18-06-2005

Hulp is altijd welkom, zeker van iemand die alles goed voorbereidt. Biertje dus. De ene frustie na de andere geplukt. In Rotterdam, Papendrecht, Oudenbosch, Hoeven, Breda, Oosteind, Oosterhout en Dordrecht.

 

1337traditional1337. Drierivierenpunt Dordrecht by Pu1sar's Forum
SmileAnti-frustratiedag samen met Biertje. Nadat de meeste frustraties waren weggewerkt op de terugweg her en der proberen caches te graaien. Na ’s morgens de overkant te hebben bezocht, nu door het feestelijke centrum van Dordrecht. Kermis, drukte, gezelligheid waar wij ons tussendoor manoeuvreerden. Dat de cache niet aan het brede water ligt, konden wij wel begrijpen. Hoewel we zo onopvallend mogelijk via de rugzak-truc probeerden de cache te pakken en terug te leggen, zijn we blijkbaar toch gespot. Geocachers herkennen elkaar.
BVDLC


traditional1336. Vrachelsedijk by Bitte ein Bit
SmileAnti-frustratiedag samen met Biertje. Nadat de meeste frustraties waren weggewerkt op de terugweg her en der proberen caches te graaien. De beschreven sluis vanuit de verte kunnen bewonderen. Geen waterverschil kunnen waarnemen. Wel een kort avondwandelingetje gemaakt.
BVDLC


1335traditional1335. WVM - 9 - Plane Crash! by franky639
SmileAnti-frustratiedag samen met Biertje. Nadat de meeste frustraties waren weggewerkt op de terugweg her en der proberen caches te graaien. Van deze prachtige plek had ik moeite afscheid te nemen. Toch wel moe na een dag cachen, lekker zittend op het bankje, kijkend over de wijdse velden waarvover hete-lucht-ballonnen zweefden, bij een zeer aangenaam temperatuurtje, was het genieten. Het enige wat volgens Biertje ontbrak, was een bar.
Wat een plek om met je vliegtuig neer te storten. Ik wist overigens niet, dat de Engelsen zich in de meidagen van 1940 bemoeiden met de oorlog in Nederland.
BVDLC

 

mystery1334. lteunis 1: mimicry by lteunis
SmileAnti-frustratiedag samen met Biertje. Nadat de meeste frustraties waren weggewerkt op de terugweg her en der proberen caches te graaien. De puzzel was opgelost, dus graaien maar deze. Dat feest ging niet meteen door, maar het was Biertje die plots het licht zag en mij de kans bood op hetzelfde. Duurde eventjes, maar daar was ie dan, de listig verstopte cache. Dank daarvoor.


mystery1333. O no A NoNo: san by lteunis
SmileDoyou bi Roku gatsu juu hachi.
Kon-nichiwa.
O-ai dekite ureshii desu.
Watashi Biiru watashi-tachi Breda O no A NoNo: ichi, ni, san, yon, go, roku, nana, hachi, kyuu, juu.
Biiru: Toire wa doko desu ka?
Jaamataashita.


multi1332. Spiders in Pagnevaart by mimas
1332SmileAnti-frustratiedag samen met Biertje. Een poosje geleden al eens aan de start gestaan van deze cache, maar na 40 minuten klungelen op het info-scherm had ik pas 6 van de 16 antwoorden en een stijve nek van het omhoog kijken en liet het maar zitten. Via de mail kreeg ik een handige tip van de cache-legger, zodat we nu eindelijk op zoek konden gaan naar spinnen in het bos. Gelukkig ben ik niet bang voor die schepselen. Het schijnt dat iedereen er minstens 2000 van in huis heeft zonder het te weten, heb ik weleens gehoord.
Voordat we op stap gingen, op het bankje bij de start de lunch genuttigd waar we wel aan toe waren na onze belevenissen in Oudenbosch. Daarna met frisse moed het bos in. We vonden het een alleraardigst concept naar de spinnetjes te zoeken en ze waren goed verstopt, waarmee ik bedoel dat ze redelijk moeilijk waren te vinden, ook door de matige ontvangst in het bos, maar vooral omdat ze zodanig waren verstopt dat ze buitenstaanders niet snel in het oog zullen vallen en dat is belangrijk. Waar we echter voor vreesden, werd bewaarheid. In de buurt van de stash area wemelde het van de kinderen. Gelukkig werden ze tijdens onze zoektocht toegesproken en zaten ze allemaal bij elkaar. Dit in tegenstelling van toen we eerder langsliepen, toen ze alom uitzwierven en overal rondrenden. Zo konden we ongezien onze slag slaan.
BVDMC


1331multi1331. Rome by mimas
SmileAnti-frustratiedag samen met Biertje. Een paar weken geleden als een zombie door Oudenbosch gedwaald op zoek naar jaartallen. Op school was ik er al niet goed in. Ik weet alleen nog: 1600 Slag bij Nieuwpoort, 1672 rampjaar, 754 Bonifacius vermoord bij Dokkum. En nu moesten we op zoek naar Romeinse jaartallen. Het is mij een raadsel hoe die mannen als Nero en Ceasar daar ooit mee hebben kunnen rekenen. Waarschijnlijk niet.
Gezien mijn trieste ervaringen in deze plaats liet ik eerst Biertje maar eens het werk doen en keek toe hoe hij precies eender te werk ging als ik destijds. Dat schoot dus niet op. Dus mijn handen ook maar eens uit de zakken gehaald en meezoeken. Dat had plots warempel resultaat, maar eh, de verbazing werd alleen maar groter. Nou ja, die Mimas toch. We wisten niet hoe hem of haar in te schatten en gingen dus maar verder om te peilen. Dat kunnen we als de besten met onze geavanceerde apparatuur en we kwamen ongeveer op hetzelfde uit. Op naar het volgend punt. Ja, daar had ik vorige keer ook al lange tijd doorgebracht. Om geen detail te missen hebben wij ons ter plekke als volleerde onderzoekers gedragen. Wij geneerden ons dus niet om samen op handen en voeten door de drukke straat te kruipen , want er moest iets gevonden worden. De Oudenboschenaren vonden het blijkbaar heel gewoon, want niemand belde de politie of een busje. Het resultaat van onze speurtocht was echter nihil, ofwel niks. Anders gezegd: we baalden flink, want we vonden geen Noord-coördinaat. Dan maar op zoek 1331anaar een Oost-coördinaat. Resultaat idem, ondanks onze verwoede pogingen. Maar … Mimas bood ons een alternatief. Nadat wij eerst ons gelaafd hadden met malt bier (ikke) en kopje thee (Biertje, ja echt!) bezochten wij de alternatieve plek die wij veel mooier vonden dan de basiliek zelf. Terwijl Biertje zich liet afleiden door de wonderschone archtectuur, vond ik de Oost-coördinaat. Echter Biertjes aandacht was opgevallen aan een oud mannetje en hij bood aan om ons half Oudenbosch te laten zien, qua architectuur dan. Daar had Biertje wel oren naar en de ene plek na de andere werd door hem gefotografeerd. Waarschijnlijk opent ie binnenkort een expositie om een en ander aan den volke te tonen. Gelukkig meldde het mannetje op een bepaald moment dat ie nog meer te doen had en liet Biertje verbluft achter.
Daarna nogmaals naar de plek om de Noord-coördinaat te vinden, maar weer geen resultaat. Met alleen de Oost-coördinaat zijn we toen op zoek gegaan naar de cache en nu komt het: GROTE PLUIM voor Biertje, hij vond de cache. Uit pure vreugde hebben we samen met de cache in de hand als ware het de Europa-cup al juichend en zingend een ere-rondje gemaakt rondom de basiliek.
Mimas, BVDBC

 

1329traditional1330. Drierivierenpunt Papendrecht by Pu1sar's Forum
SmileAnti-frustratiedag samen met Biertje. Caches als deze zijn goed voor het moreel. Bovendien biedt deze cache een prachtig uitzicht over het water. De waterbus was al flink in actie, zagen we, maar onze plannen gingen meer zuidwaarts met als apotheose op de terugweg de overkant te pakken. En zo geschiedde.
BVDLC


traditional1329. Ketelbinkie #11 Maritiem Museum (H&R) by delta123
SmileAnti-frustratiedag samen met Biertje. In een ver verleden hier al eens vergeefs wezen sneupen. De hint was toen minder uitgebreid dan nu. Met de toevoeging kon deze frustratie voorgoed uit de boeken. Dank voor de cache en Biertje dank voor de morele hulp bij deze cache die voornamelijk bestond uit het gadeslaaan hoe ik de cache pakte en weer terug legde.