18-08-2005

Door Noordoost-Groningen met plaatsen als Bierum, Delfzijl, Oosterhorn, Termunterzijl, Bellingwolde, Froombosch en allerlei locaties daar tussenin.

 

multi1527. Marwi 4 De Baggerputtencache by marwi
SmileIn het avondzonnetje rond de baggerputten gefietst. Er werd nog volop gevist. In eerste instantie had ik één punt niet bezocht, omdat het daarzonder ook kan. Dat na het loggen goedgemaakt en alsnog een rondje vlak langs de baggerputten gemaakt soms tot ongenoegen van de vissers die dan hun stoeltjes van het paadje moesten halen of hun gigantisch lange hengels moesten verplaatsen (waarom gaan ze eigenlijk niet met een kort hengeltje aan de overkant zitten?) Rechtsom was trouwens een dead end, maar linksom kwam ik weer goed uit.
BVDMC

multi1526. "The RedRooster #1" by Team RedRooster
SmileLeuke wandeling gemaakt door een park in Bellingwolde, een plaats waar ik nog nooit geweest was. Het is er inderdaad erg rustig. Bij de zandbak dacht ik even hulp te krijgen van iemand die daar vaak vertoeft. Maar hij vertikte het om mee te helpen tellen. Toen heb ik het zelf maar gedaan, waarbij ie wel steeds met me mee liep. Jammer dat 8BG niet bij me was, want die had graag de paradox van de vuurtoren van Einstein uitgelegd aan deze figuur.
Na het loggen kwam ik weer erlangs, maar hij keek niet meer naar me.
BVDLC

1525multi1525. Het geheim van de herberg by Tom Tineke Jochem Jelle
SmileOm het geheim van de herberg te ontraadselen, ben ik na afloop naar de overkant van de startplek gegaan om er appelgebak met slagroom en een colaatje  te nemen. Dat smaakte goed. Ondertussen natuurlijk alles goed bekeken en het dienstertje uitgehoord. Ze wilde eerst niks loslaten, maar toen ik dreigde dat ze met me mee moest om een kletsnatte plastic box (inhoud kurkdroog hoor, maak je geen zorgen) uit een kletsnatte modderige plastic zak die in de prikkelstruiken ligt, te halen vlakbij een slootje, draaide ze bij. En zo heb ik in geuren en kleuren het hele geheim gehoord. Man, wat een verhaal! Helaas kan ik dat hier niet weergeven, want dan zou het voor mij onmogelijk zijn mij nog ooit te vertonen in Bellingwolde en wijde omstreken. Het is hier namelijk mooi genoeg om terug te komen. Moeten er wel weer wat caches neergelegd worden natuurlijk. Misschien kan ik het dienstertje dan toch overhalen een keer met me mee te gaan.
BVDMC

traditional1524. The far most north-east Dutch cache by greenhou
SmileMijn vouwfietsje gepakt voor deze cache, maar had het beter niet kunnen doen. De steile helling op naar de brug ging nog wel, maar het paadje naar de cache was een ramp. Het pad is vier planken breed met brede kieren ertussen. Ik zat meteen al muurvast met het voorwiel. Ik kreeg hem wel uit maar verder werd het dus lopen met het fietsje aan de hand. Mooie plek touwens daar in die uithoek. Dat vonden heel wat mensen ook, zodat rustig zoeken er niet bij was. Wat doe je dan? Gewoon brutaal zijn. Dus klom ik op schouders om beter de bovenkant te kuinnen onderzoeken, kroop ik onder de mensen door om beter laag te zoeken. Deed ik links en rechts grepen om ook middelhoogte te onderzoeken, maar een cache vinden, ho maar. Toen maar een hulplijntje uitgegooid naar zowaar! die ooit moeiteloos deze cache tevoorschijn toverde. Ze gaf me de juiste tip en dat luchtte op. Vooral ook voor de mensen die rustig vogeltjes wilden kijken. Met een lastpost minder ging dat heel wat beter, denk ik. Toen weer terug ploeteren met mijn fietsje.
BVDMC
Uit: TB

multi1523. DreamHunt 04 - U-Turn by Lady & de Vagebond
SmileTypisch Gronings gedicht. Niet te lang dus. Grappig hoeveel mensen op deze dag deze uithoek wisten te vinden. Het was behoorlijk druk. En een mooi uitzicht over de Dollard natuurlijk. Daar niet te lang bij stilgestaan en de cache zoeken. Dat viel erg mee. Vooral omdat ik de coords goed had uitgerekend en een GPSr bij me had die me de weg wees.
BVDLC

traditional1522. Gemaal Rozema by SN@G
SmileKijk dat is het mooie van TomTom. Dit programma zorgt ervoor dat je de omgeving van de cache goed leert kennen. Dus eerst de noordkant van de doorgang bekeken, toen terug naar de auto, helemaal omrijden en de kant bekeken waar de cache lag. Vlakbij de cache zat een ouder echtpaar te genieten van het uitzicht. Omdat het uitzicht hier erg mooi is en ze geen haast hadden, heb ik maar verteld waar ik mee bezig was. Kon ik dus gewoon de cache pakken en terugleggen. Nog wel een half uur met ze blijven praten. Erg gezellig, maar de plicht riep en dus ging ik weer verder cachen.
BVDLC

traditional1521. Noordoost 2 by twinlife
SmileWel een aparte plek voor een begraafplaats, zo midden op de dijk. Maar ja, we zijn in Groningen en dan kijk je nergens van op. Je kan het ook zien als een enorm uitgestrekte grafheuvel natuurlijk. En als er ooit een tekort aan begraafplaatsen is, dan weet je het. Op de dijk is plek zat.
Toen op weg naar de cache. Ik heb er praktisch een drive in van gemaakt. Net of je door de steppen rijdt.
BVDLC

traditional1520. Oosterhorn by SN@G
SmileGrappig verstopte cache op een bijzondere plek. Was voortdurend bang dat ik iets zou laten vallen bij het bukken. Dat was dus wel lastig zoeken met de twee handen (eigenlijk te weinig) op je zakken. Gelukkig heb ik alles nog en een log kunnen zetten. Dank daarvoor.

traditional1519. Noordoost 4 by Twinlife
SmileBeetje sinistere sfeer, zo’n verlaten kerkje in een ruim gebied met in de verte zicht op de industrie. Bovendien die fabrieksgeluiden daarbij. Toch goed eens zo’n plek gezien te hebben. Dank daarvoor.

multi1518. Ede Staal by SN@G
SmileHelaas nooit iets gehoord van deze streekzanger. Is het typisch Gronings om goed te zijn en niet bekend te worden? Wie kent er bij voorbeeld de Noorder Rondrit? Terwijl iedereen de Elfstedentocht kent. Dat vraag ik mij als Fries toch af. Een bijzonder monument en een cache waard. In eerste instantie niks gevonden. Nou ja, niks. Ik vond een plastic leiding die onder het monument doorloopt. Waarschijnlijk met iets elektrisch erin. Toen ergens in een log gelezen dat ik moest volhouden. Dus een schroevendraaier uit mijn rugzak gepakt en aan het werk. Na 2 mollen, een jonge piepmuis en 14 wormen te hebben verschalkt, gaf de cache zich bloot. Inderdaad, even doorzetten. Maar dan heb je ook wat. Een logrolletje namelijk. Dank daarvoor.

multi1517. Bêr-Hêm by SN@G
SmileGroningen heeft Bierum, Friesland heeft Sexbierum. Kijk, dat is toch een tikkie meer. Maar genoeg daarover voordat ik verval in plattitudes. Heerlijke wandeling gemaakt met mooi weer in dit rustige dorp. Onderweg een man gesproken die zich niet kon herinneren dat er in het dorp ooit een fiets is gestolen.  Ik ben er totaal in Delft ongeveer 16 stuks kwijtgeraakt. De wandeling verliep ook prettig omdat ik de waypoints vantevoren had gedownload en dus niets hoefde in te tikken. Zo al slalommend door het dorp kwam ik op de stash area. Blijft moeilijk voor mij. Cache vinden in woonomgeving. Voor zover ik weet heeft niemand mij de tuin zien omspitten, in de bomen klimmen of onder de heg door zien kruipen. Zo heb ik ongezien de cache gegraaid en weer terug geplaatst.
BVDMC

traditional1516. Noordoost 1 by Twinlife
SmileTjonge jonge, wat indrukwekkend al die windmolens! En tjonge, jonge, wat was die cache nat! Hoognodig tijd dat daar iets aan wordt gedaan. De TB heb ik uiteraard gered uit dit zwembad. Wel bedankt voor de cache natuurlijk.

traditional1515. Noordoost 3 "Onderweg" by twinlife
SmileDe eerste cache deze dag voor mij. Een dagje cachen in het hoge noorden is mijn doel. Het aanrijden naar de cache is lastig. TomTom wil mij ergens laten rijden waar het niet mag. Het viaduct alhier is privé-bezit volgens het bordje. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Via de parkeerplaats de cache bezocht. Daarvoor wel even laarzen aangetrokken, want het gras is kletsnat en mijn sportschoenen net sponzen. Leuk plekje voor een cache. Dank daarvoor.