15-03-2006

Een stel caches in het Westland en eentje aan de andere kant van de Nieuwe Maas.

 

mystery1841. satallieten by leip11
1840SmileBij het lezen van de titel van deze cache moest ik denken aan een sketch van de cabaretgroep NUHR (Niet Uit Het Raam) alweer een tijdje geleden, waarin ze trainer Ronald Koeman op de hak namen. Vigo Waas speelde Koeman die met nogal lijzige stem aan zijn zoontje uitlegde hoe satellieten werken. Om een of andere reden liet ie Koeman in de sketch voortdurend ‘satallieten’ zeggen, terwijl het satellieten zijn (met een e dus).
Overigens een grappige opzet van de cache. Dank daarvoor.


multi1840. Vijfsluizen by pa7fl
SmileVouwfietsje uit de auto gepakt en in een heerlijk zonnetje een beetje door Schiedam havengebied gefietst. De wp’s waren alle prima te doen en toen ik in de buurt van de laatste wp’s kwam had ik al een donkerbruin vermoeden waar de cache zou liggen. Tot mijn verrassing werd ik echter na het berekenen van de cache coords de andere kant uitgestuurd. De verrassing was nog groter toen ik de cache zag. Prachtig stukje werk. Mijn complimenten. En dank.


1839mystery1839. Kruising der Wegen by wilconl
SmileZo, maar eens even het verkeer wezen regelen op dit bijzondere kruispunt in het Westlandse Maasdijk. Geocachers gingen altijd voor. Heb ze echter niet gezien. Eigenlijk was het bijzonder rustig daar. Dus na een poosje maar wat heen en weer gereden en hier en daar wat bekeken. Toen was ik eruit. Hup de goede kant op. De geitjes stonden mij al luid blèrend op te wachten. Wat een enthousiasme. Ze wezen me zelfs waar de cache lag. Dat hoefde nou ook weer niet. Die had ik zelf ook nog wel kunnen vinden. Maar ja. Goed bedoeld, denk ik. Evenals het plaatsen daarvan.
Dank daarvoor.

 

 

 

 

1838multi1838. A Bugs life. by Crow & Éowyn
SmileOrigineel idee, Kraai, met al die teksten. Mooi gebied ook, die duinen bij Hoek van Holland. Natuurlijk kende ik het gebied al. Zelfs al eens een paar caches gegraaid alhier. Maar alles goed en wel, het gaat om opdracht 2 die zoals ik het zie alleen door de fine fleur van de geocachersgilde wordt uitgevoerd. Daar wil ik tuurlijk bij horen. Daar komt ie:
“… Toen de mannen aan land gingen, wilden ze eigenlijk maar 1 ding. Nou vooruit 2. Eerst een lekkere warme douche na het veel te lange verblijf op zee. Nou vooruit 3. Ze hadden ook best honger na het douchen. Dus werd er volop geschransd en gedronken zodat de buiken bol stonden. Nou vooruit 4. Ze hadden ineens vreselijke slaap na al dat lekkere eten en drinken, dus werd er volop gemafd. Na die lange verkwikkende slaap waren ze vergeten wat ze eigenlijk in de eerste plaats wilden en lieten het maar zo…”


1837multi1837. Honselse Historie by blangk
SmileZo, een flink stukje vaderlandse geschiedenis kunnen ophalen in het Westlandse dorp Honselersdijk. Natuurlijk wist ik het allemaal wel, maar het was nogal diep weggezakt, hum. Het rekenen ging me licht af, want ik had vooraf een mooi spreadsheetje in mijn ppc gestopt en hoefde dus alleen de gevonden getallen in te voeren. De cache-locatie rolde er zo uit. De weg er naar toe is een ander verhaal. Gewaarschuwd door diverse logs ging ik lopen, maar de route achter mijn pijltje aan eindigde voor het water. Dus flink omlopen. Gaf niks. Mooi weer, leuk dorp. Op de stash area iets te enthousiast bezig geweest. De micro lag veel makkelijker dan ik dacht. Dus al dat gekruip en gesluip was niet nodig geweest. Gelukkig was er in het dorp een winkel waar ik pleisters kon kopen om de schade te bedekken.
Toch bedankt voor de leuke cache.