31-08-2005

Een molen bij Rozenburg, een woonwijk in Spijkenisse en leren lezen in Hoogvliet.

 

multi1575. Het Hoogvlietse Alfabet by mlvdburg & the ice shill master
1575SmileIn de buurt van de parkeerplaats werd ik verwelkomd met blij gehei. Daar wordt dus weer iets uit de grond gestampt in Hoogvliet, de satellietstad van Rotterdam. Geen idee wat overigens. Omdat ik ongeveer ter middaguur startte met deze tocht en ik in de plaatselijke super een lunchpakket had samengesteld en dit wilde gaan verorberen op een prettige plekje, zoals een bankje in de schaduw in een park, begon ik bij elk wp uit te kijken naar een degelijke locatie. Nou, ik moet zeggen dat de gemeente Hoogvliet ernstig tekort schiet op dit gebied en mij dus behoorlijk heeft teleurgesteld. Ook willekeurige voorbijgangers wisten mij niet zo’n locatie te wijzen. Nou moe! Omdat ik verschijnselen van hongerklop begon te vertonen, heb ik mij uiteindelijk neergevleid in het gras bij een slootje in de schaduw van een treurwilg. Leek mij wel passend. Na de lunch kon de tocht pas echt beginnen. Gelukkig had ik gisteren een uurtje besteed aan het vervaardigen van een Excel-spreadsheet waarin ik alleen de gevonden antwoorden behoefde in te vullen. De wp’s en de cache-locatie rolden er dan zo uit. Geen gereken onderweg op deze wijze. En meer tijd om om me heen te kijken op deze uiterst warme dag. Tsja, wat zal ik zeggen van Hoogvliet? Niet echt bijzonder. Beetje saai. Het gezegde: “Eerst Hoogvliet zien, dan sterven”, lijkt mij niet van toepassing. Overigens was ik er, al cachende, reeds eerder geweest, dus ik ken het er al een beetje. Toch heb ik mij prima vermaakt en op mijn dooie akkertje op de vouwfiets het parcours afgelegd. De wp’s klopten alle perfect en dat geeft steeds een goed gevoel. De breedte van het bruggetje had ik niet goed ingeschat, maar door de berekende waarden verderop kwam dat wel weer in orde. De cache lag er prima bij. Ik heb een TB geruild voor een andere TB.
BVDMC
PS op de terugweg naar mijn auto, zag ik tientallen bankjes. Maar ja, om half drie had ik die niet meer nodig…


1574traditional1574. De Vlotgras Cache by Team Luchtloper
SmileDeze cache in woonwijk bevat geen hint. Toch pleit ik ervoor om wel een hint te geven. Tenminste als je wilt dat de cache er langere tijd blijft liggen. Door inherente onnauwkeurigheden van coördinaten krijg je bij het cachen, al ben je als cache-legger nog zo nauwkeurig, toch altijd een zoekcirkel van minstens 10 meter. En dat is hier genoeg om meerdere cache locaties te ontdekken. Met andere woorden, je zoekt niet altijd meteen op de juiste plek. Zo heb ik meerdere objecten onderzocht voordat ik raak schoot. En dat betekent extra tijd die je doorbrengt op de stash area en daardoor meer kans dat men opvalt en dus meer kans op rippen van de cache. Je moet het natuurlijk zelf beslissen, maar ik zou het wel weten…
Verder wel bedankt voor de cache natuurlijk.

1573
traditional1573. Gammo's Windmill by gammo_team
SmileOns land wordt langzaam volgeplempt met dit soort windmolens, dus deze kan er ook nog wel bij. Als we bij elke molen een cache leggen, krijgen we dus een hele serie. Tussen haakjes, er liggen al heel wat caches bij molens, maar de meeste molens zijn nog onbezet.
Bij het terugplaatsen van de cache heb ik mijn eigen krachten onderschat en de cache verdween bijna in een zwart gat. Heb nog flink staan peuteren om hem weer in de originele positie te krijgen, maar het is gelukt. Laat dit een kleine waarschuwing zijn voor hen die na mij komen.
BVDLC