14-04-2006

Een dagje cachen in Noord-Holland met zowaar!. Na veel caches arriveerden we in Schagen en had zowaar! genoeg gevonden. In mijn eentje ben ik toen toen even doorgegaan.

 

1962traditional1962. Sheep by hurbie
SmileWat mij betreft had deze cache beter ‘Zwaan’ kunnen heten. Zo’n majesteitelijk dier zat namelijk doodrustig de cache te bewaken. Bijna er bovenop. Wat doe je dan? Eerst proberen het sissende dier te kalmeren. Dat lukte prima. Haar het verhaal van zwaan-kleef-aan verteld. Werd wel geapprecieerd. Het sissen hield op. Toen ik een tweede verhaal wilde afsteken - je kent het wel: het lelijke eendje – stond ze heel langzaam op en schreed van mij vandaan naar haar maatje een eind verderop waar ze waarschijnlijk een pleidooi ging houden om dit soort mensen voortaan te vermijden, daar ze wartaal uitslaan. Het gebied van het Egboetswater kende ik overigens al van een eerder cache-bezoek. Terug op de parkeerplaats een praatje gemaakt met een plaatselijke hondenliefhebber die hier regelmatig de honden uitliet. Hij vertelde mij van de arme grond alhier waar al onze bloemkool vandaan komt. Zo leer je altijd wat.
Bedankt voor deze mooie cache.
In: TB
Uit: TB


traditional1961. Waardpolder by Geitel
SmileWat en prachtige rustige plek! Weliswaar op mijn korte wandelingetje over de dijk er naar toe een heel menigte foeragerende? ganzen aan het schrikken gemaakt die links van de dijk luid schreeuwend zich dus een ietsje verplaatsten. Op de stash area rechts van de dijk hoorde je verder niets. Nog even op een verkeerd plekje lopen zoeken. Toen de juiste greep gedaan.
Bedankt voor deze mooie cache.
In: TB


1960multi1960. Waldervaart by muiz99
SmileVanwege de tijd besloten om deze cache in Schagen en omgeving met de auto te doen. Terwijl zowaar! zich suf zat te rekenen, hoefde ik alleen maar de coords in mijn nieuwe Qtek G100 te kloppen en van punt tot punt te rijden en onderweg te genieten van de omgeving. Kijk, zo heb ik het graag. Omdat de berekeningen van zowaar! steeds feilloos bleken te kloppen, verliep de reis heel voorspoedig en konden wij op een mooi plekje de cache graaien.
Dank voor de mooie cache.


traditional1959. Heen en Weer by Postduif
SmileNa een cache-rondje in Den Helder en het graaien van een micro nog een stukje afgezakt zuidwaarts om nog een micro mee te pakken. Zowaar! was de betere klimmer zo bleek. De naam van de cache is wel grappig, in die zin dat ik gisteren in Pijnacker dezelfde cache-naam trof en een poosje geleden eveneens bij Haarlem. Heeft drs.P hiermee te maken? denk je dan. Verder blijk ik tot dusver de term ‘heen en weer’ 38x gebruikt te hebben in mijn logs. Maakt dus duidelijk, wat je van het geocachen kunt krijgen…
BVDLC


1958traditional1958. Noordhollandse oever by Postduif
SmileNa een cache-rondje in Den Helder een stukje afgezakt zuidwaarts van de stad om er een micro te graaien. Dat lukte prima. Terwijl zowaar! het kanaal bewonderde, deed ik een goede greep. Dank daarvoor.


multi1957. Quelderduyn by Postduif
SmileMet deze cache in Den Helder bereikten wij het noordelijkste punt van onze cache-dag in Noord-Holland. Als cijfergoochelaar mocht ik hier het navigatiewerk doen, waarbij allerlei GPSr-instellingen de revue passeerden. Het apparaatje bleek er geen enkele moeite mee te hebben. Leuk rondje gemaakt aan de rand van deze stad waar het altijd waait en probleemloos de box getrokken. Erg fijn. (Bij de vorige cache een uur lopen zoeken…) Dank voor de mooie cache.


1956multi1956. Coördinaat x Luttjenollen by bug hunter's
SmileEn zo togen zowaar! en ik naar de toeristische plaats Callantsoog. Zowaar! kocht eerst nog een zak koekjes in het dorp, erg lekker, en toen gingen we op stap. Het zou naar verluid onderweg drassig zijn, dus ik had mijn hydrofobe sportschoenen aangetrokken. Er wachtte ons een zorgvuldig voorbereide cache met een origineel concept, waarbij moest worden ingeschat hoe onze aardbol er heenligt en is opgedeeld in allemaal graden en minuten. Lukte ons prima. Geen enkel probleem onderweg. Het venijn zat in de staart. Hint weg. Dat wil zeggen, hij was er wel, maar niet op de juiste plek. Dat werd dus random zoeken. Na een uur opgegeven en terug naar de auto. Daar een hulplijntje geprobeerd naar Goofy die ons vertelde dat we toch goed hadden gezeten op de stash area. Dus fluks weer terug en aldaar binnen een halve minuut was de buit binnen. De hint teruggeplaatst, zoadat alles nu weer in orde is. Dank aan Goofy en aan de cache-legger natuurlijk voor de mooie cache.


1955mystery1955. Kleine Beer by Hiddink
SmileMet astrologie als mijn tweede hobby was het oplossen van de puzzel natuurlijk een eitje. Mijn metgezel vandaag wist vooraf al de verbinding tussen de titel en de naam van het gebied alhier in de duinen bij Heemskerk. Erg knap van haar! Nu lees ik het gewoon in de beschrijving. Voortaan ga dus ook beter lezen, hum. Tijdens de zoektocht die wij fietsend hebben afgelegd, mocht ik navigeren. Dus een leuk ommetje gemaakt. Op de stash area zag ik een leuk cache-paadje, maar het bleek een afleidingsmanoeuvre te zijn. Terwijl ik doelloos het paadje nam, graaide zowaar! grijnzend de box. Ach, ik doe andere mensen graag een plezier. Toch maar een kortere terugweg genomen. Bedankt voor de mooie cache.


multi1954. Puur Water & Natuur by Pasdrom
SmileNa de Westbroekerplas met zowaar! even verderop gereden naar Santpoort waarons puur water en natuur werd beloofd. Het was er inderdaad met grote letters te lezen. Zowel de aanwijzing 1953als de cache werden vlot gevonden en we hebben niemand het password hoeven zeggen. Of we gespot zijn? Zal wel. Maar er werd niet op gereageerd. Dus bedankt.


multi1953. Westbroekerplas by path_finder
SmileEen dagje cachen in Noord-Holland met zowaar! begonnen met deze cache in Haarlem. Vanwege het drukke programma en om mijn voetjes te sparen de fiets genomen en een mooi rondje gemaakt. De aanwijzing bij wp1 was een eitje en dat is eigenlijk niet goed. Ik bedoel hiermee, dat de aanwijzing onbedekt lag op het mooie plekje. Dat hebben we getracht wat beter achter te laten. Met de gevonden aanwijzingen liet de cache zich makkelijk vangen. Dank daarvoor.