04-10-2005

Werelddierendag, dus naar de dierentuin bij Lelystad. Op de terugweg langs de Eempolder.

 

mystery1695. Dertien Duistere Dia's by IJskimo
SmileMet 12 dia’s op stap. Waar die dertiende uithangt zal wel altijd een raadsel blijven. Na een uurtje wandelen ongeveer de helft kunnen spotten. Ik zat dus in de buurt. Maar de andere helft wilde maar niet lukken. Een hele wijk uitgekamd, voorbijgangers aangesproken, niets hielp. Toen maar eens een hulplijntje uitgegooid naar 8BG, de man die alles weet van dia’s. Hij adviseerde om eens op plekken te kijken waar ik nog niet geweest was. Een geweldige tip! Want nu liep ik plots recht op mijn doel af. Niet dat ik nu alle dia’s heb thuisgebracht, maar wel de cache en daar gaat het om. Dank voor deze originele cache.

traditional1694. Polderblik 3 by Fire5
SmileNa een dagje in de Flevopolder wilde ik ook nog wel even een blik werpen in deze polder. Fire5 gaf daartoe drie maal de gelegenheid. Dus ik heb er 3 blikken geworpen. Dit was de derde. Ik zag de canister eerst over het hoofd en na allerlei andere plekken te hebben bekeken, nog eens terug naar de eerste plek en ja hoor hoor, toch!. Leuk plekje. Dank daarvoor.

traditional1693. Polderblik 1 by Fire5
SmileNa een dagje in de Flevopolder wilde ik ook nog wel even een blik werpen in deze polder. Fire5 gaf daartoe drie maal de gelegenheid. Dus ik heb er 3 blikken geworpen. Dit was de tweede. Zonder hint te gebruiken gezocht en dat viel nog niet mee. Verwachtte een ander plekje, maar deze was ook leuk. Dank daarvoor.

traditional1692. Polderblik 2 by Fire5
SmileNa een dagje in de Flevopolder wilde ik ook nog wel even een blik werpen in deze polder. Fire5 gaf daartoe drie maal de gelegenheid. Dus ik heb er 3 blikken geworpen. Dit was de eerste. Meteen raak. Leuk plekje. Dank daarvoor.

multi1691. Wild, Water and Wind by Dutch_Gopher
SmileDit is een echte fiets-cache, dus het vouwfietsje uitgeladen en peddelen maar. Vantevoren een mooi spreadsheetje in de pda gestopt, zodat er onderweg niet gerekend hoefde te worden. Op deze wijze maximaal kunnen genieten van de tocht, want ook het weer werkte geweldig mee. Alleen geen wild gezien. Lag dat aan mij? Maakte niet uit, want wat zit er eigenlijk voor wild hier in de polder. Konijnen en fazanten? Overigens kwam ik net uit de Natuurtuin bij Lelystad en daar zit ook flink wat wild. Verder geen moeite gehad met de wp’s. Blijkbaar goede paaltje gekozen aan het begin. De cache zelf was flink nat van binnen. Gelukkig zitten de meeste spullen in plastic zakjes. Heb mijn best gedaan alles zo droog mogelijk weer terug te stoppen. Misschien toch eens een andere cache-verpakking kiezen?
BVDMC

 1690multi1690. Tour de Skans. Etappe 2 by skansen
SmileZo, ik had er zin an vanmorgen. Aan zo’n lekkere eland. Vooral eland met worteltjes en vette jus is een delicatesse. Schiettuig meegenomen. Maar eenmaal ter plekke was er iets dat mij weerhield. Vreemd, want het leek een gewone doordeweekse dag. Ook leek het, of verbeeldde ik het mij, dat de elanden stonden te grijnzen. Ze hadden iets mysterieus over zich, ik kon het niet thuisbrengen. De stoute schoenen had ik al aan, dus daarop maar de route gevolgd van die fietsgekke eland die naar verluid nog veel meer etappes op stapel heeft staan. De natuurtuin was een complete verrassing voor me. Ik wist van het bestaan niet af. Met veel genoegen in het ochtendzonnetje er doorheen gestiefeld. Met dat rare gevoel, dat er iets bijzonders aan de hand was. Hier en daar zag ik natuurfotografen aan het werk met enorme joekels van camera’s. Maar bij een paar landende zwanen vlakbij het uitzichtpunt waren ze net te laat met knippen. De cache lag waar ik hem vermoedde maar in eerste instantie niet vond. Mijn vreemde gevoel werd echter plots verklaard bij het zetten van de datum in de log: 4 oktober, WERELDDIERENDAG! Dat was het natuurlijk.
Bedankt Skansen, voor deze mooie. Op naar de volgende?
In: 2x TB
Uit: TB

multi1689. Green Power by [VP]
SmileMan, man, wat een geklungel van mij op de vroege ochtend. Om 7 uur ter plekke precies bij het gloren van de dag. Beter kan het niet, zou je zeggen. Om 9 uur pas de log gezet. Daar tussenin van alles gedaan, behalve attent cachen. Verkeerde berekeningen (gek, gebeurt me anders zelden, hum), weggetjes niet kunnen vinden, bang zijn voor verbodsborden, natte voeten vanwege kletsnat gras. Toen 8BG maar eens gebeld. Die was net op gelukkig. En hij kon mij helpen. Vooral door de berekeningen even te corrigeren. Daarna ging het een stuk beter en liep ik zo op het doel af. Deze cache zit prima in elkaar, zowel de formules als de weg naar de cache. Pas achteraf heb ik dat allemaal kunnen vaststellen. Dank daarvoor.