30-06-2005

Onweer in de Biesbosch. Daarvoor langs Zwijndrecht, Drimmelen, Hank, Biesbosch-oost. Daarna Langerak, Cabauw en Pijnacker.

 

traditional1353. Drive In 7 ( Pijnacker / Berkel) by Saffier
SmileAan het eind van een lange dag cachen langs deze gereden. Voor ik het door had, zat ik met de cache in handen. Heel mooi gedaan! Dank daarvoor.


1352traditional1352. naar oma toe by tuitje
SmileHoe snel kun je loggen? Heel snel als je je auto gewoon midden op de smalle weg laat staan en hoopt dat er geen verkeer langs zal komen. Je begrijpt dat oma er niet veel van gemerkt zal hebben op deze wijze. Wel heel leuk verstopt overigens! Dank daarvoor.


traditional1351. Uitgestrekt 3 by PaLPiTaTioN
SmileHoopvol dromden de koeien samen toen ze mij zagen voorbijlopen over het pittoreske paadje. Wat verwachtten die dieren van mij? Bovendien loeiden ze bij het leven. Was dit een goed of een slecht teken? Ik weet het niet. Ofwel ze worden zo goed vetroeteld door de boer, dat ze in elk mens een weldoener zien, ofwel worden ze zo slecht behandeld, dat ze mij te pakken hadden willen nemen als de sloot er niet tussen zat. Ik houd het maar op het eerste. Waren het op de heenweg de zwarte koeien, op de terugweg de rode exemplaren die mij gezamenlijk toeloeiden. Zo maak je nog eens wat mee laat op de avond tijdens het geocachen.
BVDLC


1350multi1350. Maltha by Gi*Gi
SmileDeze cache zal ik niet snel vergeten. Het begon met een prachtig weertje. Eventjes in verwarring bij de parkeerplaats, maar een ouder echtpaar wist mij het hoogste punt te wijzen. Ze wilden er zelf ook naar toe. Eenmaal boven genoten van een mooi uitzicht en daar kwam het echtpaar ook al aan. Gezellig gebabbeld in het zonnetje en de windstilte. In de verte een nogal donkere lucht. Op mijn vraag of zij die lucht vertrouwden, was het antwoord heel duidelijk: Nee. Maar ik had eerder op de dag ook al zo’n lucht meegemaakt, waaruit nauwelijks regen van betekenis was gevallen. Dus toch maar op weg gegaan. Bij wp1 de eerste druppels en gauw weer terug naar de auto. Met de auto naar wp2 en daar vanuit de auto de molens geteld op de plattegrond. Net klaar toen het noodweer losbarstte. Ik blij in de auto te zitten en niet lopend onderweg te zijn. Een stukje verder gereden en de auto op het parkeerterreintje neergezet om het einde van de onweersbui af te wachten. Omdat zulks nogal lang duurde, lekker achterover gaan zitten en in slaap gevallen. Logisch want ik had al een aardig zware dag achter de rug. Na dik een uur was de stortvloed voorbij en ben ik naar de vogelhut gewandeld. Diertjes nauwkeurig geteld en verder maar weer. De cache vond ik eerder dan verwacht. Ik had namelijk heel wat dieren meer geteld dan de cache-legger. Om een of andere reden telt er dus een stel dieren niet mee. Zijn het misschien de fraaie silhouetfiguren van de vogels die je niet moet tellen? Waarschijnlijk.
Dat Maltha-huisje waar de cache naar genoemd is, staat er overigens prachtig temidden van dit waterrijke gebied.
BVDMC


1349traditional1349. Papsluis by Bitte ein Bit
SmileAl bij het aanrijden hier naar toe had ik beter moeten nadenken. Men was bezig grind op de wegen te strooien na eerst de weg van zwarte lijm te hebben voorzien. Voor ik er erg in had zat ik op een smal weggetje vlakbij de cache klem tussen de enorme vrachtauto’s met grind en tussen mannetjes die zwart spul op de weg spoten. Zou dit het roemloos einde betekenen van mijn trouwe Baleno? Ik wilde het niet aanzien, ben uitgestapt en naar de cache gelopen. Heb rustig nog een tijdje op het bankje gezeten zonder om te zien. Daarna weer terug en daar stond ie nog! Fier tussen vers grind.
BVDLC


traditional1348. Bruine Kil by Bitte ein Bit
SmileDe cache snel gespot, maar dan. Muurvast zat het ding. Kon ook mijn vinger er niet achter krijgen om druk te zetten. Zou Koos de Kapper mij alweer te pakken hebben? Bij de Jannezandse Brug had ie mij ook al voor problemen gesteld. Nee dus, achteraf bleek het team AE-soft mij deze poets te hebben gebakken. Zij waren namelijk de vorige loggers bleek uit de logrol. Nou, laat dat soft maar weg. Met bovenmenselijke inspanningen aan het werk getogen om de diep weggedrukte cache uit zijn benarde positie te bevrijden. Gelukkig heb ik een verloskundige dochter die mij eens wat fijne kneepjes van het vak heeft geopenbaard (nu snap ik ineens waar dit woord van stamt!). Uiteindelijk met de achterwaartse beenmergel een beginnetje gemaakt en toen langzaam o,1mm na 0,1mm met de binnenwaartse schaarvlok de cache opgeschoven en tenslotte de bevrijdende actie met de gehoekte plofprutser. Pfff… wat een operatie! Maar dan heb je ook wat. Een canister dus. Na afloop maar wat minder ver terug geplaatst.
BVDLC


1347traditional1347. Gemaal Oostkil by Bitte ein Bit
SmileBijna deze cache gemist, omdat ie op de stippenkaart zo’n beetje volledig wordt bedekt door de cache Linecrosser en aangezien mijn luxe jacht op dit moment even uit de vaart is, laat ik Linecrosser maar even links liggen. Het gemaal kun je niet missen en de cache al helemaal niet, dus was het een korte happening alhier, temeer daar het gemaal in rust verkeerde en er verder niks te beleven was.
BVDLC


traditional1346. Jannezandse Brug by Bitte ein Bit
SmileLijkt me inderdaad een kostbare aangelegenheid deze brug te restaureren. Voor geocache-doeleindeinden is ie echter ideaal, dus laat hem maar zo. Terwijl ik de laatste 100m liep naar de stash area, vroeg ik mij wel af of iedereen dat zou doen. Ik heb nog gekeken naar sporen, maar zelfs die van het gele bussie kon ik niet ontdekken.
Voordat ik er erg in had, stond ik aan de cache te morrelen. Dat ging over in steeds heftiger bewegingen mijnerzijds, maar niet van de cache. Het bleek dat Koos de Kapper met zijn stevige knuistjes het ding muurvast had terug geplaatst. Met ijzeren wilskracht en kilo’s doorzettingsvermogen ben ik erin geslaagd het ding open te draaien. Pfff… Leuke hobby dat geocachen.
BVDMC


1345traditional1345. Afslag Oosterhout by Bitte ein Bit
SmileBij Oosterhout-West afgeslagen, wat linksaf en wat rechtsaf en toen hield de weg op en ging als fietspad verder. De cache lag op ruim 2 km. TomTom een beetje geholpen, nog meer linksaf en rechtsaf en plots zat ik goed. In de verte al een stel geocachers gespot die van dichtbij het Team KIS98 bleken te zijn. Gezellig praatje gemaakt met dit Scheveningse team, dat ik al jaren ken en hen verteld waar de cache van Den Ham zou moeten liggen. Want die hadden ze hiervoor niet kunnen vinden. Omdat het lunchtijd was, leek het me wel leuk in de buurt van de cache te picnicken. Met mijn mandje onder de arm afscheid genomen van KIS98 en op naar de cache. Leuk wandelingetje, eerst maar even de cache graaien en net toen ik mij in het hoge gras wilde neervleien voor het leech-bij-de groun-vretten, zoals wij Friezen dat noemen, kwamen de eerste druppels. Dus in sprint terug naar de auto en daar de lunch voortgezet.
BVDLC


multi1344. Drierivierenpunt Zwijndrecht by Pu1sar's Forum
SmileEen poosje terug al de andere twee locaties op het drierivierenpunt bezocht en vandaag dus de climax. Die bestond uit een wandelingetje langs het water waarbij één punt me bekend voorkwam. Heb meteen maar even een cache controle gedaan en het was in orde. Onderweg heb ik me behoorlijk vermaakt met de kunstwerken die her en der aanwezig zijn, vooral de roestbakken en dan speciaal de bijgevoegde beschrijvingen. Niet dat ik deze vorm van kunst belachelijk wil maken, maar die beschrijvingen op die bordjes deden mij voortdurend in de lach schieten. Met heel wollige taal wordt uitgelegd hoe prachtig de bonk roest is. Voor mij humor van hoog niveau, hahaha. Aldus goed geluimd de box getrokken. Normaal vindt het teruggaan langs eenzelfde stukje niet prettig, omdat ik liever een rondje loop, maar deze wandeling langs het water is prima twee keer te doen. Dank daarvoor.