12-06-2006

Brood in het bos, stiekem een Belgisch bos in, Belgische humor, geschiedenisles van een oud mannetje in een bos bij Breda.

 

multi2261. Mastbos by LTeunis
2261SmileHet Mastbos bij Breda is mij al jaren bekend. Vroeger wel eens “gewoon” gewandeld. Dat is er tegenwoordig niet meer bij. Je kunt er overigens ook trimmen. Een man/vrouw of 6 stonden te wachten om te beginnen en kwamen maar niet los vanwege het warme weer. Dus stonden ze naar mij te kijken, terwijl ik de aanwijzing bij de start zocht. Ze dachten dat ik mijn autosleutel had verloren en wilden al helpen zoeken. Heb ze maar wat over mijn hobby verteld en natuurlijk ook over het geocachen. Mijn handGPS vonden ze machtig interessant. Omdat ik verder wilde, heb ik maar het startschot voor hun trimloopje gelost. Daarna zelf op mijn vouwfietsje gestapt om het rondje te doen. Verrassend genoeg vond ik alle aanwijzingen nogal snel. Dat ik nog zo scherp was laat op de dag. Het zoeken van de cache duurde wat langer, omdat ik in eerste instantie niet helemaal op de juiste plek zocht. Precies gelijk met de trimmers was ik weer terug bij de auto. Als het goed is, gaan ze deze log lezen, want ik heb ze de site verteld.
Dank voor de mooie cache.


2260multi2260. Honden los! by LTeunis
SmileDeze cache in het Mastbos bij Breda op geheel andere wijze opgelost dan door de cache-legger bedoeld. Waarschijnlijk omdat ik geen hond heb, snapte ik er in het begin niets van. Na een half uur stond ik weer bij de start en was geen steek wijzer. De hint maakte toen in ieder geval stap1 duidelijk, maar daarna ging het weer mis. Geen idee hoe ik de vraag met de laatste letter moest oplossen. Geen letter gezien, laat staan een laatste. Omdat je de gevonden antwoorden gebruikt om volgende punten te vinden, ben ik dus maar wat gaan struinen. Of zoals de Duitser het zo mooi zegt: Trial und Error. Ook de lokale bevolking ingeschakeld. Dat is wel een risico, want een oud baasje wist mij de complete geschiedenis van zowel Breda, het Mastbos als Indonesië op te lepelen. Omdat ik overal interesse in heb, geduldig geluisterd, maar na een half uur toch maar weer verder om een bruggetje te zoeken. Die kant op, had het baasje gezegd en dat klopte. Al deducerend, combinerend, redenerend, badinerend, heen en weer lopend, vond ik al benodigde letterwaardes en kon op zoek naar de cache. Na ruim drie uren dolen door het Mastbos was de klus geklaard. Dank daarvoor.


2259multi2259. WINDMILLS: Second Edition by Sint-Joris
SmileEen fraai staaltje humor van onze zuiderburen! Ik kan er wel om lachen. Plots op de stash area begreep ik de hint en ook waarom sommige cachers de hint niet begrijpen. Het zoeken naar mijn twee vrienden onder de 6 molens viel nog niet mee. Aardige puzzel om nabij te komen. Toch wel geluk gehad, denk ik, want ik heb maar 3 molens bezocht om de 2 tags te vinden. Na afloop nog een tijdje gezellig met wat voorbijfietsende toeristen op een bankje zitten bijpraten. Nou ja, op dat moment fietsten ze niet, je begrijpt me wel.
Dank voor de mooie cache.


multi2258. De Markvallei by Sint-Joris
SmileVoor deze mooie cache langs de Mark mijn vouwfietsje gepakt. Mooie route. Vanaf de cache terug naar de auto wel wat moeite gehad met de juiste route. Liep volkomen vast in een verwilderd stuk bos. Heb mij met mijn jungle-mes een weg moeten hakken naar de vrijheid en uiteindelijk is dat gelukt.
Dank voor de mooie cache.

 

2257traditional2257. Elsakker Web by Sint-Joris
SmileAltijd het braafste jongetje van de klas geweest, maar vandaag daar enige verandering in gebracht. Pas bij het parkeren de beschrijving gelezen en gezien dat eigenlijk alleen in het weekend hier gewandeld mag worden. Wat te doen? Een trimmer die vrolijk door het bos draafde, gaf mij de moed. Netjes op de paden gebleven, waar het wandelen is toegestaan ( de trimmer ging ook nog op het verboden stuk) heb ik een mooi rustig wandelingetje gemaakt, de cache snel gelogd en weer terug naar de auto. Geen problemen dus. Opluchting.
Dank voor de mooie cache.


mystery2256. LTeunis 4: EEEJ by LTeunis
SmileAlwel naar de puzzel gekeken, geprobeerd op te lossen, maar niet gelukt mede door de afschrikwekkende werking van de moeilijkheidsgraad van 5 sterren en terzijde gelegd. Een paar dagen geleden LTeunis ontmoet en een extra hint gekregen. Achteraf was ik bij mijn pogingen toch wel dichtbij gekomen, maar had de clou niet begrepen. Nu ging het beter en na wat gepruts kwamen er redelijke coords tevoorschijn. Die bleken correct bij mijn bezoekje 2255vandaag. Leuke plek! Dank daarvoor en ook voor de puzzel en de extra hint.


multi2255. De Broodbaan by de hangijzers
SmileTsja, in Rijen ben ik zo langzamerhand kind aan huis en ik vroeg mij af, of je er nog meer caches kunt plaatsen. Ja dus. Deze. Om de voetjes te sparen voor nog meer caches vandaag, heb ik de vouwfiets gepakt om het rondje af te leggen. Dat ging prima. Me onderweg natuurlijk wel afgevraagd waarom dat pad door het bos de broodbaan heet, maar ik heb geen flauw idee. Zal dus wel eeuwig een raadsel blijven. Ik neem tenminste niet aan, dat de militairen hier met broden schieten, of dat dit een shortcut was voor de plaatselijke bakker, of dat een bekende reeds overleden zanger hier ooit triomfen heeft gevierd. Meer kan ik niet bedenken.
Dank voor de mooie cache.
In: TB
Uit: TB