12-03-2006

Om dat ik een event wilde bezoeken, moest ik eerst 3 kastelen vinden. Dat gecombineerd met een paar series.

 

1833mystery1833. Eerst eten 1 by Bitte ein Bit
SmileNiks eerst eten! De zon neigt ter kimme. Dus voor het donker nog wat graaien in Oosterhout. Op de terugweg van heel wat cachen bij Tilburg deze opgeloste puzzel omzetten in een cache found. Dat lukte maar moeilijk. Water verhinderde mij in eerste instantie de cache te bereiken. Uiteindelijk de oversteek gewaagd en met natte voeten de cache gegraaid. Een langskomende hondenuitlatende dame vroeg me nog of er wat bijzonders was te zien. Huh??! Terug naar de auto de voeten nog wat natter gemaakt…
Dank voor de cache en bijbehorend puzzeltje.


mystery1832. Eerst eten 2 by Bitte ein Bit
SmileNiks eerst eten! De zon neigt ter kimme. Dus voor het donker nog wat graaien in Oosterhout. Op de terugweg van heel wat cachen bij Tilburg deze opgeloste puzzel omzetten in een cache found. Dat lukte goed. De fraaie cache bergplaats gevonden via een drive in.
Dank voor de mooie cache en bijbehorend puzzeltje.


mystery1831. Eerst eten 3 by Bitte ein Bit
SmileNiks eerst eten! De zon neigt ter kimme. Dus voor het donker nog wat graaien in Oosterhout. Op de terugweg van heel wat cachen bij Tilburg deze opgeloste puzzel omzetten in een cache found. Dat lukte goed. De fraaie cache bergplaats gevonden en toen ik weer bij de auto terug was, ontdekte ik, dat er een aanwijzing in de cache zat. Dus nogmaals hetzelfde leuke wandelingetje en nu wel de aanwijzing genoteerd.
Dank voor de mooie cache en bijbehorend puzzeltje.


mystery1830. LTeunis 3: Perspectief by LTeunis
SmileAls je denkt dat Bavel vol is met caches, vergis je je. Lteunis plaatst er zo nog eentje bij. De oplossing lag al een poos op de plank en na een dag cachen in de buurt van Tilburg kon deze mooi op de terugweg worden gegeraaid. Grappig was dat tijdens mijn verblijf op de stash area er hetelucht-ballonnen vlak over het dorp vlogen. Dat is natuurlijk Bavel bekijken uit een heel ander Perspectief! Ik heb er een fotootje van gemaakt.
Dank voor de leuke cache.


1829mystery1829. Juvenalis Dilemma by Totally Spies
SmileNa het vinden van een handjevol kastelen nog wat tijd over en besloten 3 puzzelcaches in Tilburg waarvan ik de oplossing had, te gaan vinden. De auto vlakbij Dilemma Final geplaatst en aan de wandel. Deze derde micro is blijkbaar de oorspronkelijke en bijzonder fraai geplaatst. Mijn complimenten! Dank voor het leuke puzzeltje en de cache.


mystery1828. Juvenalis Dilemma Reloaded by Totally Spies
SmileNa het vinden van een handjevol kastelen nog wat tijd over en besloten 3 puzzelcaches in Tilburg waarvan ik de oplossing had, te gaan vinden. De auto vlakbij Dilemma Final geplaatst en aan de wandel. Deze tweede micro liet zich ook gemakkelijk verschalken en dat kwam goed uit, want ik was een beetje moe van een dag cachen.
Dank voor het leuke puzzeltje en de cache.


mystery1827. Juvenalis Dilemma Final by Totally Spies
SmileNa het vinden van een handjevol kastelen nog wat tijd over en besloten 3 puzzelcaches in Tilburg waarvan ik de oplossing had, te gaan vinden. De auto vlakbij deze cache geplaatst en aan de wandel. De micro liet zich gewillig graaien en dat kwam goed uit, want ik was een beetje moe van een dag cachen.
Dank voor het leuke puzzeltje en de cache.


multi1826. kastelencache, het witte kasteel. by purk
1826SmileEn het derde kasteel vandaag. Nu in Loon op Zand, dat in de buurt van Tilburg ligt. Ik heb het kasteeel onderweg eventjes door een hek mogen aanschouwen. En het was inderdaad wit. Verder richtte al mijn aandacht zich op het vinden van aanwijzingen. Meestal lukte het goed om die te vinden, maar naarmate de tocht vorderde en ik steeds meer moeite kreeg de trappers van mijn fietsje rond te draaien, daalde mijn scherpe waarnemingsvermogen. Ergens bij wp7 ging het echt mis. Na een uurtje doelloos rondwaren heb ik de cache-legger gebeld. Die had duidelijk medelijden met me en vertelde gauw waar ik moest kijken. De aanwijzing zat op nog geen meter van de plek die mijn pijltje aanwees. Wel kreeg ik nieuwe moed uit het contact met Purk zelf. Hierdoor verder geen problemen meer gekend en kon het roze bussie getrokken worden. Dank voor de mooie cache en de hulp onderweg.
Terug bij de auto een scharrelend stel. Ja hoor, geocachers. Het bleken de HobbyWalkers te zijn die in dezelfde hoek van het land wonen als ik en die ik eindelijk eens in levende lijve kon ontmoeten. Even gezellig gekletst en goede reis gewenst. Zit ik net in de auto, alweer een scharrelend stel. Nu Gizmomuis met vriend. Fanatiek hoor die Gizmomuis. De nacht ervoor het nacht-event in Zoetermeer bezocht en nu alweer op stap. Ook deze een goede reis gewenst. Op weg naar de volgende cache in het dorp nog flink getoeterd en gezwaaid toen ik langs de HobbyWalkers reed.

1826a1826b


mystery1825. Purk gaat op stap. by purk
SmileEerst de complimenten voor 8bg die als dank voor mijn bereiden van een heerlijk portie macaroni bereid was deze puzzel op te lossen.  Bij het naderen van de stash area in de buurt van Udenhout Noord-Brabant, wist ik onmiddellijk dat ie zijn werk goed had gedaan. Een typische cache-locatie dus. Dat wil nog niet zeggen dat je het roze bussie snel boven water hebt. Heb me nog redelijk in het zweet lopen werken voordat ie zich blootgaf. Het was wel koud, maar het zonnetje scheen volop, ik was dik aangekleed en stond redelijk beschut de stash area systematisch te onderzoeken. Uit de puzzel begrijp ik, dat Purk net als ik alle tijd heeft om door de week te geocachen en dat is fijn.
Dank voor deze leuke cache.


1824multi1824. kastelencache, de Strijdhoef by purk
SmileKasteel nummer twee vandaag. Nu eentje in de buurt van Udenhout vlakbij Tilburg. Weer de vouwfiets uitgeladen om de voetjes te sparen. Gedurende de tocht wordt mij duidelijk waarom het hier Strijdhoef heet. Het is namelijk een hele strijd om met mijn fietsje door de bagger te ploegen. Eigenlijk heb ik nog geluk, want door de vorst is het pad nog redelijk bevroren en dus hier en daar wat hard. Minstens de helft van de tocht gelopen met het fietsje aan de hand. Ook hier duidelijk wp’s en bijbehorende vragen. Ik heb alleen geen idee van de bomen, maar kan gelukkig het antwoord afleiden. Het daarop volgende bruggetje na lang zoeken gevonden. Het is namelijk niet duidelijk hoe de paden hier lopen. Beter gezegd: geen pad te zien. Dat maakt het alleen maar spannender. Verder loopt het naar wens. De cache zie ik aan het einde van de rot al van verre liggen en die heb ik na afloop wat dieper weggelegd.
Dank voor deze mooie cache.


1823multi1823. kastelencache, Zwijnsbergen. by purk
SmileWinterslaap onderbroken om een kasteel te bewonderen in de buurt van Helvoirt in Noord-Brabant. En dat niet alleen, nog twee kastelen zullen volgen. En dat voor mij als cultuurbarbaar. Om de voetjes te sparen het vouwfietsje uitgeladen en peddelen maar. Het nog erg vroeg en koud, maar het zonnetje schijnt. De wp’s zijn duidelijk en daar houd ik wel van. Kan ik tenminste door. Bij de paddestoel komt er een mopperende local langsgefietst. Omdat ik blijkbaar mijn fietsje niet genoeg aan de kant heb gezet. Van kwaadheid verlaat ie het fietspad en gaat demonstratief midden op de autoweg fietsen. De dwaas! Verder gebeuren er onderweg geen spannende dingen en kan ik na een uurtje de plastic emmer bovenhalen en de hint noteren.
Dank voor deze mooie cache.