15-08-2005

Bijzondere ontmoeting bij Bergen op Zoom. Maar eerst door 's-Gravendeel gefietst op zoek naar aardappelen, bij Bath zeehonden gespot en toen naar Bergen op Zoom om juwelen te zoeken.

 

Favoriete log

multi1507. 1st Love by Quik@land
Smile
Wat een cache! Bijna een speciale 1st love meegemaakt. Maar ja, die openingszin… Laat ik echter vanaf het begin beginnen. Auto geparkeerd, vouwfietsje eruit en hup, peddelen maar. Eerst door een stuk bos, Ging niet gemakkelijk, maar toch. Aan het eind, elektrokastje zoeken en met ongeveer 40 m afwijking gevonden. Volgende punt ging al een stuk beter en ik kreeg moed. Punt 4 lag aan de andere kant van de snelweg. Naïef als ik ben, daar naar toe proberen te fietsen. Ik herinnerde mij het tunneltje bij de start en daar doorheen en via een bospaadje tot de ontdekking komen dat het wp totaal onbereikbaar is. Wat dan? Tsja die vermenigvuldiging waarin een 0 voorkomt, dat is een probleem. Wat heeft deze cache-legger die waarschijnlijk niet erg rekenkundig geschoold is, bedoeld? Na wat heen en weer fietsen door het bos, besloten terug te gaan naar de auto en maar een andere cache in de buurt te gaan doen. Onderweg allerlei mogelijkheden overwogen. Eentje was aardig om te proberen. Wat als die E4° 18.863 nu eens E4° 17.863 zou moeten zijn? Dus 18 zou 17 moeten zijn. Maar de cache is al vele malen gevonden. Hoe hebben die anderen dat dan gedaan? Toch maar geprobeerd en inderdaad, daar waren de 2 ronde borden waar ik al een uur naar aan het zoeken was. Beste Quik @ land, zou je dat zo gauw mogelijk in de beschrijving willen veranderen?
Vanaf daar liep het als een speer en in no time had ik de cache in handen, gelogd en beter weer opgeborgen, want hij lag toch wel wat zichtbaar. Toen weer terug naar de auto, maar…
Daar stond ie, de stoere Brabander. Opgedoken uit het niet. En kwam doelbewust op me afgelopen. Naïef als ik ben, groette ik nog vriendelijk ook. Hij niet. Kwam meteen ter zake. “Heb ie zin?” Daarbij de hand alvast uitstrekkend in bepaalde richting. Een beetje achteruitdeinzend heb hem moeten teleurstellen en verteld, dat ik hoofdpijn had.
Nee, ik had me een 1st love heel anders voorgesteld, veel romantischer en zo. In mijn verwarring had ik nog moeite het hoofdpad weer terug te vinden en dus min of meer achter hem aanlopend met fietsje aan de hand terug ging. Hij had zijn auto bij de spoorlijn staan. Toen ik hem passeerde, keek ie niet eens! Ik snap het wel. Jaloezie. Hij had niets, maar ik had een mooie cache gevonden. Dank daarvoor.

1506traditional1506. Seal.Spotting @ Zimmermangeul.NL by DanPan
SmileDe zeehonden waren vandaag flink in de war want ze lagen niet op de voorgeschreven coördinaten. Helaas mijn megafoon vergeten mee te nemen, zodat ik ze niet met mijn machtig versterkte stemgeluid kon bewegen om een eindje op te schikken en te stapelen. (Sorry hoor, dit grapje is gepikt van Barny). Ik zag donkere en lichte exemplaren waaruit ik concludeer dat sommige meer in de zon liggen te bakken dan andere. Totaal telde ik er 22. Dat wil zeggen, ik heb 6x geteld en van de 6 uitkomsten het gemiddelde berekend. Dat kwam uit op 21,67 en dat heb ik naar boven afgerond op gehelen. Ik was er om 15.40 en weet niet hoe lang de dieren er al lagen. Via mijn verrekijker kon ik waarnemen dat ze goed doorvoed waren. Er is dus volop voedsel voor ze, waar ze maar een gedeelte van de dag mee bezig zijn om te verschalken.
BVDLC

multi1505. edelstenencache by l&jj
SmileBij deze cache hoefde ik alleen maar de bandensporen te volgen van een MTB. Makkie dus. Onderweg kon ik dus genieten van de mooie omgeving. Omdat ik waarschijnlijk wat rustiger reed dan mijn voorganger en op de wp’s de tijd nam, heb ik alle aanwijzingen kunnen vinden. Soms wel met finke afwijkingen, maar toch. De eindberekening klopte als een bus. De cache zag ik al van verre liggen en ik heb mijn best gedaan om hem met het aanwezige schutmateriaal zo te bedekken, dat ie niet meer in het zicht ligt. Redelijk gelukt. Wel een opvallende plek en in mijn ogen wel wat link. Hoop dat ie er nog lang mag blijven liggen. Na afloop via een andere route proberen terug te fietsen. Daarbij raakte ik verdwaald op een immens groot terrein waar gelukkig bordjes waren geplaatst waarvan eentje luidde: uitgang. Die ben ik toen maar gevolgd en zo kwam alles toch weer goed.
BVDMC

multi1504. Rondje Seuterdorp by Arirtm
SmileEven op mijn vouwfietsje een rondje door het dorp geseuterd. Op TomTom rijdend kwam ik in eerste instantie midden in een woonwijk uit. Woont de cache-legger daar? Handiger vind ik het altijd als bij een multi de parkeercoords boven de beschrijving staan en meestal is dat ook zo. Hier niet. Ik zou het even (laten) veranderen. Dus verder naar de begraafplaats gereden en daar geparkeerd. Vervolgens op seuter-snelheid langs de wp’s die alle goed te vinden waren. Behalve de laatste waar ik even door een verkeersbord in de war werd gemaakt en daardoor alweer in een woonwijk geraakte. Wel zag waar ik naar toe moest, maar gezien ik mijn zwembroekje niet mee had, kwam ik er niet. Dus uiteindelijk teruggefietst, het verkeersbord min of meer genegeerd en ja daar was het aangewezen rustige plekje. Het rekenen lukte wonderwel voor mijn doen, zodat ik even later met de netjes verborgen cache in handen stond. Dank daarvoor en voor de mooie route.