05-05-2006

Nachtcachen met HCT, rond een meer fietsen, flitsapparaten, klimmen in een zwembad en een bijzondere manege.

 

multi2048. Bloemendaalseweg by Ma+R+J+A
SmileAan het einde van een cache-dag nog even naar Gouda getogen om een eindje te wandelen over de Bloemendaalseweg. Dat is een fietspad waar het ontieglijk druk was. Het mooie weer lokte een ieder naar buiten. De multi zit ramelijk eenvoudig en helder in elkaar, ondanks dat de cache-legger spreekt van het optellen van getallen, waar cijfers worden bedoeld. Aan het eind slaagde ik er desondanks toch in om een paar keer verkeerde paadjes in te slaan. Was niet erg. De cache lag er prima bij. Op de terugweg nog even bij de manege wezen kijken en gevraagd wat er voor materiaal in de bak lag, want dat had ik nog niet eerder gezien. Ze wisten het niet precies, maar het leek wel in stukjes geknipt tapijt. Lekker zacht als men van het paard valt.
BVDLC

traditional2047. Het Oude Zwembad by Dreefhelden
SmileTsja, daar sta je dan in Sassenheim bij een soort Middeleeuwse douche. Zo hield de elite van deze schone plaats zich dus in vroeger tijden rein. En dan komen de Dreefhelden met een lumineus idee om er een cache te verstoppen. Samen met zowaar! alle alternatieven voor een verstopplekje onderzocht. Slechts één conclusie: geen alternatieven. En daar sta je dan met je goede gedrag. Hadden we maar even gewacht, want na onze halsbrekende operatie kwam YuanRong aangefietst in zijn zondagse plunje en klaarde de klus op jaloersmakende wijze. Ik zal niet te veel uitweiden over mijn acties, maar mijn lijf telt weer wat meer blauwe plekken en schaafwonden. Hoe ouder hoe gekker, luidt het gezegde. Ja, laat die oudjes maar zwemmen, kun je ook zeggen. Toch bedankt voor de originele cache. Heb wel een TB meegenomen voor al mijn moeite.

traditional2046. Flitsers by metz'n2tjes
SmileHet meest opvallend aan deze carpoolplek vlakbij flitsapparaten, die ik overigens niet heb gezien, waren de talrijke scharrelende kippen. Daar kijk ik overigens niet vreemd van op, want tijdens mijn cache-omzwervingen heb ik dit verschijnsel al menigmaal kunnen waarnemen. Ik lees in de log van YuanRong dat de dieren door een filantroop worden gevoerd en gelaafd. Zowaar! en ik hebben de dieren met rust gelaten, want wij hadden andere plannen met eten vanvond.
De cache had een origineel uiterlijk. Dank daarvoor.

multi2045. Elisabeth by metz'n2tjes
SmileNadat zowaar! wegens een blaar besloten had terug te lopen naar de auto, heb ik de tocht tussen de bollenvelden in de buurt van Nieuw-Vennep verder afgemaakt. Bij de boomgaard tegenover de picknicktafel zat een paartje. Geen idee wat ze deden, maar totaal geen actie. Het bleken geocachers te zijn die het niet meer zagen zitten en dus waren gaan zitten. Kennis gemaakt met Bu en Pu, waarbij je moet weten dat zij Bu is en dat je moet uitspreken Boe en Poe. Bu is namelijk afkomstig uit Bayern München (dus niet 1860). Met moeite wist ik ze weer een beetje in actie te krijgen, maar ook ik had moeite met de beschrijving. Gelukkig wist zowaar! langs alternatieve en op alternatieve wijze ons te bereiken en was zij scherp genoeg om ons te helpen aan een aanwijzing en aan een oud rijmpje. Zo konden wij weer verder. Zelf ging zowaar! vooruit op haar fietsje en uit de verte zagen wij haar typische cache-vind-handelingen verrichten, zeg maar graaigedrag. Even later konden wij dat dupliceren. Gezellig pratend terug naar de auto.
Dank voor deze prachtige originele cache.

multi2044. 4.UR.I'S ONLY - de sleutel by Faming
SmileEen tijd geleden al eens hier in de buurt van Langeraar het begin van deze multi verkend. Had toen geen uitdraai van de foto’s bij me, alleen mijn ppc en daar kom je dan niet ver mee. Bovendien had ik thuis de beschrijving wel eens bekeken en ook daar een waas van geheimzinnigheid. Gelukkig is zowaar! vrij scherp en durfde ik vandaag wel een hernieuwde poging op de vouwfiets aan. Bij de start twee andere geocachers met dezelfde uitdraai als ik nu wel had. Het bleken Kikker&Keun te zijn die vanuit Alphen fietsend de tocht deden. Allengs werd duidelijk hoe de multi in elkaar stak en kreeg ik vertrouwen in een goed eindresultaat. Zo nu en dan kwamen we Kikker&Keun tegen. Na de eindberekening kwamen we terecht op een mooie cache-locatie waar Kikker&Keun al stonden te zoeken. Tsja lastig een micro hier te vinden. Het geluk was met me toen ik na een flink tijdje de goede greep deed.
Dank voor deze mooie cache.

mystery2043. Wat nu ? by Team Minouschka
SmileNadat we met het HCT de nachtcache Aeneas tot een goed einde hadden gebracht, vroegen we ons af: “Wat nu?” Het antwoord lag voor de hand. Richting Bleiswijk om een puzzelcache te loggen waarvan de oplossing voor mij wel altijd verborgen zal blijven. Het trauma van de kleuterschool op het gebied van fröbelen is diep in mij geworteld. Gelukkig konden we met vereende krachten deze puzzel kraken en om een uur of één midden in de nacht een log zetten voor deze cache.
Dank daarvoor.

 2042a

multi2042. SLCNCE 2006: Aeneas by thex
SmileMijn derde nachtcache met het HCT-team, dat vandaag bestond uit: pyne+Azimuth, Biertje, KIS98 deels, Loze Jorry en mijn persoon. Op het laatste moment kwam ook Quaerens aangesukkeld in de brik van zijn vader en konden we eindelijk op stap. Het nachtgebeuren speelde zich af in de buurt van de Rotte bij Bleiswijk en bestond uit een fikse wandeling waarbij reflectoren en aanwijzingen moesten worden gezocht. Gewapend met enorme schijnwerpers werd de een na de andere reflector beschenen. Tussendoor werd er gezellig gekout. Om ongeveer middernacht was de laatste aanwijzing gevonden en konden we naar de cache. Ter plekke iets te veel haast waarschijnlijk, waardoor ik een overstekende wortel over het hoofd zag en een fikse buiteling maakte. Daarbij raakte ik mijn ppc kwijt die gelukkig even later vriendelijk door KIS98 weer aan mij werd overhandigd. Bebloed de log gezet. Geocachen is soms hard.
Thex, dank voor de mooie cache.