18-06-2006

Veel caches in België, in bos, dorp, boom, brug, grot, bron, huis, sas, kasteel, mandje, taveerne, bloembak en luchtkasteel.

 

2276traditional2276. The RC cache by Don't Panic
SmileMij ingebeeld dat ik richting een prachtig kasteel nabij Wijnegem wandelde. Toen ik de ogen (figuurlijk) opende, bleek het dus een luchtkasteel te zijn. HA&Co dank voor het extra stukje logrol. Kon ik de volle opgerolde logrol zo laten.
BVDLC


traditional2275. The CT cache by Don't Panic
SmileRustig plekje hier in het groen vlakbij Wijnegem. Na het loggen nog even blijven zitten en gemijmerd over deze locatie. Een grote boom als kapelletje, bloembak ervoor met bankje. Prima sfeer. Slechts verstoord door iemand die plots aan het eind van de doodlopende weg uit het struikgewas tevoorschijn kwam.
BVDLC


2274traditional2274. Once upon THE time by N1L5
SmileInderdaad weer zo’n plekje – gelegen tussen Wommelgem en Wijnegem - waarvan je geen idee hebt dat het bestaat. Rustig naar de cache gewandeld en onderweg geconstateerd, dat de buurman niet vies is van een flesje wijn. Hij heeft van de lege flessen een flink muurtje gebouwd.
BVDLC


traditional2273. The SJ cache by Don't Panic
SmileAan kapelletjes geen gebrek in Vlaanderland heb ik vandaag op mijn rondreis kunnen constateren en vaak een aanleiding er een cache te plaatsen. Heb de kapel hier nabij Wommelgem opzichtig zogenaamd gefotografeerd om te verbloemen dat ik een micro zocht. Lijkt te zijn gelukt. Het feestgewoel in de taveerne nabij ging namelijk gewoon door.
BVDLC


2272mystery2272. Beurmse Slang: The Final by pj2004
SmileAls liefhebber van series kon ik deze in Bornem wel waarderen. Alle kanten van de stad gezien. Ik was wel eerder in Bornem geweest, maar dat was slechts een kort bezoekje. Nu op mijn gemak alle punten bezocht en alle aanwijzingen correct genoteerd, zodat ik gemakkelijk naar de eindcache zou kunnen rijden. Niet dus. Onderweg vanaf het Kasteel bleek de weg opgebroken en zou ik enorm moeten omrijden. Hoewel enkele fietsers mij druk gebaarden dat het mij niet zou lukken, heb ik de opgebouwde tankval met de nodige inventiviteit kunnen nemen. Ja, van geocachen wordt je wijs, hahaha. Nabij de stash area nog even een kleine twijfel of ik wel goed zat, maar plots de verheugende aanblik van een mandje en was de klus geklaard. Dank voor de mooie serie.


traditional2271. Beurmse Slang: Kasteel by pj2004
SmileMet fraai uitzicht op het kasteel, mijn handen als woelratten gebruikt met het gewenste resultaat. De laatste aanwijzing voor de eindcache was binnen.
BVDLC


2270traditional2270. Beurmse Slang: Sas by pj2004
SmileVerreweg de lastigste uit de serie. Met een terras vol dorstige klanten op deze hete zomerse dag, was ik mij in het zweet aan het zoeken naar een micro. Zogenaamd veel belangstelling voor de sluis aan de dag gelegd om weinig op te vallen, lukte het mij eerst niet het kleinood te localiseren. Ik zocht op een andere en naar mijn bescheiden mening ook betere plek. Na 100x vergeefs onderzoek aldaar mijn zoekveld uitgebreid en tot mijn opluchting uiteindelijk ontdekt. Gelukkig niemand die enige belangstelling voor me had. Terwijl het bier rondom mij rijkelijk vloeide, een flinke slok water tot mij genomen. Proost!
BVDLC


traditional2269. Beurmse Slang: Gemeentehuis by pj2004
SmileInderdaad een mooi pand waar ik later op de dag nog een paar keer voorbij heb gereden waarbij ik dan toch even keek naar de verstopplek van de micro. BVDLC


2268traditional2268. Beurmse Slang: Lupo's Bron by pj2004
SmileHeb niet geprobeerd mijn lodderogen te wassen met het water uit de bron. Misschien had ik het wel moeten doen, want dan had ik al de uren die ik vandaag heb besteed aan het vinden van de multi-cache ‘Buitenland aan de Schelde’ kunnen afsluiten met het vinden van die cache.
BVDLC


traditional2267. Beurmse Slang: Grot van Branst by pj2004
SmileWat een heerlijk rustige plek! Na het loggen hier mijn meegebrachte lunch genuttigd.
BVDLC


traditional2266. Kalendijk by GeJoCa
SmileZomaar een moerasgebied midden in Dendermonde. Het was druk op de parking met mensen die denk ik naar het zwembad gingen. De cache eerst foutief benaderd via een pittoresk bruggetje. Dat lukte echt niet. De andere weg lukte beter. Ik lees nu in de logs dat ook de Wandelende Takken dezelfde foute start hadden. Typisch Nederlands?
Dank voor de mooie cache.


2265traditional2265. Paasboomcache by Vliegerken
SmileNa een mislukt avontuur om de multi-cache ‘Lietbeka 1’ te bemachtigen, mij laten troosten door Vliegerken middels haar Paasboomcache. Eerst nog een verkeerde greep in de verkeerde struik wat slechts leeg vies plastic opleverde. Dan het gele lint waargenomen en de fraaie cache bovengehaald. Terwijl ik aan het loggen was, kwam GeJoCa mij vragen of ik een geocoin wilde halen. Even gezellig gebabbeld waarbij hij mij aanmoedigde nogmaals ‘Lietbeka 1’ te gaan zoeken, hetgeen ik later heb geprobeerd, helaas zonder resultaat, maar dat terzijde. Om te trachten de steun van de Belgen te krijgen, een TB in de Paasboomcache achtergelaten die het Nederlands voetbalelftal symboliseert. Daarvoor in de plaats een andere TB meegenomen.
BVDLC

 


traditional2264. Freel-ive's boomerang cache by Freel-ive
SmileWel een zeer bijzonder verstopte cache in deze woonomgeving in Sint-Gillis-Bij-Dendermonde. Heb hem maar snel gepakt en weer teruggeplaatst. Daardoor niet gezien dat er een TB in zat.
BVDLC


traditional2263. Speelbos by GeJoCa
SmileOmdat mijn Baleno denkt dat ie een 4x4 is, heb ik er een drive in van kunnen maken. Mooi bosje hier bij Lebbeke. Gebruik gemaakt van de coords die vermeld staan in de log van Peutienaar om de ingang te vinden. Dank voor de mooie cache.