02-07-2006

Hoe ik afgezet werd in België bij de Melle, maar toch heel veel caches vond.

 

2306traditional2306. mollie's speelterrein 1 by berre1
SmileMooi terreintje hier bij Vosselaar heeft die Mollie uitgekozen om te spelen. Om niet teveel op te vallen tussen de wandelaars, heb ik mij dus ook maar vermomd als spelend kind en met mijn emmertje en schepje op stap. Dat lukte prima. Terwijl ik zong van: “Mijn bonmamma, bonmamma, bonmamma, bonmamma is zo lief, zij krijgt ook ieder jaar de mooiste nieuwjaarsbrief…”, enz, je kent het wel, met het schepje in mijn linkerhand vrolijk happen zand in het wilde weg om mij heen smijtend, kon ik met mijn rechterhand een minutieus toucherend onderzoek uitvoeren, hetgeen mij tot mijn grote blijdschap een micro opleverde. Na een leuk tekeningetje te hebben gemaakt op de logrol, op dezelfde wijze de micro teruggeplaatst. Daarna blij huppelend terug naar de auto onder het zingen van: “Wie heb ik aan de lijn, hallo, hallo, enz…” Ja, ik ben een echte fan van K3 en speciaal van Kathleen.
BVDLC


2305traditional2305. mollie's speelterrein 2 by berre1
SmileWel een heel ander speelterreintje dan nummer 1. Hier dient men vroom rond te gaan en stilte in acht te nemen. Daar ben ik goed in. Bovendien geen mensen hier in het parkje in Vosselaar en dat maakt het zoeken aangenaam. Op mijn gemak de daarvoor in aanmerking komende plekjes bevoeld en betast, maar in eerste instantie niets gevonden. Het bleek, dat goed kijken beter hielp, want plots zag ik de diamant glinsteren. Yes!
BVDLC


traditional2304. Prunie 16 (Vogeltjes) by prunie
SmileHelaas geen vogeltjes gezien. Ik neem echter niet aan dat ik de enige rare vogel in het natuurgebied nabij Turnhout was. Ze zullen zich verborgen hebben gehouden met het snikhete weer. Dankzij de hint kon de micro licht gelicht worden. Dank daarvoor.

2303multi2303. Bolleke negenendertig by k3d
SmileToch wel even moeite gehad om langs een spoorlijn te fietsen. In Nederland mag dat echt niet. Ik zag echter nog meer mensen er fietsen onderweg en dat stelde me enigszins gerust. In eerste instantie had ik het pad rechts van de spoorlijn gekozen, maar na een paar honderd meter ging het wijken naar rechts en bovendien eindigde het bij een hek. Dus toen toch maar langs de andere kant. De wp’s en de cache werden vlot gevonden en ik was pas helemaal gerust toen ik weer terug bij de auto was. Heb geen bolleke 39 gezien, wel een bord met dat getal erop. Het was echter meer een temperatuur voor een paar bollekes ijs.
BVDLC


traditional2302. Crème Glacé 1 (Hoeve ijs) by k3d
SmileNa het vinden van de cache en het opnieuw passeren van de Hoeve even getwijfeld of ik een paar bollekes Hoeve ijs zou nemen. Ik ben echter doorgereden. Er zaten enkele mensen in de felle zon hun ijsje te nuttigen en ik zag geen schaduwplek op het terras. Het ijs zal best lekker zijn, maar zo vind ik het niet plezant. Dus op naar de volgende cache.
BVDLC


2301traditional2301. mollie's 4 De Melle by berre1
SmileTwee caches voor de prijs van één. En de prijs bedroeg 237 Euro. Na het rondje om het meer en het vinden van de twee caches, kwam ik terug bij de auto. Die had ik keurig neergezet onder een schaduwrijke boom, precies met de rechterwielen op het randje van de afgrond, die hier zeker een halve meter diep is. Nu terug stond het er plots vol met geparkeerde auto’s die eveneens profiteerden van de schaduw die de boom bood. Normaal had ik voorwaarts gewoon kunnen wegrijden, maar nu niet. Er moest gemanoeuvreerd worden en daar ging het mis. De rechterwielen zakten in de afgrond. De hulpdienst, ofwel de depannage gebeld en die wilden mij voor 237 Euro best eruit takelen. En zo geschiedde. Terwijl de depanneur bezig was met de operatie, kon niemand het gebied in of uit, hetgeen behoorlijke stagnaties teweeg bracht. Maar eind goed was al goed.
Ohja, de cache heb ik tamelijk moeiteloos gevonden, maar beschouw dat wel als geluk, want hij is erg moeilijk verstopt, vind ik. Rekening houdend met afwijkingen in het meten van de juiste cache-plek, zowel van de legger als de zoeker, zit je toch gauw op een meter of 20 EPE. En dat betekent een zoekcirkel met een middellijn van 80 meter waarin de cache met 95% betrouwbaarheid ligt. Wel een grote stash area. Ik vind dus dat er eigenlijk een duidelijke hint moet komen voor deze cache met een dergelijke verstopwijze. Dat doet natuurlijk niets af aan de mooie wandelroute en de mooie cache zelf. Dank daarvoor.


traditional2300. Prunie 12 (De Melle) by prunie
SmileWeer zo’n prachtige cache van Prunie gecombineerd deze keer met een fraaie wandeling langs het meer genaamd de Melle en gelegen ten oosten van Turnhout. Ik wilde het rondje om het meer eerst per fietsje doen om de voetjes te ontzien die het toch al druk 2299hadden op deze warme dag, maar bordjes wezen mij erop dat er alleen gewandeld mocht worden. Dus de fiets weer vrolijk in de auto en te voet verder. Onderweg trouwens heel wat fietsers tegengekomen… Daaronder een mijnheer gekleed in uitsluitend string die mij wel heel verlangend aankeek. Waarom weet ik niet. Misschien wilde hij zijn string aan mij verkopen of moest ik hem duwen. Ik heb het hem niet gevraagd.
Dank voor de mooie cache. Daarna doorgewandeld naar mollie 4.


traditional2299. Prunie 15 (StadsPark Turnhout) by prunie
SmileWel even moeite gehad de ingang van het park te vinden. Ik had namelijk ‘handig’ mijn auto geparkeerd in een klein zijweggetje dat veel schaduw bood en hoopte via dat weggetje het park in te kunnen. Niet dus. Toen de andere kant omgegaan en gevonden. Omdat het middaguur was, heb ik mijn meegebrachte broodjes genuttigd op het bankje vlakbij de prachtige cache. Maar pas nadat ik eerst diezelfde cache bewonderd en gelogd had natuurlijk. Dank daarvoor.


2298multi2298. Prunie 2 (Turnhout Cache) by prunie
SmileIn het verleden al meerdere malen in Turnhout geweest, maar door deze cache heb ik de stad toch een stuk beter leren kennen. Pas terwijl ik bezig was, las ik in de beschrijving dat er een rolmeter vereist was. Die had ik dus niet bij. Toen maar mijn eigen maten gebruikt, zoals daar zijn: de el (van vingertop tot elleboog), de palm (breedte van mijn hand), de voet (het woord zegt het al) en de duim (mijn middelvinger, nee natuurlijk niet, hahahaha, mijn duim natuurlijk).  Zodoende heb ik mij bij al de te meten objecten in de vreemdste bochten moeten wringen om de juiste maten te verkrijgen. Vooral op de markt bij het ferme ventje trok ik veel bekijks. Omdat ik toch bezig was en de aandacht van het publiek had, heb ik er meteen maar een frivole theatershow aan toegevoegd die mij luid applaus opleverde en niet alleen dat. Nadat ik met de hoed was rondgegaan bleek dat de gulle Belgen er maar liefst 237 Euro in hadden gestopt. Dit geld kon ik later op de dag goed gebruiken (zie mijn log bij mollie’s 4 de Melle). Na het bezoeken van het laatste wp was ik toch wel enigszins verbaasd dat ik voor de cache flink ver van het centrum moest zijn. Toch maar erheen gefietst en alles klopte. De mooie cache lag er op mij te wachten. Dank daarvoor. Ik heb er een TB ingestopt.


multi2297. De ijzeren brug by PSN2005 (Pat en Silke)
SmileSneller dan verwacht had ik de tags gespot en kon ik naar de cache wandelen. Onderwijl de plek waar de spoorbrug lag goed bekeken en volgens mij lag ie scheef over het water. Daardoor moet je de brug wel langer maken. En hoe schever er overheen hoe langer. Maar goed dat ze de brug niet helemaal parallel aan het water hebben gelegd, want dan moest ie wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang zijn. Maar dat allemaal terzijde. Het ging om de cache en die werd na enig zoekwerk op een mooi plekje gevonden. Chapeau! En dank voor de cache.


2296traditional2296. Prunie 14 (Begijnhof) by prunie
SmileZiet de mens. Tjonge jonge, wat zit ie er belabberd bij! En dan gaan er ook nog mensen staan graaien in zijn buurt. Het moest verboden worden. Hij zit overigens wel op een mooi plekje in de stad met mooi uitzicht op het Begijnhof van Turnhout. Wij hebben hier in Delft ook een Begijnhof, maar dat is toch niet zo mooi. Als je mijn cache ‘Kunstwerken’ zou doen, zou je erlangs komen. Na het vinden van de cache er nog wat rondgewandeld en fotootjes gemaakt.
BVDLC


traditional2295. Camper II - 't Zand by Pinquino
SmileZo, in de herkansing in een mum gevonden. Hoe kan zulks? Het grote verschil met mijn vorige bezoek was, dat het vandaag mijn eerste cache was en een maandje geleden de laatste op een lange dag. Maar ook het feit dat men mij in vorige logs heeft uitgelachen doet mijn adrenaline-gehalte in het bloed dusdanig oplopen, dat ik zo scherp wordt als de punt van een straaljager. Met een tevreden gevoel dus de cache-dag begonnen en dat is goed voor het moreel. Dank daarvoor.
Cry (9 juni) Vergeefs geprobeerd de micro te traceren. Ik denk dat er eens met de camper moeten worden langsgereden om te controleren.
Overigens tot troost lekker wat op een bankje bij het meertje gaan zitten in de avondzon. Mijmeren over geocachen en zo.