28-06-2005

Op mijn verjaardag met een heel gezelschap het bos in bij Hilversum. Daarna bij Muiden met mijn zus door het water. Op de terugweg in Den Haag nog een cache geplukt.

 

mystery1343. Softwarefout by Mathlener
SmileNa een dagje cachen in het midden des lands op de terugweg naar Delft nog even langs deze cache. Tijdens een kort overleg met 8BG hadden we namelijk de oplossing van de puzzel ontdekt. Op de stash area trof ik de schoonvader van de cache-legger die mij gerust stelde, dat het goed was, dat ik hier rondzwierf. Dat deed me goed, want ik voelde me inderdaad lichtelijk opgelaten alhier. In het logboekje zag ik tot mijn verwondering, dat ik brons had veroverd. Dank daarvoor.

hitchhiker1342. Flipperr (hitchhiker) by Mamma
SmileVond Flipperr aangespoeld op het strand van het IJsselmeer. Heb hem meegenomen naar Delft en daar in één van mijn nieuwe caches gestopt.

 1341atraditional1341. IJsbrecht's Lot by Achtbaangek
SmileIk moet zeggen toch wel medelijden te hebben met de IJsbrecht. Goed, hij drinkt wat veel, waardoor ie soms wat onsamenhangend in de weer is, maar om hem midden in het water te dumpen, vind ik wel een beetje ver gaan. Trouwens een barre tocht als geheel gezien. Eerst kilometers rijden over een verboden weg en dat alleen om betaald parkeren te vermijden. Daarna een wandeling over een tochtige dijk. Goed, er stonden wel hekjes, maar dat hielp weinig tegen de harde wind. Om Wodan af te schrikken had ik zelf een afschrikwekkend huisdier meegenomen: Amber. Behoort tot het gezin van mijn zus en is nergens bang voor. Angst staat niet in zijn woordenboek. Overigens nog veel meer termen niet, maar daar gaat het nu niet om. Waarschijnlijk had Wodan goed in de gaten dat het me menens was, want op de heenweg heb ik hem niet gezien. Op de terugweg wel, maar toen verschool ie zich heimelijk tussen een kudde koeien. In de buurt van de stash area gekomen, de situatie juist ingeschat en me ontdaan van de afritsbare broekdelen. Blote voeten leek me link, dus wel schoenen aan. Mij zus wilde haar dure schoenen niet wagen aan het water en ging blootsvoets. Amber bleef in eerste instantie bij 8BG die zelf mee was voor het foto-gebeuren. Via een uitgekiende zig-zag koers over zandbanken de stee van IJsbrecht benaderd en even een fijn onderhoud gehad met deze voortreffelijke gids. Ondanks een traan in zijn oog, hield hij zich flink staande, moet ik zeggen. We hebben zijn oproep getekend voor een beter verblijf. De route terug naar de kust werd bepaald door Amber die zich intussen bij ons had gevoegd: gewoon rechtdoor.
8BG, dank voor deze cache, maar denk nog eens na voor een menswaardiger verblijfplaats voor IJsbrecht.

multi1340. Monnikenbergen by Boetsie
SmileOp deze heuglijke dag in goed gezelschap van mijn zus, Skansen en 8BG heerlijk door het bos gewandeld bij Hilversum. Het startpunt was bij de zusters met de gewaden in gebroken-wit die volgens mijn zus altijd bereid zijn iedereen te helpen. Vanuit haar werk als maatschappelijk werker had ze er zeer goede ervaringen mee. We kwamen diverse van die zusters tegen en ik heb ze dus elke keer heel vriendelijk gegroet. Maar met groeten alleen vind je geen cache, dus er moest nog gezocht en gerekend worden ook. Volgens ons klopten alle berekeningen en way-points perfect, zodat we moeiteloos de cache konden opduikelen. Op de stash area werden we wel verrast door een rondvliegende en rondhuppelende buizerd (volgens Skansen). Ook werd een specht gesignaleerd. Op de terugweg in de buurt van de bijen, liepen we de cache-leggers zowaar tegen het lijf die voor de zekerheid nogmaals bezig waren de route te controleren. Volgens mij dus niet meer nodig. Alles klopt. Toch goed te zien dat mensen zoveel zorg besteden aan hun cache. Veel dank daarvoor.
Bij de cache nog TB’s gewisseld.