27-04-2006

Toch weer aan het nachtcachen. Maar dan meer voor de gezelligheid. Overigens had ik overdag ook al een nachtcache gevonden.

 

multi2020. SLCNCE 2006: Nachtblindheid by thex
2020aSmileHopelijk heb ik de traditionele HCT-avond niet teveel verstoord met mijn aanwezigheid. Ik belde namelijk in de middag Pyne en die vertelde dat het HCT van plan was Leiden e.o. die avond onveilig te maken. Braaf als ik ben, had ik wel zin mee te doen, hoewel ik een poos geleden al de conclusie had getrokken, dat nachtcachen niet mijn ding is. Gelukkig werd er een uur voor zonsondergang afgesproken en bleek iedereen op tijd te zijn, zelfs Biertje. Zo gingen wij in ganzenpas op stap met voorop Pyne voorzien van ultra-moderne GPSr en thuis voorbereide spreadsheet. Daarna volgden mijn helden de Watjes, waarbij opvalt dat Watje9 zich steeds fotogenieker gaat gedragen en Watje5 deze keer niet in vorm was, omdat ie niet meteen de cache wist te vinden en wij dus lang hebben moeten ronddolen. Dan volgde Pino die deze eervolle uitnodiging eens mee te lopen met het HCT met beide handen aangreep en vooral opviel omdat hij kwam aanrijden in een automobiel die in principe wit zou moeten zijn. Dan volgde KIS98, zonder LaRosa overigens, die erg gehecht is aan zijn sleetje en dat 2020boveral mee heen zeult. De rij werd gesloten door Biertje en mijn persoon die weer veel hadden bij te praten, vooral Biertje. Zijn humorvolle en van grootmoedigheid doortrokken verhalen blijven altijd boeien. Het navigeren onderweg liet ik aan anderen. Des te meer heb ik mij nuttig gemaakt door op mijn nieuwe QTek calculator de ene na de andere berekening foutloos uit te voeren. Maar dat is men van mij gewend natuurlijk. Al bij daglicht hadden wij minstens de helft van het parcours afgelegd en eventjes had ik de hoop voor donker klaar te kunnen zijn, maar nee. Zoals de beschrijving al aangeeft, wordt het gebeuren gaandeweg lastiger en kost meer tijd. Zodoende hadden wij pas om 11 uur de cache te pakken en waren we het erover eens, dat de tocht prima en origineel is uitgezet. Dank daarvoor.

2020c

 

 

 

 

2019

 

multi2019. SLCNCE: Dolle Molen Pad - WANKY WINDMILL WAY by hrng
SmileIn rustig tempo overdag het Molen Pad afgelegd, in de hoop dat het dan minder dol is dan bij nacht. Gestart in de buurt van Moerkapelle en op de één of andere manier kwam het mij daar bekend voor. Met wp2 had ik nogal moeite, maar bij wp3 bleek mijn aanname goed uit te komen en dat stelde me gerust. De Zoermeerse Dromen heb ik echter bij daglicht niet waargenomen. Daarna ging het een tijdlang volkomen mis, vooral ten gevolge van niet goed lezen. Typisch een geval van DOMAZ, hum. Daardoor nogal wat heen- en weer gereden, maar uiteindelijk wel op de juiste locatie uitgekomen voor de cache. Alleen wist ik dat toen nog niet. De locatie voldeed aan de beschrijving, maar reflectoren, ho maar. Na wat vergeefs ronddolen heb ik een mevrouw met hondje aangesproken en ze wist me precies te vertellen waar de cache lag, zonder dat overigens te beseffen. Het lijkt een beetje op het orakel van Delphi, maar misschien snap je me wel. Ter plekke nog twee hobbyende dreuzels moeten afleiden met uitgebreid fotgraferen, zodat ze na een tijdje hun belangstelling voor mij verloren, waarna ik mijn kans kon grijpen.
Dank voor de mooie cache.