01-07-2006

Een bijzondere pyne-cache in Den Haag. Het lukte Ruurd Draaisma om als 15e te loggen en volgens pyne's reglementen geeft dat recht op goud. Helaas... Ook heb ik nog een cache uit een boom geplukt.

 

Favoriete log

mystery2294. Gold rush by pyne
SmileZit ik net rustig het FTF-klassement bij te werken, komt mijn grote vriend Ruurd Draaisma binnengestormd. “Ik heb hem, ik heb hem!!” schreeuwt ie. Natuurlijk maan ik Ruurd tot kalmte en vraag wat wat ie dan wel heeft. Wat blijkt, hij heeft een oplossing en wel van een cache met gigantisch veel RD-coördinaten. Logisch dat Ruurd zich daarop heeft gestort. Het is zo ongeveer zijn handelsmerk. Als ik zijn oplossing bekijk, blijkt dat ie alle punten nauwkeurig op een kaart heeft getekend en daarna met veel trigonometrie, analytische meetkunde en algebra het midden heeft bepaald. Voorwaar een geweldige prestatie en dat zeg ik hem ook. Ruurd is apetrots en glimt over zijn hele lijf. Maar dat kan ook komen omdat ie gek is op lekkerbekjes en zijn vette handen nog wel eens aan zijn kleren afveegt. Je snapt wel, dat ie onmiddellijk de cache wil graaien en ik ben de beroerdste niet, dus op naar Den Haag. Het blijkt, dat zijn oplossing tot op de millimeter nauwkeurig is en zo wordt de micro keurig van zijn plekje gerukt. Nadat ik heb gelogd en de canister weer wil terugleggen, graait Ruurd het ding uit mijn handen en gaat zowaar zijn naam met grote letters ook op de loglijst schrijven. Natuurlijk leg ik hem uit, dat zulks niet de bedoeling is. Alleen echte geocachers mogen hun naam schrijven en eventueel met medailles naar huis gaan. Ik hoef je niet uit leggen hoe teleurgesteld Ruurd is na deze opmerkingen en als een zak aardappelen zit ie op de terugweg zwijgend naast me in de auto. Ja, geocachen kan soms hard zijn.
BVDMC


traditional2293. Lowie's by Quaerens
2293SmileQuaerens valt voor mij onder de probleemjeugd. Voornamelijk omdat ie erop uit is oude mannen te jennen. Uren heb ik staan turen. Het enige resultaat: een pijnlijke nek. En geen omega. En dat terwijl ik vrijwel dagelijks op doktersadvies een extra hoeveelheid omega-3 vetzuur ethylester 1000mg tot mij neem, hetgeen overeenkomt met 840 mg ethylesters van eicosapentaeenzuur (EPA) 46% en docosahexaeenzuur (DHA) 38%. In capsulevorm natuurlijk, maar dat terzijde.

Na lang genoeg voor aap te hebben gestaan, heb ik een hulplijntje uitgegooid naar pyne, de man die natuurlijk nooit voor aap staat. Hij onderbrak zijn drukke werkzaamheden die naar hij hoopt en ik nog meer, zo ongeveer in augustus gedaan zullen zijn, zodat ie weer als vanouds aan het geocachen kan slaan. Na een kwartiertje kwam pyne zelf aangewandeld en ging precies op de juiste plaats staan vanwaar omega zichtbaar was. Potjandorie, het enige plekje waar ik in al die uren niet had gestaan. Toch een leermoment om nog scherper te zijn dan ik al ben. Pyne was zelfs bereid de klus voor mij te klaren, maar dat hoefde niet. Mijn natuurlijke angst overwonnen en als een oude stramme orang oetang het werk zelf afgemaakt, wat mij de complimenten opleverde van pyne en dat zegt wat. Pyne bedankt voor de hulp en Quaerens, niet meer doen.
Geocoin meegepikt.