30-10-2005

Met Boudewijn naar het oosten des lands waar we medecachers troffen en waarvan eentje bereid was in een hoge beuk te klimmen.

 

traditional1755. de BEUK erin by Zuurtje
1755SmileAl eens eerder samen met Boudewijn onder deze beuk gestaan daar in het bos vlak boven Deventer. Toen hard weggehold, want ik ben wel een held, maar dan zo een op sokken, je weet wel. Vandaag echter lachte het geluk ons toe. Bij de cache Sion troffen wij een stel onvervaarde nieuwe cachers aan, waarvan er eentje, Edwin genaamd en onthou die naam!, het wel aandurfde om een flink eind ten hemel te stijgen. Hoewel het duister al aardig begon in te vallen werd afgesproken ons naar DE BEUK te begeven en zo gezegd zo gedaan. Weliswaar langs verschillende wegen, maar we arriveerden ongeveer tegelijkertijd. Edwin stroopte de mouwen op, kreeg een korte cursus in het spellen van mijn naam, kreeg ook een pen mee, kreeg nog wat hulp bij het begin en moest het toen verder alleen doen. Wel kreeg hij onderweg nuttige aanwijzingen van Roos die ik bewonderenswaardig rustig en kalm vond blijven onder de beproeving. Op ongeveer twee derde laste hij een rust- en overlegpauze in, want het viel niet mee daar het vervolg naar boven te vinden. Gelukkig ging ie na verloop van tijd door en een bijna onzichtbare Edwin schreef voor ons alle namen in het logboek. Ik heb getracht uit allerlei hoeken en standen foto’s te nemen van de actie, maar dat viel niet mee. Weinig licht, veel takken en bladeren. De weg terug ging heel wat sneller in in no time stond de held van vandaag weer op de grond. Mijn dank is groot en ook natuurlijk Zuurtje bedankt. Die had ik vlak hiervoor op weg naar de cache nog achter zijn pc zien zitten toen Boudewijn een greep deed naar het TB-hotel, maar we hadden haast en hebben dus niet even aangebeld.

multi1754. Sion by Duke @ Family
SmileAl eens eerder hier geweest vlakbij Deventer, maar toen vastgelopen op het ‘cijfer’ bij het beukeboompje, omdat ik het verschil weet tussen een cijfer en een getal. Voor degenen die dat ook weten: zoek bij het beukeboompje naar een getal. Gelukkig was Boudewijn bij me, die het verschil niet weet en dus het juiste antwoord op de vraag gaf. Met twijfel in het hart naar de locatie van de 4,1-ling boom en warempel daar vonden we de aanwijzing. De vorige keer heb ik hier in de buurt ook gezocht door alle cijfers van 0-9 te proberen in de formule. Helaas toen zonder resultaat. Nu konden we met frisse moed door naar de cache, waar al druk gezocht werd door andere cachers. Het bleken Edwin, Roos, Jeroen en Ilona te zijn, die nog geen cache-naam hadden bedacht, ter plekke logden als de Hennie’s, maar intussen een andere naam hebben bedacht voor het loggen op internet: deventer. Het duurde niet lang of met mijn scherpe blik zag ik dat één van de jongelui de cache had gespot. Dat scheelde ons flink wat zoekwerk, want het pijltje wees echt niet in die richting, waarschijnlijk door de slechte ontvangst onder de bomen.
Op de terugweg naar de auto de jongelui voorgesteld nog een cache te doen in de buurt, namelijk de Beuk er in. Daar waren ze wel voor te porren. Dus voor het vervolg, zie mijn en hun log bij die cache.
Duke@Family, bedankt voor deze mooie cache en misschien wil je de tekst bij het beukenboomje wijzigen in: aan een beukenboompje bij de 'viersprong' vind je een getal = B. (Het getal staat namelijk niet op de boom). Bij voorbaat dank.

multi1753. Gevarensteiger by ted & the teddies
SmileHet was wel een leerzaam dagje vandaag, vooral voor Boudewijn. Alweer leerde hij een nieuw woord: bolder. En dat zomaar in de buurt van Eefde aan het Twentekanaal op een metalen steiger, waar je recht doorheen kan kijken. Voor het peilen naar de K’s had ie een professioneel apparaat bij zich. Met verwondering heb ik gekeken hoe ie met één oog dicht de bearings bepaalde. De daarop volgende berekening heb ik maar zelf gedaan, zodat we slechts een meter of 25 verkeerd uitkwamen. We zullen nooit weten of het aan zijn eenoogbepaling of mijn rekenkunst lag, wat de oorzaak van de afwijking was. Het vinden van de cache liet ik aan Boudewijn door luidop de hint voor te lezen. Keurig gedaan, de cache bedoel ik. Knap stukje werk. Dank daarvoor.

mystery1752. Anderland by Slobra (AJvB)
SmileVoor de puzzel had ik meerdere oplossingen bedacht, maar bij het kijken op de kaart bleef er eentje over. Dat die waarschijnlijk goed was, werd bevestigd door het team de Boefjes dat wij in Zutphen tegen het lijf liepen. Dus een nuttige ontmoeting, kun je zeggen. De auto geparkeerd en inderdaad op 650 meter lag de cache. Hoewel wij zochten naar een regular, eerst nog op de verkeerde maar wel logische plekken, trok ik plots een micro uit zijn holletje en was de klus geklaard. En toen dezelfde weg weer terug. Ik weet niet of het andere mensen is opgevallen, maar ik vond het nogal warm vandaag voor de tijd van het jaar.
BVDLC

mystery1751. quiz cache / Travel Bug ruil station by theo en thunder zutphen
SmileHet liep storm in dit straatje te Zutphen. Bijna een event. We waren net klaar met loggen toen we een dame betrapten die door de voortuin struinde van het betreffende pand. Ik dacht even aan de cache-legger, maar nee het was de moeder van enkele boefjes, die dus nog wel zullen gaan begrijpen hoe ze aan dat label komen. Haar fijntjes gewezen op de cache die niet bepaald onopvallend aanwezig is. Terwijl Boudewijn en ik ons voorstelden aan het complete boeventeam, kwam het volgende team al aangefietst, de Stapvoetjes. Na een poos gezellig gebabbel werd het weer tijd om verder te gaan en namen we hartelijk afscheid van de 2 teams.
BVDLC

 multi1750. Voorstelling by ted & the teddies
SmileVoor de tweede keer hier in Gorssel, nu met versterking: Boudewijn. Ook hij kwam tot dezelfde conclusie als ik de eerste keer. Voor de zekerheid had ik wat spoilerfoto’s meegenomen en na het tonen ervan aan enkele locals, konden we op weg naar dezelfde plek waar ik een poos geleden ook al was. Alleen heb ik toen niet verder gekeken dan mijn neus lang is, dus ongeveer 3,6 cm. Gelukkig keek Boudewijn wat verder en ontwaarde de plek van de spoilerfoto. Ik natuurlijk nu ook wel, maar ik heb gespeeeld, dat ik niets zag. Het gaat hier per slot van rekening om een Voorstelling. Met zijn lange armen wist Boudewijn de cache te graaien en na het loggen terug te leggen, waarbij hij de cache wat beter heeft bedekt. Intussen was het middaguur, hadden we honger en hebben er op een bankje onze lunch genuttigd.
BVDLC

multi1749. Orderbos by dukkie
SmileEen bijzonder mooie cache waaraan veel zorg en aandacht is besteed door de cache-legger, bovendien in de prachtige omgeving van Apeldoorn. Kortom een juweel in geocache-land. Ook heeft Boudewijn tijdens de wandeling een nieuw woord geleerd: sprengen. Natuurlijk wel toen ie er bijna in lag. De waarschuwingsborden waren aan hem niet besteed. De tocht begon moeizaam, omdat we bij wp1 snel begrepen dat het handig was geweest als we de foto’s hadden meegenomen. Echter geen nood, want via 8bg die zelf nooit vergeet foto’s mee te nemen, en via de e-mail en via een handig apparaatje dat Boudewijn bij zich had, waar je bovendien mee kunt bellen, piano spelen en vliegeren, kregen we de foto’s netjes toegestuurd en verliep de tocht verder probleemloos wat het geocachen betreft. Wel moesten wij regelmatig het vege lijf redden als er groepen heuveltje-bikers voorbijkwamen die met zijn allen een wedstrijd deden om vooral Boudewijn van de sokken te rijden. Met gevaar voor eigen leven heb hem meerdere keren van het pad getrokken. Natuurlijk ook uit eigenbelang, want anders zat ik zonder chauffeur. Uiteindelijk werd de stash area bereikt en terwijl Boudewijn de tra (wasdahh?) zocht, vond ik de cache. De giga-kist heb ik ietsje gevuld door na het loggen er een TB in achter te laten. Dukkie, bedankt!

traditional1748. A1 mini 2 by Keistad i.s.m. Team Tosim
SmileOp weg naar het oosten des lands gestart met cachen bij deze cache die vlakbij de A1 en het schone dorp Voorthuizen ligt. Natuurlijk waren Boudewijn en ik meteen verdacht op de verstopmethodes van vooral Keistad die menig nietsvermoedende aardworm daarmee barstende koppijn bezorgt. Ons doel met het starten van een gemakkelijke hit-en-run cache is het sterken van het moreel voor een lange dag ploeteren en dat is bij deze gelukt. Dank daarvoor.