01-01-2006

Nieuwjaarsdag verzorgd door Quaerens. Samen met Menno naar een kasteel en mooi park.

 

multi1797. "Waar? Daar!": De Horsten by Quaerens
SmileAlvorens 8BG en ik begonnen aan dit avontuur, eerst ons versterkt in Voorschoten, waar alle eetgelegenheden gesloten waren behalve vdV. Dus daar neergestreken voor lekkere appelgebak en warme choco plus slagroom natuurlijk. Toen op naar de Horsten waar het parkeerterrein al flink vol liep, maar wij zagen geen geocache-stickers op de auto’s. Wat doen die mensen hier dan? vraag je je af. Antwoord: met buggy’s over de modderige paden schuifelen. Maar ok, je bent er even uit voor een frisse neus. Wij daarentegen gingen in stevige pas langs alle wp’s. Onderweg nog een cache-controle uitgevoerd – alles prima in orde – en na flink wat kilometers liepen we vast in een uithoek van het landgoed. Ik wil daar 8BG niet de schuld van geven, maar hij was wel de enige die navigeerde… Ik had mijn handen vol aan de administratie. Net voor we in paniek raakten, kwamen we een stel tegen met 2 kleine kindjes die beweerden goed bekend te zijn in de omgeving. Zij wilden ons wel even op de goede weg helpen. Daar houden wij wel van. Nog even gezellig gekletst. Zij bleek van buitenlandse komaf te zijn en had een vrolijke uitstraling. Ze vertelde dat haar schoonmoeder net aan de knie was geopereerd, maar het ging nu goed met haar. De man was wat minder spraakzaam en bovendien wat klunzig met de buggy waar het kleinste meisje in zat. Zijn vrouw schoot even naar hem uit met de opmerking, dat ie wel een beetje stom was. Gelukkig kwam alles goed, vooral ook omdat ik meldde dat wij ook wel eens wat minder handig waren, waarbij ik natuurlijk vooral doelde op 8BG die ons in deze situatie had gebracht. Wij werden nog even bij hen thuis uitgenodigd en ze bleken heel dichtbij te wonen. Daar kregen we nog wat oliebollen voor de schrik. Ze wezen ons de juiste weg en wij konden weer verder. De rest van de wandeling was mooi en zonder problemen. De cache werd ontdekt en het bleek dat niemand ons vandaag was voor geweest.
Quaerens, bedankt maar weer.

1796multi1796. "Waar? Daar!": Duivenvoorde by Quaerens
SmileWaar sommige mensen traditiegetrouw op Nieuwjaarsdag van een hoge heuvel gaan skispringen, gaan 8BG en ik lekker cachen. Daartoe naar Voorschoten (je weet wel die plaats waar ik ooit alle bankjes heb betast, omdat ik de puzzel niet kon kraken) getogen, omdat Quaerens zo aardig was geweest er twee caches neer te leggen. En dan weet je, dat wordt kwaliteit. Mooie wandelingen door mooie parken, daar houden wij wel van. Terwijl wij bij wp2 ons uiterste best deden foutloos een telling te verrichten, werden we aangesproken door een honduitlatende man die wel nieuwsgierig was, wat wij uitspookten. Natuurlijk in geuren en kleuren verteld. Hij was verbaasd en geïnteresseerd en bovendien beheerder van het kasteel Duivenvoorde. Is verder het hele stuk met ons meegewandeld, waarbij informatie over en weer werd uitgewisseld. Hij weet nu alles van geocachen en wij alles van het kasteel. Je snapt natuurlijk wel, dat ik de pikante details over wat er zich daar allemaal afspeelt, hier niet ga neerkalken. Als je dat ook wilt weten, breng je gewoon een bezoek aan het kasteel. Vanaf 1 mei is het weer open voor publiek.
Op de stash area was het weer eens duidelijk, dat navigateur 8BG nog veel moet leren op navigatiegebied. De hond was hem voor bij het ontdekken van de cache. Het oprapen liet ie keurig aan ons over. Goed opgevoed dus en daar houden wij wel van. Wij namen daarna hartelijk afscheid van de kasteelbeheerder en vertrokken vol goede moed naar fase2 van vandaag: de Horsten.
En Quaerens, bedankt maar weer.