22-02-2006

Bezoek aan de fysio gecombineerd met het vinden van wat caches.

 

mystery1818. WK Voetbal by Myth
SmileIk zal het hier maar eerlijk zeggen. Tijdens WK-wedstrijden en speciaal als het Nederlands elftal speelt, heb ik een groot probleem. Ik kan niet tegen de spanning. Dus ik kijk niet. Ik probeer andere dingen te doen, maar dat lukt niet. Heb al van alles geprobeerd. Wie nog ideeën heeft mag het mij zeggen.
Je snapt dus dat er van alles door me heen gaat als daar ook nog een cache aan wordt gewijd. Ook nog een mooie cache en bovendien op een mooie plek. Het was wel loeikoud, dus ik heb stevig doorgelopen bij het korte wandelingetje door het vlakke land van een Hollandse polder. In snel tempo gelogd en de voorspellingen ingevuld. Ivoorkust gun ik daarbij de eindoverwinning. De Afrikaanse spelers verdienen het, want ze vormen de basis van vrijwel alle topteams in Europa.
Myth bedankt voor de mooie cache.

mystery1817. Tunnelvisie by Smurfin & Grote Smurf
SmileHet duurde vrij lang voor ik licht in de tunnel zag. Trouwens het duurde ook lang voor ik überhaupt een tunnel zag. Mijn antwoorden via Google Earth waren blijkbaar niet goed genoeg. Ik kwam wel in Leiden uit, maar een tunnel, ho maar. Na een poos aan een stel voetballende jongeren gevraagd of ze de Simontjestunnel kenden. Gelukkig konden ze die mij wijzen. Maar ja, waar moet je dan zoeken? De hint bracht geen uitkomst. Na flink wat passages heen en weer over en onder de tunnel, mensen die mij vroegen wat ik kwijt was, collega Koos de Kapper gebeld. Via zijn waardevolle tips werd de klus geklaard. Terug in de auto kwam ik tot de ontdekking dat ik de elastiekjes van de cache nog om mijn pols had. Dus nogmaals naar de plek van het delict die ik nu voorlopig wel vaak genoeg gezien heb.
Dank voor de leuke cache.

traditional1816. langnek by metz'n2tjes
SmileMijn fysiotherapeut woont in Nieuw-Vennep en vandaag moest ik langs vanwege een onwillige rug. Mijn fysio noemt het trouwens ruggespraak. Voor het kraakproces had ik nog tijd en dus op naar langnek. Ja, daar sta je dan met je zere rug en je te korte armpjes. Ik was wel blij dat ik de hindernisbaan die vlak ervoor ligt goed was doorgekomen. Gelukkig had ik plots een heldere ingeving. Apen zijn namelijk niet de enige dieren die gebruik maken van hulpmiddelen. Je weet wel: ze vangen mieren door stokjes in mierennesten te steken. Ook weet ik van kraaien, geiten en zeemeeuwen dat ze wel eens natuurlijke hulpmiddelen grijpen om hun honger te stillen. Dan kan ik als geocacher natuurlijk niet achterblijven. Helaas wist ik niets te bedenken. Toen het grote object maar even op de kant gelegd, logwerk verricht en de boel weer rechtop geplaatst. Kwam wel een beetje op mijn rug aan natuurlijk, maar dat heeft Hans de Fysio even later weer keurig in orde gebracht.
Dank voor de leuke cache.

traditional1815. Diddl langs de Amstel by Team de Vennetjes
SmileWel even moeten zoeken waar te beginnen. Het lot viel op Uithoorn en wel bij het fort. De Amsteldijk was namelijk afgesloten vanwege boomkap. Niet dat daar echt gekapt werd. Nee dat gebeurde rondom mijn geparkeerde auto. Maar die zit toch al vol deuken. Vanwege lichte tijdnood mijn vouwfietsje gepakt en het kilometertje naar de cache gefietst. Ik hoefde daar niet te zoeken, want de helft van het wapsjes team stond al te loggen. Ik kon zo aanschuiven en mijn uitroepwortel plaatsen. Ook werd de cache weer netjes door hen opgeborgen. Wat een service. Dus een mooie foto gemaakt die je hier kunt bewonderen. Daarna gingen zij weer te voet terug naar de auto die ze aan de andere afgesloten kant hadden geparkeerd. Mijn auto was nog in goede staat bij terugkomst. Gelukkig maar.
Vennetjes, bedankt voor de mooie cache. En was de saté-saus uit Delft goed van smaak?

 1814traditional1814. Er kan er maar één de grootste zijn by Chrispy
SmileInderdaad een leuk groot bloempje daar in Aalsmeer. En dat verdient natuurlijk een cache. Gadegeslagen (of niet, wie zal het zeggen?) door de vele langsrijdende automoblisten de zak met de cache bovengehaald. Omdat ik vond dat ie wat dieper in de grond moest, na het logwerk getracht wat aarde eronder weg te halen en dat met blote handen. Als een kolensjouwer met zwarte handen terug naar de auto. Toch eerst maar even in het koude water van de sloot de handen gewassen. Hoofdschuddend mezelf gadegeslagen. Hoe diep kun je zinken? Bij wijze van spreken dan, want verder heb ik het droog gehouden.
Dank voor de leuke cache.

mystery1813. 1 promille by Cachemenou
SmileDankzij mijn vele bezoeken aan de streek waar de chateu neuf du papes vandaan komt, was de wijntaal geen probleem voor mij. Die spreek ik intussen vloeiend. Aldus naar Rijswijk getogen alwaar ik bekend gebied betrad. Een paar jaar geleden was het hier erg vredig en nog steeds. Helaas kon ik in de cache geen logboek vinden. Geript natuurlijk. Wat wil je ook? Terwijl ik een standbeeld na-aapte kwam er bovendien net een hele horde jeugd voorbij onder leiding van een juf. Heb maar een briefje uit mijn notitieboekje gescheurd en daarop gelogd en in de cache gestopt. Net voor het sluiten ervan, keek ik nog eens beter. Dat zou ik vaker moeten doen… Het briefje kon er weer uit en ter plekke werd mijn drinkproblematiek op de proef gesteld. Gelukkig was ik nog nuchter genoeg om de portee van mijn handelingen te begrijpen. En zo liep alles toch nog goed af.
Kiddooz, bedankt voor deze originele cache.