09-11-2005

De polder in bij Schoonhoven en dan weet je het wel. Weer een creatie van Dalemot. En wat voor één! natuurlijk ook nog wat uit de omgeving opgepikt.

 

1772multi1772. Altijd Anders by Track_leader KoetjeMie
SmileEen lange multi-cache in de polder door het mooie gebied onder Oudewater. Voor mij echter net iets te lang met mijn zwakke rechtervoetje. Dus op alternatieve wijze de cache weten te bemachtigen door even een keertje met de auto naar de andere kant te rijden en daar wat info te verzamelen. Ook moest er wat verantwoord gegokt worden naar sommige antwoorden, maar dat lukte goed. Toch bij ondergaande zon wel enkele kilometers gewandeld door dit prachtige gebied. Het water zat vol met honderden mij onbekende vogels die zo vriendelijk waren tijdens mijn passage met zijn allen op te vliegen, een paar ererondjes te maken en weer neer te strijken. Zodoende kon ik ze goed zien, maar weet nog steeds niet wat het waren.
Als cache-legger zou ik toch overwegen de cache te verplaatsen. Weliswaar heb ik hem na het loggen weer helemaal bedekt, maar toch. Ook is de cache al gevonden door niet-geocachers.
Overigens alle lof en dank voor deze cache.


multi1771. Van Gevelsteen naar Edelsteen by Dalamot
1771SmileEindelijk tijdens mijn zoveelste bezoek aan Schoonhoven Dalamot in hoogsteigen persoon ontmoet. Dat was maar goed ook, want waarschijnlijk door een foutje, iets wat me anders zelden overkomt, hum, was ik behoorlijk uit koers geraakt bij het zoeken van de cache. Op zich verliep het gevelsteentje-zoeken snel en zonder problemen. Via een coördinaat-grabber had ik alle coords keurig in mijn GPSr en met een handig spreadsheetje hoefde ik alleen de gevonden getallen in te tikken. Aan het eind had ik dan zonder te rekenen hopla de eindcoords te pakken. Maar helaas niet de goede. Ik kwam aan de overkant van het water uit en Dalamot had me tijdens de eerste ontmoeting bij zijn huis annex werkplaats, met de fraaie ingemetselde symbolen, al verteld dat iemand anders ook al daar vergeefs probeerde de fraaie constructie te vinden. Omdat ik weinig zin had nogmaals al die gevelstenen af te fietsen, bedacht ik een sluw alternatief plan. Helaas voor de hackers onder ons, kan ik dit plan hier niet vermelden, maar ik zat onmiddellijk op de stash area, maar wist dit nog niet zeker. Ik had de cache daar dan ook nooit gevonden als ik ter plekke Dalamot niet voor de tweede keer was tegengekomen. Hij bevestigde dat ik goed zat en reed snel door. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Hier had ik dus enorm geluk en omdat ik al een paar van zijn creaties had kunnen bewonderen, bleef ook deze niet lang verborgen. Grote klasse, Dalamot! Dank daarvoor.
In: TB
Uit: TB


1770traditional1770. Langs de oever 2 by luilak
SmileEn nog eentje langs de oever van de Lek. Ook hier wat lastig parkeren, maar ook hier gelukt. Het idee van JoWi in zijn log om een multi te maken, lijkt me zo gek niet. Maar misschien komt dat nog wel. De mogelijkheid is er.
BVDLC


traditional1769. langs de oever by luilak
SmileOok luilak weet de micro’s aardig te verstoppen, zo bleek alhier aan de Lek onder de rook van Lopik. Familietrekje? Lastigste was trouwens de vraag: waar laat ik mijn auto? Ze hebben hier niet een echt parkeerplekje gemaakt. Toch wel gelukt hem een beetje aan de kant te zetten. De cache lag er mooi bij. Dank daarvoor.


traditional1768. Lichaamsbeweging. by tuitje
SmileJa, mooie bewegingstoestellen hier aan de Lek vlak bij Lopik tegenover het dorp Ameide. Ben er al heel wat van die houtconstructies tegengekomen overal in Nederland. Heb er nog nooit iemand mee aan het werk gezien. Staan ze hier ook voor Jan Doedel? Ik heb ze in ieder geval links (op de terugweg, op de heenweg rechts) laten liggen. In de verte meende ik wel te zien waar het pijltje mij heen voerde. Toen ik dichterbij kwam bleek dat toch niet. Weer zo’n verrassende micro van tuitje. Maar ik denk nu wel dat iemand uit zijn/haar verzameling gewichtjes er eentje mist… Het is voor een goed doel, zullen we maar zeggen. Dank daarvoor.


1767traditional1767. Brugzicht by tuitje
SmileAlweer een cache van tuitje. Deze keer had ie de zaag thuisgelaten, maar was wel met zwaarder geschut op de proppen gekomen. Tot mijn verbazing zag ik, dat ik warempel tweede was bij deze cache en dus zilver kon scoren. Heerlijk bankje om te loggen. Tuitje weet wat een cacher toekomt! Dank daarvoor.


traditional1768. De Cóórdinaat by Cliffordreichert
SmileVia halsbrekende toeren de cache weten te bereiken. Dat kun je natuurlijk verwachten van die onverschrokken Wolven om hier een cache te leggen. En als je dan eindelijk die woeste stroom hebt overwonnen en de cache gelogd en netjes teruggeplaatst, dan moet je weer oversteken! En dat allemaal zomaar in een polder ergens bij Benschop. Maar zo blijft het wel een boeiende hobby. Dank daarvoor.


traditional1765. Rommelpotje by Cliffordreichert
SmileNou, de meidengroep had deze cache best wel lastig verstopt. Waar ik hem verwachtte, lag ie in ieder geval niet. Nu lees ik in sommige logs, dat ik niet de enige was. Het gebied hier ken ik nog een beetje van enkele jaren geleden, toen ik eens meedeed aan de halve marathon van Linschoten. Met zijn allen over die kleine weggetjes. Prachtig.
De TB uit de cache meegenomen en een andere TB teruggelegd.
BVDLC


traditional1764. Een beetje afgezaagd by tuitje
SmileEen mooi begin van een dagje cachen in de polder. In dit geval dus het gebied zo tussen Schoonhoven en Oudewater. Tuitje was flink met de zaag in de weer geweest. Gelukkig had ie niet alles omgezaagd. Tijdens mijn verblijf aldaar was alles heerlijk in rust. Er kwam geen verkeer voorbij, zonnetje scheen nog lekker, weldadig. Dank daarvoor.