16-04-2006

Aardig wat mede-geocachers ontmoet voordat ik in Leiden op zoek ging nmaar Rembrandt. Aangezien mijn vader ook schilder was, is dat goed gelukt.

 

multi1968. Rembrandt Cache by Team Incognito
1968SmileNa wat inleidende schermutselingen ten noorden van Leiden, nu naar de stad zelf voor het eigenlijke doel vandaag: Rembrandt. Wie kent hem niet, zou ik zeggen. Nou om eerlijk te zijn, echt kennen, nee. Natuurlijk heb ik van hem gehoord en zelfs de nachtwacht wel eens gezien, maar verder… Ik wist niet eens dat ie uit Leiden kwam. Eigenlijk zou ik me moeten schamen natuurlijk, want mijn eigen vader was schilder. Heeft in 50 jaar tijd zo’n beetje de helft van alle huizen in Friesland en de kop van Overijssel van heerlijke lagen verf voorzien.
Door deze cache is een flink stuk ontbrekende vaderlandse geschiedenis vandaag bij mij verminderd, ofwel ik weet nu heel wat meer van Rembrandt. Op mijn fietsje de tocht gedaan langs allerlei met de kunstschilder te maken hebbende locaties en ik was daar vaak niet de enige. Hele groepen toeristen werd van alles verteld door gidsen. Heb ik soms ook even illegaal naar staan luisteren.
De hele origineel uitgevoerde tocht verliep soepel tot het eindpunt. Daar liep ik volkomen vast. Even dacht ik de cache gevonden te hebben, maar ’t was wat anders… De logs maar eens doorgelezen en begrepen dat je achterom moet. Het blok huizen meermalen rondgefietst op zoek naar achterommetjes. Ben nog bij het café achter huis geweest, maar ze hadden daar geen idee wat geocaching was. Verkeerde locatie dus. Uiteindelijk mijn schroom overwonnen en de juiste stap gezet. Zowel de cache-leggers als de Cache Dummies zaten er gezellig te eten en ik kon zo aanschuiven. Wel was ik opgelucht dat het eindelijk was gelukt. Dank daarvoor.


1967traditional1967. Mike en Ajax by wapsjes
SmileAl eerder op de dag had ik een deel van de wapsjes ontmoet en bij die gelegenheid de veranderde coords ontvangen, Toch dom genoeg met de oude coords aan het zoeken gegaan, omdat ik blijkbaar even een klein geheugenprobleempje had. Soms moet je echter geluk hebben. Met de niet meer kloppende hint in het achterhoofd ontdekte ik plots op een onverwachte plek de cache. Die gauw meegenomen een eind verderop om hangmuggels te ontwijken. Wat schtest mijn verbazing: daar staat team Hebbes te zoeken. Op een glad verkeerde locatie dus. Rustig mijn log gezet en de kist weer dicht gedaan en toen contact gezocht met het zoekende team. Samen naar de cache-plek gewandeld, hen de cache aangereikt en toen mijn eigen weg gegaan. Bij de auto kwam ik voor de tweede keer vandaag Pa en Ma Beer tegen. Omdat zij nog niet over de nieuwste coords beschikten, kon ik hen daar mooi aan helpen.
Mike had ik dus eerder vandaag al ontmoet en verteld dat ik meer voor Heerenveen ben. Vond ie niet erg. Ik zie net dat Ajax vierde is geworden in de competitie en nu met Feijenoord in de slag mag. Interessant dus.
BVDMC


traditional1966. celzicht by wapsjes
SmileNet toen ik de cache wilde graaien, werd er een eindje verderop naar me gezwaaid. Het bleek het team Hebbes te zijn, dat stond uit te puffen. Even gezellig mee gekletst en toen alsnog de cache gegraaid. Terug bij de auto zag ik Pa en Ma Beer naar de cache wandelen. Weer even staan kletsen. Als je even stilstaat bij de locatie waar deze cache ligt, besef je toch wel hoe fijn vrijheid is, vooral door het geocachen. Dus bedankt voor deze cache.

1966a1966b

multi1965. Op/de weg naar de Oude Vuilnisbelt by Dreefhelden
SmileEr ligt inderdaad nogal wat troep, maar toch heeft het wel wat. Dus een merkwaardig stukje natuur hier in de buurt van Sassenheim en de Kager Plassen. Overigens de enige cache vandaag waarbij ik geen andere cachers ben tegengekomen. Wel blij dat ik de cache nu heb gedaan en niet in het najaar, want dan zullen de braamstruiken het zoeken flink lastig maken, denk ik. Grappig dat ik later vandaag nog een cache zou vinden op dezelfde manier verstopt.
Dank daarvoor.


1964traditional1964. 30 tulpen voor € 5,- by Lutjeboer clan
SmileAuto 30 meter verderop geparkeerd en toen ik naar de cache liep, zag ik een gezin aan komen fietsen en stoppen bij de cache. Dat kon geen toeval zijn natuurlijk. Het bleken gloednieuwe cachers hier uit de buurt van Lisserbroek te zijn die op weg waren naar hun eerste cache en zich de ‘vrolijke noten’ noemen. De meegebrachte goodies bleken niet in de origineel uitgevoerde cache te passen, dus die werden bewaard voor de volgende caches.
Dank voor de mooie cache.

 

 

 

 

1963

 

 

traditional1963. Watergeest by Yannis52
Smile“U gaat toch niet zo het laarzenpad op?” vroeg het 4persoonsgezin, allen op laarzen, aan mij op mijn hydrofobe sportschoenen toen ik aan de wandeling wilde beginnen. Meteen dus bedankt en laarzen aan die ik altijd bij me heb. Was wel nodig inderdaad, hoewel je ook de andere kant om kunt, zo ontdekte ik op de terugweg. In een heerlijk zonnetje heen en terug door het verwilderde bos hier bij Lisserbroek. Bij terugkomst op het parkeerterreintje ontmoette ik de Wapsjes en Metz’n2tjes. Ik zou overigens vandaag erg veel geocache-teams tegenkomen. Blijkbaar een typische cache-dag, deze eerste Paasdag. De cache lag er goed bij. Ik heb één van de TB’s meegenomen.
Dank voor de mooie cache.