23-01-2006

Op stap met een journalist van De Telegraaf. Je kunt eventueel het artikel hier lezen.

 

multi1801. Oud Reemster Heide by nl1ede
1801SmileNewbie Theo had een heerlijke dag uitgezocht om mij uit te nodigen voor een dagje geocachen. Daartoe richting Ede en omgeving getogen, omdat daar prachtige natuur is en dito caches liggen. Na het hondenrondje in Bennekom, MARKET GARDEN via de Ginkelse Heide, hebben we een rondje om de Oud Reemster Heide gelopen. Een fikse wandeling van twee uren onder een heerlijk zonnetje dat ons de koude geheel deed vergeten. Op het wp met het verborgen paaltje passeerde ons een man die al veertig jaar hier zijn rondjes wandelt. Hij was op zoek naar de klapekster, een vogel die er soms bivakkeert en eigenlijk in Skandinavië thuishoort. Wij hebben hem niet kunnen helpen. We zagen sowieso weinig vogels op de hei. Wel kwamen we bij een bankje een stel Galloway’s tegen, door Theo uitbundig gefotografeerd. Daardoor vergaten we goed de beschrijving te lezen en kwamen bij het laatste wp tot de ontdekking dat we het bankje hadden moeten inspecteren. Dus 500m terug naar het vorige wp, gegevens noteren en op naar de cache. Ik heb zelden zo’n duidelijk cache-paadje gezien, maar zag geen cache. Ook met de hint erbij kon ik nauwelijks geloven dat de plek waar Theo nogal te keer ging, de juiste bleek te zijn. Maar toch. En zo kwam er een einde aan een prachtige cache-dag, waarbij ik nl1ede bedank voor de mooie cache en Theo voor het aangename geïnteresseerde gezelschap.


1800traditional1800. MARKET GARDEN by FastRonald & Marjo
SmileNewbie Theo had een heerlijke dag uitgezocht om mij uit te nodigen voor een dagje geocachen. Daartoe richting Ede en omgeving getogen, omdat daar prachtige natuur is en dito caches liggen. Na het hondenrondje in Bennekom hebben we ons eerst in Ede versterkt met een broodje gezond en thee (theo) en warme choco (ikke). Dit gaf Theo de mogelijkheid mij van alles te vragen over de mooie hobby geocachen. Toen ik mijn verhaal had gedaan, werd het tijd voor de praktijk om te proberen de cache MARKET GARDEN te vinden. We hebben de cache vanuit het oosten benaderd, lopend over de bevroren zandpaden met uitzicht over een prachtig heideveld schitterend in een winters zonnetje. Op deze wijze hoefde ik Theo niet uit te leggen wat er zo mooi is aan geocachen. In de buurt van de cache eerst het verkeerde pad gekozen, waardoor we in een rondje om de cache bleven lopen. Bushwacking door de heide is geen optie, dus na een poosje maar teruggelopen en een ander pad gekozen. Het cachepaadje werd ontdekt en voor de tweede keer vandaag kon Theo zich al fotograferend uitleven bij een cache die meesterlijk was verborgen. Zo zie ik het graag. Dat we deze cache min of meer te danken hebben aan de ellendige oorlogstoestanden van weleer, daar heb ik maar niet te veel over nagedacht.
Ik dank de cache-leggers voor deze mooie cache waaruit ik de TB heb meegenomen.


multi1799. Hondenrondje by Team Diesel
1799SmileNewbie Theo had een heerlijke dag uitgezocht om mij uit te nodigen voor een dagje geocachen. Daartoe richting Ede en omgeving getogen, omdat daar prachtige natuur is en dito caches liggen. Begonnen werd met het hondenrondje in de bossen bij Bennekom. We hebben inderdaad nogal wat kwispelende hondjes aangetroffen onderweg, duidelijk blij met hun rondje. De route was mooi uitgezet, zodat ik Theo veel ins en outs van het geocachen kon tonen. Zo moet je bij voorbeeld altijd goed lezen wat de cache-legger schrijft. Zoals gewoonlijk heb ik ook deze keer de meeste info goed gelezen, behalve bij wp2 waar Theo mij gelukkig bijsprong, bij wp6 waar Theo mij gelukkig bijsprong en bij de cache waar Theo mij gelukkig bijsprong. Toch wel fijn dus als je in gezelschap bent van iemand die ook kan lezen. Onderweg werd ik gebeld door pyne voor een hulplijntje. Hij verkeerde in de veronderstelling dat ik thuis achter mijn pc zat te winterslapen en hem even kon helpen bij het ontmaagden van IRIS. Niet dus. Maar Theo leerde zo wel een belangrijk hulpmiddel bij het geocachen kennen: het mobieltje. Ik heb er zelf ook altijd twee bij me. Gezellig keuvelend bereikten wij het eindpunt alwaar we flink lang aan het verkeerde pad liepen te zoeken. Theo werd er zelfs een beetje kriegelig van, maar voelde zodoende wel aan den lijve de charme van het geocachen. Plots zag ik 20 meter verderop mensen lopen en besefte dat daar het juiste pad liep. Wees mijn GPSr toch goed! Snel erheen en meteen duidelijk waar de cache fraai lag verstopt. Theo keek zijn ogen uit en heeft alles gefotografeerd. Hopelijk gaat ie niet teveel spoilen.
Team Diesel, bedankt voor de mooie cache en bijbehorend rondje.