05-02-2006

Dagje cachen samen met Bionda. In Alblasserdam kennis gemaakt met de cache-legger.

 

mystery1810. On Tour: Verre reizen by TuuronTour
SmileEen poos geleden de puzzel al eens opgelost, alleen de eindcoords genoteerd, rest weggegooid en afgewacht tot het warm weer werd. Dat duurde te lang dus. Cache weg. Nieuwe cache. Nieuwe formule. Moest ik weer puzzelen, want die landen was ik alweer vergeten. Nu dus niet meer gewacht op mooi weer, maar de kans gegrepen toen ik in de buurt was. Samen met Lady Cachetta het leuke gebiedje onder de rook van Rotterdam betreden, de beetje zichtbare cache gegraaid en weer wat beter proberen terug te stoppen.
Bedankt voor dit leuke verre reisje.

1809multi1809. 3x Kennismaken (Getting acquainted) by brilstar
SmileOmdat we een kennismaking op papier wat weinig vinden, hebben Lady Cachetta en ik echt kennis gemaakt met de cache-legger. Daarvoor hoefden we niet veel moeite te doen, want Brilstar kwam toevallig even kijken hoe het met zijn cache stond. Daarvoor hadden we een wandelrondje Alblasserdam afgelegd en wat plaatselijke cultuur opgesnoven. Zoals aanbevolen en ook gezien het druilerige weer de auto genomen naar de cache-locatie. Zoals mij heel soms overkomt (ahum), had ik de beschrijving niet helemaal goed gelezen en was op zoek naar een kistje of iets dergelijks. Fout. Gelukkig vond de Lady de fraai weggewerkte micro.
Brilstar, dank voor de cache en dat je over een maandje een gelukkige vader mag worden.

traditional1808. Henk Booms Geocache by Chunter
SmileDeze cache moet je natuurlijk in het weekend doen en toevallig viel deze dag in het weekend, zodat Lady Cachetta en ik rustig hier konden struinen. We namen eerst de hint iets te letterlijk en zagen, dat we niet de eersten waren die er hebben geploegd. En dat terwijl er niet gegraven hoeft te worden, want de cache is keurig verstopt. Als ik een plastic bakje bij me had gehad, zou ik de spulletjes erin hebben gestoken. Wel een aanrader voor de cache-legger om dat dan maar zelf te doen. Toch bedankt voor de leuke cache.

multi1807. Vierkant Eiland by Druub
SmileToen het zoeken mij te lang duurde in de druilerige regen bij een kunstwerk in Rotterdam, heb ik Lion King gebeld voor een hulplijntje. Ik had net hun log gezien bij de Ster en vermoedde, dat zij deze net hadden gevonden. Klopte. Vrolijk werden Lady Cachetta en ik op het juiste spoor gezet. Overigens wel 20m vanaf ons berekende nulpunt. Ik had op het cache-plekje ook al wat gekeken, maar niet goed genoeg. Ik word ook al wat ouder, moet je denken, dan wordt je wat strammer. Wel apart trouwens, die betonnen schotel. Waarschijnlijk geschikt om in de ruimte weerkaatste signalen uit de steentijd te ontvangen. Ook geschikt om vuurwerk erin te ontsteken, gezien de achtergebleven resten. We hebben er niet te lang bij stilgestaan.
Wel bedankt voor de leuke cache.

traditional1806. De Ster by Druub
SmileNadat we voor onze eerste cache vandaag in Rotterdam straal langs de cache-plek waren gelopen op weg naar het door de GPSr aangegeven nulpunt, er flink hadden lopen zoeken, de zoekcirkel hadden uitgebreid, ik nog eens naar de auto was teruggekeerd om de beschrijving te pakken, kregen Lady Cachetta en ik hulp vanaf de overkant. In duidelijke gebarentaal werden we door zwaaiende bewoners naar de juiste locatie verwezen. Dit alles begeleid door een fantastisch snaterconcert van de aanwezige ganzengemeenschap. Zo leuk kan cachen zijn. Iedereen die daaraan heeft medegewerkt, dieren incluis, van harte bedankt.