05-06-2006

Cachen met Menno en Steensnoeper. Een sportveld, drie kinderen en een eiland.

 

multi2240. Koudenhoorn by Dreefhelden
SmileWat een mooi eiland daar bij Warmond! Met heel veel plezier er rondgewandeld. Dat is overigens wat anders dan een rondje gewandeld. Natuurlijk mijn eigen schuld, want ik liet het navigeren over aan 8BG en die heeft vanwege zijn achtbaan-verleden wel een heel bizarre opvatting van het begrip rondje. Dus het hele eiland meermalen van alle kanten bekeken en zelfs onderkanten van de bruggen die we passeerden werden grondig geïnspecteerd. Alsof de Dreefhelden zo dom zouden zijn daar een cache neer te leggen. Het erge was dat zelfs Steensnoeper die beter zou moeten weten, aan die inspectie meedeed. Ik heb het geheel hoofdschuddend aangekeken. Gelukkig tracteerde 8BG op een ijsje. Onderweg kwamen we nog het Team Dutchcollies tegen die zonder honden erbij hopeloos verdwaald waren en achteraf over de cache hebben heengefietst zonder dat door te hebben. Ondanks onze intensieve benadering van het eiland hebben we toch een paar punten weten te missen, maar het scherpe oog van 8BG wist toch de stash area te spotten. Niet de cache zelf natuurlijk, want die heb ik zelf moeten pakken, terwijl Steensnoeper en 8BG op de meest belachelijke plekken dachten deze aan te treffen.
Dank voor de mooie cache.

multi2239. Three Of A Kind by Bu en Pu
2239dSmileTerwijl Bu en Pu (spreek uit: Boe en Poe) in Delft bezig waren met een cache van mij, was ik samen met 8BG en Steensnoeper in Oegstgeest bezig met een pokerspelletje, maar het kan ook Yahtzee zijn geweest, dat door Bu en Pu was bedacht. Dit betekende een prachtige afwisselende wandeling waarbij nogal wat vragen moesten worden beantwoord. Aangezien ik de administratie in handen had, liet ik het Almeerse duo steeds raden wat de vraag zou zijn op de wp’s. Ze waren flink scherp, want meestal kwamen ze dicht in de buurt. Vooral Steensnoeper bleek hierin een genie. Als beloning mocht ie daarom onderweg onder ons toeziend oog een cache graaien die wij al op ons lijstje hadden. Onderweg kwamen we nog het team Bussie&co tegen die opvallend veel belangstelling hadden voor de achterkant van Kasteel Oud-Poelgeest. Wij waren daar platweg voorbijgelopen, omdat de beschrijving er geen vragen over stelde en als rechtgeaarde geocachers behoor je er dan niet naar te kijken. Later kwamen we ze nog eens tegen toen ze de verkeerde kant opliepen. Ik lees nu dat ze de cache niet hebben kunnen vinden. Wij wel! Maar wij waren ook met ons drieën en bovendien zeer eensgezind. Three of a kind dus. En dan is cachen een makkie. Dank voor de mooie cache.

traditional2238. Sportveld by cachorganic
SmileAls we gezamenlijk caches in een bepaalde region te lijf gaan, is het gebruik te starten met een cache om het moreel op peil te brengen. Leiden was de regio, 8BG en Steensnoeper mijn metgezellen en het Sportveld de mentale opkikker. We waren overigens nog bijna aan de verkeerde kant van het hek beland. Gelukkig deed 8BG net op tijd de goeie greep. Daarmee had ie trouwens voor de rest van de dag wel zo’n beetje zijn kruit verschoten. Maar de eerste klap is een daalder waard en daar ging het nu om.
BVDLC