Vliegen (1862-1947), (destijds reeds) medeoprichter en oud-voorzitter van de SDAP. Doel was de natuurrecreatie dicht bij de stad en de arbeider mogelijk te maken.”
Carrotte: “Ja juist, dat bos bedoel ik. En weer een multi-cache. Geen hulplijntjes nodig gehad. Alles was duidelijk. Een leuke korte wandeling met een mooie cache als besluit.”
P-R: “En dat was alles voor deze dag?”
Carrotte: “Inderdaad, daarna ben ik naar huis gereden, want ik wilde op tijd voor de tv zitten om te kijken naar het wereldkampioenschap voetbal.”
P-R: “Ik begrijp het. Was hier uw derde wp?”
Carrotte: “Inderdaad, mijnheer de Politie-Rechter.”
P-R: “Toch wel aan het oog onttrokken, hoop ik?”
Carrotte: “Natuurlijk, mijnheer de Politie-Rechter.”
P-R: “Dan laat ik het bij een waarschuwing. ”
Carrotte: “Dankuwel, mijnheer de Politie-Rechter.”