20-09-2005

Vroeg op weg om in en om Deventer allerlei interessante caches te rapen. Dat is meer dan gelukt.

 

multi1645. Bruggetjes / Little bridges by Lowlandfamily
SmileJa ja, bridge over troubled waters, de tune waarmee je verwelkomd wordt op de site. De watertjes alhier waren ontzettend rustig op deze zomerse dag in september bij een ter kimme gaand zonnetje in het landelijke Twello. Ondanks het feit dat ik de foto’s uit de beschrijving niet bij me had, heb ik toch de cache kunnen vinden. Erg genoten van de wandeling. Mooie afsluiting voor mij van een cache-dag in het oosten des lands.

multi1644. Koekstad by unimog404
SmileHeerlijk in de namiddag op mijn dooie akkertje door Deventer getuft op mijn vouwfietsje. De auto gratis geparkeerd een kilometer uit het centrum, omdat ik geen muntjes bij me had. Het wordt hier tijd dat men kan betalen met chipknip, mensen! De route daardoor achterstevoren gefietst (nee, ik zat gewoon op mijn fietsje, je snapt me best). Terwijl de Deventenaren met het prachtige weer allen op terrassen zaten grote Deventer koeken te eten, bewoog ik mij soepel van wp naar wp, waarbij ik mij niet aan de indruk kon onttrekken dat ik nagekeken werd. Natuurlijk had men geen benul waardoor ik interesse had in allerlei plaatselijke attracties, zoals kleuren van voordeuren en tijd van de dag die overigens nog nauwelijks was te lezen. Uitkomend bij wp1 kon er gerekend worden en klopte er niks van. Gek, dat overkomt me anders zelden, hum. Gelukkig was daar de checksum, waardoor ik verantwoord kon gokken met een correct noord-coördinaat. Het was gelukkig rustig op de cache-plek, zodat ik de zwarte doos gemakkelijk kon vinden. Dank daarvoor.

multi1643. O.L.D.O. by Zuurtje
SmileVantevoren had ik op papier niet het parcours verkend, dus onderweg was ik even bang dat ik helemaal naar Ommen zou moeten fietsen. Gelukkig ging op deze mooie zomerse dag in september de route op tijd linksaf langs een mooi kasteel, waar ik verwelkomd werd door drie enorm grote honden. Werkelijk nog nooit zulke joekels gezien. Volgens mij zagen ze in mij een lekker hapje, want terwijl ik er de eindcoords probeerde uit te rekenen, deden ze alle moeite om me dwarsdoor het hek te bereiken. Toen dat niet lukte gaven ze een driestemmig blafconcert zonder weerga. Natuurlijk bleef ik onder dit geweld uiterst rustig, want anders vallen er rekenfoutjes. En dat wilde ik niet na zo’n lange fietstocht. En het gebeurde ook niet. De cache lag keurig op me te wachten. Lekker op een bankje zitten loggen en toen weer terug gefietst naar Diepenveen, waar ik de tocht heb afgesloten met een softijsje bij de plaatselijke ijsboer. Dank voor de cache en de mooie tocht.

traditional1642. Het SALLANDSE "The Waldorf-Astoria" TB-hotel by Zuurtje & Anne
SmileInderdaad was het TB-hotel in Diepenveen bij Deventer niet moeilijk te vinden. Heb de kist meegenomen in de auto om rustig alles uit te zoeken en te ruilen. Ik had 3 TB’s bij me die ik alle heb ingewisseld voor verse exemplaren. Het terugplaatsen van de kist was wat lastiger. Een beetje rare houding, trillende vingers en hup daar ging de kist met veel bombarie ter aarde. Sein voor de hond van de buren om flink aan het werk te gaan en dus te doen waarvoor ie is aangenomen: blaffen. Snel de kist weer gegraaid, nu wel goed opgehangen en gemaakt dat ik wegkwam. Pfff…. Toch wel een leuke hobby, dat geocachen… En natuurlijk dank voor de cache.

traditional1641. tweeling by theo zutphen
SmileHet ontzettend slappe windje vandaag, ook in Zutphen, leidde ertoe dat eentje van de tweeling weigerde te werken. De andere deed een zeer flauwe poging en draaide ongeveer 1 keer rond in 5 minuten, dus nauwelijks zichtbaar. Tot de balk rijden lukt niet, want daar stond al een auto. De chauffeur zat ernaast in het zonnetje met de deur open te luisteren naar de Kersttoespraak of zo van de koningin. Toen ik terugkeerde van de cache-tocht was ze nog steeds niet uitgesproken. Tsja, zo kun je ook de dag besteden. Geef mij dan maar een mooie cache zoals deze. Dank daarvoor.

multi1640. Sluis Eefde by Ted & The Teddies
SmileGedurende de tijd dat ik op het bankje in het zonnetje heerlijk rustig de cache-positie zat uit te rekenen, verrees heel langzaam vanuit het niets een compleet schip voor mijn ogen. Dat is toch wel wonderbaarlijk. Een sirene gaf  eerst aan dat er deze speciale truc zou volgen. Daarna mocht de boot verder varen en mocht ik proberen een cache te vinden. Dat lukte maar matig aangezien ik een beetje verkeerd uitkwam en de cache straal voorbij liep. Maar na een poos zoeken op de verkeerde plek de stash area uitgebreid en daar was ie dan. Fijnzo, denk je dan. Niks daarvan. In de logs zie ik, dat djvdb de laatste bezoeker voor mij was. Deze persoon heeft waaschijnlijk flinke spierballen. De cache zat muurvast. Met mijn slappe vut-handjes was het schier onmogelijk het deksel open te draaien. Ik heb toen een kloek besluit genomen en een toevallig langskomend (ook) ouder betrouwbaar uitziend persoon gevraagd mij te helpen. Dat wilde hij wel en samen hebben we de klus geklaard. Het spelletje begreep ie niet helemaal, maar dat donderde niet. De cache was open. Na afloop uiteraard niet weer zo vast gedraaid. Wel een leuke cache overigens zo bij die sluis en het bijkomende wandelingetje. Dank daarvoor.

1638multi1639. VW Cache Holland by ted & the teddies
SmileAch, ik houd het voorlopig maar bij mijn Suzuki Baleno. Wij zijn aan elkaar gewend. Hij bracht mij keurig naar de beginplek en daarna naar de cache. Niks te klagen dus. Moest wel even oppassen bij de stash area. Ook in Zutphen. Maar de visser had het druk genoeg met vissen en de wegwerkers druk genoeg met wegwerken. Kon ik gewoon mijn gang gaan. Degelijk verstopt die cache. Dank daarvoor.

traditional1638. Oxersteegweg by Sjors en Bart
SmileWas wel even zoeken waar de wandeling te beginnen hier in het verre Deventer waarheen ik heel vroeg in het donker nog was vertrokken. Aan de oostkant een toegang gevonden bij de brug. Laarzen aan, want het gras was kletsnat van ochtenddauw. Leuk wandelingetje bij opkomende zon. Dank daarvoor.