16-06-2005

Route: Kockengen, Laren, Almere, Spakenburg, Amsterdam, Amstelveen. Verreweg het langst bezig geweest in en om Spakenburg.

 

traditional1328. Something's Missing by bianchi
SmileOp de terugweg van een lange dag cachen deze nog even meegenomen. Het was heel stil zo laat op de avond. Wel kwam de politie nog even kijken wat ik aan het doen was. Nou gewoon, fotograferen. Dat was blijkbaar goed en ze reden weer weg. Na enig pseudo-gynaecologisch onderzoek kon ik de cache lichten en dat was dat. Dank daarvoor.

mystery1327. Verfhandel by TeamLacor
SmileAls zoon van een schilder was deze puzzel voor mij natuurlijk een eitje. Onnodig dus de coords eerst te laten checken. Na een lange dag cachen op de terugweg een kleine omweg gemaakt om deze cache boven water te halen en dat lukte. Parkeren was even een probleem, maar ik heb gebruik gemaakt van een plek met hek die zeer ruim was, maar waar het eigenlijk niet mocht volgens de borden. Gelukkig ging het hek niet dicht tijdens mijn korte wandeling.
Bij de cache bleek dat een klein Beertje mij alweer voor was geweest. Dat moet geen gewoonte worden!
BVDLC.

1326mystery1326. Kiekeboe (active) by Plop
SmileOm 14.00 begonnen, om 20.10 was de cache gevonden. In de tussentijd flink bezig geweest. Om mijn kostbare benen te sparen, hier en daar een stukje overgeslagen en gegokt wat de antwoorden zouden moeten zijn. Dit gecompenseerd met wat heen en weer gerij ter controle. Toch ging het bij punt 14 helemaal mis. Geen object te vinden dat aan de opdracht voldeed. Ik bevond mij tussen twee voetbalstadions die symbool staan voor de hechte gemeenschap alhier, maar dan wel verdeeld in twee kampen. Pas na heel lang en diepgaand onderzoek, kwam ik erachter de waarde van de letter P incorrect te hebben. Ik was afgegaan op het verkeerde bordje. Met de nieuwe waarde liep het weer op rolletjes.
Dank voor deze mooie en karaktervormende cache.
Geocaching, zo kom je nog eens jezelf tegen!

multi1325. [DH05-2] Van nw naar oud & oud nr nw by DH-2004-1 made by Mc Gregor
SmileTsja, van een genootschap dat zich interesseert voor levenloze huisdieren, kun je alles verwachten, dus ook dit. Ik heb weliswaar het event bezocht, ben daar op grootse wijze onthaald en als VIP behandeld met luxe overtocht, maar de bijbehorende caches had ik nog niet gedaan. Vandaag dus dit alles goedgemaakt.
Nadat ik veel kennis had opgedaan, mij machtig voelde en nadat ik fel had gestreden, redelijk vermoeid aan deze tocht begonnen en dat was te merken. Deze als traditional te boek staande cache, die dus een multi is (wordt dat nog aangepast?) vergde het uiterste van mij. WP1 kon ik nog vinden, maar bij WP2 heb ik mij het rambam lopen zoeken. Ten einde raad 8BG gebeld, de man die zich zelden het rambam hoeft te zoeken vanwege zijn scherpe opmerkingsgave, en hij wees mij de juiste plek, zodat ik weer verder kon. Wat een opluchting. Daarna het werk zonder problemen verder afgemaakt.
BVDLC

multi1324. [DH05-2] Don Quichot by Kameraadschap der veteranenclub DH-2004-1
SmileTsja, van een genootschap dat zich interesseert voor levenloze huisdieren, kun je alles verwachten, dus ook dit. Ik heb weliswaar het event bezocht, ben daar op grootse wijze onthaald en als VIP behandeld met luxe overtocht, maar de bijbehorende caches had ik nog niet gedaan. Vandaag dus dit alles goedgemaakt.
Nadat ik voldoende kennis had opgedaan en mij dus machtig voelde, in de voetsporen getreden van de beroemde Spaanse ridder. Het is mij alleen gelukt om reus 7 stil te leggen, maar alle beetjes helpen en Don Quichote zou tevreden over mij zijn geweest. Daarna was het tijd de cache te vinden en dat lukte prima, want gelukkig was het helder weer en kon ik dus goed tellen.
BVDLC

 mystery1323. [DH05-2] "Kennis is Macht" by Kameraadschap der Veteranen DH-2004-1
SmileTsja, van een genootschap dat zich interesseert voor levenloze huisdieren, kun je alles verwachten, dus ook dit. Ik heb weliswaar het event bezocht, ben daar op grootse wijze onthaald en als VIP behandeld met luxe overtocht, maar de bijbehorende caches had ik nog niet gedaan. Vandaag dus dit alles goedgemaakt.
Begonnen met Kennis is macht. Hoewel ik de mensen van het cluppie toch aardig dacht te kennen, bleven na het beantwoorden van de vragen de coördinaten van de cache wijzen naar de zuidzijde van het randmeer. Gelukkig weerhield 8BG mij van een nutteloze rit daar naar toe. Toch had ik zijn hulp nodig om op het juiste spoor te komen. Het bleek dat alleen bijnamen zijn toegestaan. Dus vol goede moed met flink gevulde portemonnaie op stap, maar geen cache gevonden, omdat ik mij fixeerde op een plek die veel mooier is dan de echte cache-plek. En daar zat geen cache, dus was mijn conclusie: geript! Voor de zekerheid toch nog even 8BG gebeld en wat bleek? Dat was niet de plek. Dus verder gekeken en warempel, toch een cache. Daarna de neiging onderdrukt om de cache op de mooiere locatie te verstoppen.
BVDLC

multi1322. Ice Age by Villadora
SmileEen heel interessant onderwerp. Weer wat geleerd over de ontstaansgeschiedenis van Nederland. En vervolgens daaraan gekoppeld een mooie cache-wandeling met als besluit een prachtige cache.
Geweldig! Bedankt!

mystery1321. Kockengen by MarKoNie
SmileHoe moeilijk kan een mens het zichzelf maken? Natuurlijk, de coordinaten had ik, bepaald via de pc-Carrotte-methode, dus net zo lang proberen tot je goed zit, maar dan. De essentie van de beschrijving, waarin een parkeerplaats en een leuke wandeling worden vermeld, drong pas laat tot mij door. Was toen al flink lang bezig geweest op allerlei locaties allerlei er niet toe doende objecten te inspecteren en dat terwijl mijn pijltje toch duidelijk zei: “Williii, daar moet je wezen”, daarbij exact in de goede richting wijzend. Hoe kon ik zo eigenwijs zijn? Dat kwam omdat ik de coords ook in TomTom had gezet (met klein foutje dus, wat me anders zelden overkomt, hum) en die coords wezen naar een heel andere, maar bovendien heel logische plek. Hoe is het mogelijk? Dus de auto verkeerd geparkeerd en vandaar naar de verkeerde locatie. Na lang vergeefs zoeken van strategie veranderd. Toen maar eens mijn pijltje achterna gelopen en ter plekke niet goed gezocht, ofschoon ik toch duidelijk sporen van een klein Beertje meende te herkennen. Dus na een poos maar weer teruggewandeld naar de foute locatie en daar eens in de beschrijving gekeken. Dat zouden meer mensen moeten doen, vooral ik. Pas toen begreep ik waar te parkeren en hoe naar de cache te lopen. Dus weer terug naar de juiste locatie, maar nu met zekerheid en dat zoekt een stuk gemakkelijker. De cache in een mum boven gehaald en opgelucht de log gezet. Pfff…
Dank voor deze mooie cache.