22-09-2005

Richting Eindhoven met Loze Jorry, omdat daar leuke cache op ons wachtte. Onderweg dwars door de polder ook nog hier en daar toegeslagen.

 

mystery1652. AKW VI - De Hogt by Aladdin
1652SmileNadat Loze Jorry en ik alle prachtige mini-caches uit deze serie hadden gegraaid, waren we eerst toe aan een stevige opkikker om weer op krachten te komen. Daarom naar het centrum van Waalre gereden om er de plaatselijke pizzeria te bezoeken. We liepen eerst de verkeerde zaal binnen, waar alles gereed stond voor de bingo. Daarna buiten op het terrasje plaatsgenomen alwaar wij niet lang daarna zaten te smikkelen van pizza’s met Turkse kruiden erop. Smaakte heerlijk. Ondertussen trokken allemaal dames, bingo-klanten waarschijnlijk, aan ons tafeltje voorbij. Volgens mij konden ze nooit allemaal in dat zaaltje, maar Jorry dacht daar anders over. Brabantse gezelligheid, denk ik dus. Verkwikt begaven wij ons op weg naar de door Jorry berekende niet door mij gecontroleerde coords van de giant cache en het klopte als een bus. In eendrachtige samenwerking het deksel eraf gedraaid. Aladdin, als ik de logs zo lees heb je al heel wat complimenten gehad voor deze serie, de uitgestippelde wandelingen en de uitwerking ervan op papier, daar komen nu mijn complimenten ook bij. Met heel veel plezier alles gedaan. Dank daarvoor.


1651multi1651. AKW V - De Heuvelsche Putten by Aladdin
SmileHet doel van Loze Jorry en mij is vandaag de AKW-serie te vinden onder de rook van Eindhoven en het is gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Overigens hadden we nummer 3 van de serie een poosje geleden al gedaan. Vandaag de rest. Als laatste langs de Heuvelse Putten en de meest bijzondere vanwege een merkwaardig object vlakbij de cache. Daarvoor hadden we gewandeld volgens tekeningetjes. Toch wel vooraf wat twijfels, want ik heb onlangs een paar slechte ervaringen met stripkaarten gehad. Gelukkig was dit heel duidelijk opgezet en bij elke kruising of afslag kregen we meer moed, omdat het zo mooi klopte. Zo liepen wij met het prachtige weer al een beetje moe van al het gewandel op deze dag langs een heel smal bospaadje en stuitten daar op een : AUTO!! Volkomen onbegrijpelijk hoe deze verlaten auto hier is terechtgekomen. Zit met de voorwielen vast in een kuil. Ziet er niet uit als een wrak. Lijkt hier zo te zijn gedropt, want naar beide kanten van het smalle paadje geen enkel spoor te zien, dat de auto erlangs is gereden. Ligt nog een jas op de achterbank. Wat ik vooral niet snap, waarom je met je auto zo’n uiterst smal paadje op wilt. Heeft het met een misdrijf te maken? We hadden geen idee. Dus maar verder gelopen naar de zoveelste prachtige mini-cache die op ons lag te wachten. Dank daarvoor.


multi1650. AKW IV - Het Dommeldal by Aladdin
1650SmileHet doel van Loze Jorry en mij is vandaag de AKW-serie te vinden onder de rook van Eindhoven en het is gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Overigens hadden we nummer 3 van de serie een poosje geleden al gedaan. Vandaag de rest. De ene wandeling is nog mooier dan de andere, maar ik vond deze het mooist. De Dommel lag er prachtig bij. Voor we begonnen hadden we de omgeving een beetje verkend en stuitten daarbij op een wantrouwige boer. Het kan zijn, dat je deze man ook gaat tegenkomen bij deze cache, want zijn koeien mogen het land dat van natuurmonumenten is, beweiden. Vrij lang met hem gesproken. Als je dat ook gaat doen, vermijd dan liever het begrip ‘Den Haag’. Want daar begrijpen ze er niets van. Hoewel hij 40 volwassen koeien heeft en 30 onvolwassen, zit hij onder het minimum-inkomen. Hij moet daarom bijklussen en ook de vrouw moet uit werken. Boer zijn is niet leuk meer. Overigens had ie alle belangstelling voor wat wij aan het doen waren en wees ons de weg door de hekken en zo. De omheinde poeltjes die je onderweg ziet, zijn door Natuurmonumenten aangelegd en ook daar was de boer niet blij mee. Het gaf ongebreidelde distelgroei en dat is slecht voor het land evenals Jacobs Kruiskruid. Mocht van hem uitgeroeid worden. Tijdens ons gesprek kwamen de koeien er gezellig bij staan. Ik kreeg de indruk dat ie erg vriendelijk is voor zijn dieren. Heel hartelijk afscheid van hem genomen en hekjes gaan peilen en zo. En uiteindelijk lag er weer zo’n pracht-mini ons op te wachten. Dank daarvoor.


1649multi1649. AKW II - De Run by Aladdin
SmileHet doel van Loze Jorry en mij is vandaag de AKW-serie te vinden onder de rook van Eindhoven en het is gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Overigens hadden we nummer 3 van de serie een poosje geleden al gedaan. Vandaag de rest. De Run blijkt een alleraardigst stroompje te zijn. We waren er zo van onder de indruk, dat we een tijdje de verkeerde kant op liepen. Kan ook zijn dat navigateur Jorry zijn taak niet goed uitvoerde. Natuurlijk kregen de satellieten de schuld, maar voor hetzelfde geld had ie gezegd, dat de keu krom was. Dus terug, het sluisje over en stiefelen maar. De overkant was net gemaaid, is daardoor waarschijnlijk beter te belopen, maar wij hebben beide keren dezelfde kant gekozen. Het letters tellen heb ik zelf gedaan. Maar goed ook, want Jorry wilde dat wel eens even controleren, maar had volgens mij spontaan een tijdelijke aanval van dyslectie. Kan ook de warmte zijn die hem parten speelde, of diezelfde keu natuurlijk weer. En zo sjokten we terug naar de auto. Ook nu lag er weer zo’n pracht-mini ons op te wachten. Dank daarvoor.


1648multi1648. AKW I - De Sprankel by Aladdin
SmileHet doel van Loze Jorry en mij is vandaag de AKW-serie te vinden onder de rook van Eindhoven en het is gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Overigens hadden we nummer 3 van de serie een poosje geleden al gedaan. Vandaag de rest. Deze cache voert langs bijzondere paaltjes. Op zoek naar schroeven in die paaltjes. Jorry denkt trouwens dat het bouten zijn en wil maar niet snappen dat je geen bouten in hout kunt draaien, ook niet als je voorboort. Onze wandeling ontaardt daarom in een technische discussie die ik uiteraard op punten weet te winnen, maar daardoor missen we wel een schroef (en Jorry een bout). Desondanks wordt de cache gegraaid doordat we verantwoord gokken wat het ontbrekende cijfer is. En weer ligt er zo’n pracht-mini ons op te wachten. Dank daarvoor.


traditional1647. Pure Aantrekkingskracht by luilak
SmileNet een cache van de vader gedaan, nu eentje van de zoon. Aardig familiegebeuren zo hier in dit polderland. Ook nu laat ik het zware werk over aan Loze Jorry, waarvan de armlengte toereikend blijkt. Ook deze cache staat nog niet in mijn pda, maar niets ontsnapt aan de scherpe blik van Jorry, dus pikken we deze ook mee op onze lange weg naar Eindhoven. Dank daarvoor.


1646traditional1646. Vaders wens by tuitje
SmileAch, ‘t zal intussen wel genoegzaam bekend zijn, dat ik als vader niets meer heb te wensen. Lady, DenHeer en 8BG zijn berucht genoeg in geocache-land, dacht ik zo. Maar als er een cache van die naam ligt, laat ik die natuurlijk niet schieten. Samen met Loze Jorry der op af. Eigenlijk op weg naar Eindhoven, maar slimme Jorry heeft deze cache tussen Oudewater (je weet wel, van de heksenwaag) en Lopik (van die lange tv-mast) opgemerkt en zo zien we kans op een prettige manier de ochtendfiles te vermijden. Het lange gras is nog kletsnat en daarom mag Jorry de cache graaien en even naar de auto brengen. Terwijl we in het ochtendzonnetje zitten te loggen, wordt er plots op het raam getikt door Swieb, een local die dacht brons te kunnen pikken. Mis dus, dat metaal is voor Jorry. Maar Swieb mag nog wel loggen natuurlijk en daarna brengt Jorry de cache weer netjes op zijn plekje. Bedankt voor deze cache die op een mooi plekje ligt.