19-03-2006

Flink wat caches in de polder bij Schoonhoven en dan weet je het wel: ook een paar geniale van Dalemot.

 

traditional1863. {Newbie Event 3} De Kwakerkade by Crow & Éowyn
SmileNadat ik mij wijs had gepuzzeld met de multi-cache even doorgelopen naar de Kwakerkade om deze micro te graaien. Ter plekke kwam ik erachter dat er nog een multi-cache alhier te vinden was, maar het stipje op de kaart was bedekt met een andere stip en dan ziet een eenvoudige geest als ik dat niet. Ik kom nog wel terug voor die multi. De micro liet zich eenvoudig verschalken en daarmee zat mijn cache-dag erop.
Dank daarvoor.

multi1862. {Newbie Event 1} Puzzel je wijs. by Crow & Éowyn
SmileAan het eind van een dagje opgeloste puzzelcaches graaien, was ik wel even toe aan een leuke wandeling en deze cache in het Loetbos, een bos vol met water en daardoor noodzakelijke voetbruggetjes,  kon me daarbij helpen. Zes vragen beantwoorden om te laten zien dat je geen newbie meer bent, viel om de drommel nog niet mee. Enkele antwoorden zelfs gegokt, maar wel goed bleek achteraf. De aangebrachte aanwijzingen waren alle duidelijk te vinden, maar ik hoop wel dat ze bestendig zijn. Ik heb mijn twijfels. Toen ik startte stonden er volop auto’s op de parkeerplaats. Bij terugkomst alleen nog mijn bolide. Onderweg trouwens geen mens gezien. Bedankt voor deze mooie multi-cache.
Maar eh, Roelof, hoe zit het nu met heading en bearing?

mystery1861. Die Grauen Wölfe by Dalamot
SmileAls je denkt dat je alles op geocache-gebied wel hebt gezien, dan ken je deze nog niet. Waar anders dan in de schone plaats Schoonhoven valt dit wonderschoons te bewonderen? Natuurlijk is Dalemot al een begrip in de geocache-wereld, maar deze creatie slaat alles. Helaas kan ik er hier niet over uitweiden om het plezier voor anderen niet te bederven. Ook de locatie is prima gevonden. Totaal geen pottenkijkers op deze rustige plek en dat is wel nodig.
Dus alweer dank Dalemot. Het wordt eentonig, hahaha.

mystery1860. 't Boenhuuske by Team ELMO
SmileHelaas ontbreekt verdere info over het Boenhuuske. Of heb ik iets over het hoofd gezien? De cache niet in ieder geval. Op zondagmiddag in de schone plaats Schoonhoven was het wel wat uitkijken voor het juiste graaimoment. Met wat geduld komt zo’n moment vanzelf. Heb maar even in de auto gelogd. En daarna terug gelegd bij hetzelfde object.
Dank voor de puzzel en de cache.

multi1859. Doggy in the Window by Dalamot
SmileDe naam Dalemot is in korte tijd een begrip geworden in de geocache-wereld. Elke keer weer slaagt hij erin ons te verbazen. Dat schept overigens wel verwachtingen. “Benieuwd wat het volgende is, wat de meester-createur ons weer aanbiedt.” Zo ga ik dus steeds op stap in het gebied van de Schoonhoven-explosie. En weer heeft ie mij niet teleurgesteld. Integendeel! Voortaan kijk ik met heel andere ogen naar gebieden die bewaakt worden met vervaarlijke honden. Dank Dalemot!

mystery1858. vlaggetjes by luilak
SmileDe enige vlag waar ik iets mee heb, hangt hier bij mij in huis in de gang. De vlag is wit met blauwe schuine banen en in het wit bevinden zich zeven rode pompebledden. Meer zeg ik niet. De vlaggen uit de puzzel leidden mij naar de schone plaats Lopik alwaar TomTom mij aan de verkeerde kant van het water plaatste. Dus maar weer omgereden en na enkele kilometers was ik 10 meter verder, maar nu wel goed. Na het loggen van het doosje, kwamen Jan en Koos aangereden. Koos had hem al, maar Jan nog niet. Die heeft onder ons toeziend oog bliksemsnel gelogd.
Dank voor de leuke puzzel en cache.

 mystery1857. Getal _Systeem_1 by Track_leader
SmileJe komt hier in de schone plaats Lopik van alles tegen in die knotwilgen langs het pad. Bij voorbeeld een broedende mannetjes eend, terwijl het vrouwtje keurig de wacht houdt (zie foto). Misschien wat lastig te zien die broeder, maar dat is gewoon bij eenden. Zitten meestal goed verstopt. Plots knallen er dan een stuk of 12 kleintjes ergens vandaan. Je kent dat vast wel. Dankzij de hint en een goede rekenmachine was de puzzel snel geklaard. Dank daarvoor.

 mystery1856. Getal _Systeem_2 by Track_leader
SmileNet klaar met loggen nabij de schone plaats Jaarsveld, stopt er en rode auto. Dat was dus Thex die ook bezig was met deze serie. In zijn enthousiasme ging ie gewoon door met graaien terwijl er een mevrouw met kind in buggy vergezeld van twee honden langskwam. De mevrouw werd op stuit nieuwsgierig wat Thex aan het uitvoeren was. Ik heb haar enigszins voorgelicht. Thex nam na een poosje het gesprek over, omdat ie wou vertellen hoe mooi Dalemot een cache had verstopt en ik deze vandaag nog wilde doen en dus niet wilde luisteren naar dit verhaal. De mevrouw luisterde zo aandachtig naar Thex verhaal, dat ze de buggy gewoon midden op de weg liet staan terwijl er een auto naderde (zie foto). Met ware heldenmoed heb ik het kind weten te redden. Pffff… wat je allemaal meemaakt met geocachen.
En Track_leader natuurlijk bedankt voor de puzzel en cache.

mystery1855. Getal _Systeem_3 by Track_leader
SmileVlakbij de cache in de schone plaats Lopik vroegen twee jochies mij de weg. Ze waren bezig met een speurtocht. Ik kon ze niet helpen en heb ze maar niet verteld dat ik zelf ook met zoiets bezig was. Van de hint snap ik niet veel. De cache gaf zich makkelijker gewonnen en daar gaat het om. Dank daarvoor en voor de leuke puzzel.

mystery1854. Getal_Systeem_4 The Final Challenge by Track_leader
SmileJaaah, voor getalletjes moet je bij mij zijn! Vrijwel heel mijn leven met getallen lopen stoeien en nooit hebben ze mij verveeld. Dat wil nog niet zeggen, dat ik al die puzzels met getallen makkelijk oplos, maar ik vind het wel leuk ermee bezig te zijn. Deze viel overigens wel mee. Komt natuurlijk ook, omdat ik al eerder dit thema was tegengekomen. Toch bedankt ervoor. Op de stash area was ik net klaar met loggen, toen Omega en Shamrock Stone kwamen aangereden. Ik had ze al eerder zien zwoegen bij Brugzicht. Nu hoefden ze allen het logboek te tekenen en de cache terug te zetten. Dat ging niet zonder kleerscheuren. Men is dus gewaarschuwd.

 1853mystery1853. SkansSpringen by Skansen
SmileNatuurlijk ben ik erg goed in rekenen, ik maak dan ook nauwelijk foutjes, hum, maar toch leek het mij het beste gewoon de afgelegde route van Skansen te kopieëren. Daartoe de watertoren in de schone plaats Meerkerk beklommen. Viel nog niet mee, maar Skansen is het ook gelukt, dus ik liet mij niet kennen. Tweede probleem: hoe bereik je een snelheid van 800 km/u? Daartoe op de ronde omgang bovenop de toren de aanwezige waterpomp een beetje omgebouwd. Normaal vult ie de toren. Nu moest ie even andersom werken. Verder ging het kinderlijk eenvoudig. Net het Tiki-bad in Duinrell. Een waterglijbaan dus. Natuurlijk mijn roei-apparaat meegenomen. En in de baan gebeleven tot de snelheid groot genoeg was. Op gevoel geconstateerd dat de 800 km/u bereikt was en een kleine lift off was voldoende om mij over de rand van de balustrade te lanceren. Vantevoren was ik zo verstandig geweest een local mijn fototoestel in handen te duwen met het verzoek even een plaatje te schieten van het gebeuren. Dat heeft ie goed gedaan getuige het resultaat (zie foto). Net als Skansen kwam ik uit bij dezelfde boom en kan dus uit eigen ervaring getuigen dat er niets bijzonders met Skansen aan de hand is. Niks stunten, gewoon een leuk vliegtochtje, meer niet.
Natuurlijk dank ik Skansen wel voor het leuke idee.

mystery1852. Gorcums Postpad by AE-soft
SmileMakkelijk te kraken puzzel. Ik heb maar drie keer tips van de cache-plaatser gekregen. Op de stash area nabij de schone plaats Gorinchem was ik flink mobiel, voornamelijk omdat ik naar de cache was gelopen zonder schrijfgerei bij me. Dat werd dus een extra retourtje. Gaf niet, want het zonnetje scheen volop. Ik kreeg het er zelfs een beetje warm van op deze laatste winterdag. Bedankt AE-soft voor de leuke puzzel en de hulp.

mystery1851. Het Rode Kruis by PaLPiTaTioN
SmileOnze goochelaar PaLPiTaTioN in actie met een rood kruis. Gelukkig had ik al eens eerder deze truc gezien. En dat helpt bij de oplossing. Om de cache te vinden heb ik druk in een woonomgeving in de schone plaats Sliedrecht staan fotograferen, maar niet heus. Kijk, dat is dan mijn goocheltruc. Maar het moest even, want op zondagochtend scharrelt er toch van alles rond alhier. En ik denk dat ik ze goed heb afgeleid. De cache overigens wat beter bedekt door er een steentje op te leggen. Hij ligt nu minder in het zicht.
BVDLC

mystery1850. Mijnenveger by brilstar
SmileHier kwam toch wel een oud trauma bij mij naar boven toen ik probeerde de oplossing van de puzzel te vinden. Mijn tekeningen vroeger op school waren steevast niet om aan te zien en ook het dier dat ik na veel puzzelen tevoorschijn toverde, deed mij weer een traantje wegpinken. Anders gezegd: om te huilen. Toen de ogen een beetje half dicht geknepen om zodoende er misschien toch wat dierlijks in te zien en enkele pogingen later had ik zowaar redelijke coords te pakken. Daarmee op stap en terwijl het zonnetje tevoorschijn kwam in het altijd rustige Alblasserdam, kon ik om 10 uur mijn log zetten. Dank daarvoor.