09-06-2005

Na wat drentelen in de buurt van Den Dolder naar Amersfoort voor wat stadscaches Afgesloten bij Voskuilen met een heel gezelschap.

 

multi1304. Holletje by Loosers
SmileBezig met de stadcache Amersfoort kwam mij ter ore dat een hele horde mij bekende geocachers zich in de buurt ophield. Via de telefoon afgesproken dat we elkaar zouden treffen bij deze cache. Op de afgesproken plaats aangekomen trof ik een geheel verwarde man die bij team Kleijn bleek te horen. Hij had namelijk geen cache-beschrijving bij zich. Hij had info over alle caches in Nederland, behalve deze. Wat deed ie hier dan? vraag je je af. Geluk dus dat ik te hulp kwam. Hem de beschrijving voorgelezen terwijl we stonden te wachten op Skansen, St1snpr en 8BG. Er werd door ons even flink gerekend (ikke) en geteld (Rob), zodat toen de rest arriveerde zij alleen nog maar even met ons naar de cache behoefden te lopen. Dat ging door een rekenfoutje (dat overkomt me anders bijna nooit, hum) via een behoorlijk alternatieve route. 8BG was daarna zo leuk om de Buskruit-truc uit te halen, maar die is alleen leuk als je het zelf doet, dus daar had ik weinig waardering voor. Na het loggen met de hele club terug naar de auto’s waar alweer een nieuwe cacher, een nogal gladde in de persoon van Dutch-Locutus in de startblokken stond. Verder zou hij niet komen, want het alarm thuis ging af en als een speer ging ie er weer vandoor. Het gezelschap ging nog even door met cachen in de buurt, maar voor mij zat de gezelligheid erop en ik keerde huiswaarts naar Delft.
BVDLC

1303multi1303. Stadscache Amersfoort by Ellen en BigBird
SmileNa een dagje cachen in het bos om ongeveer 5 uur gestart voor een stadscache. Auto betalingsvrij geparkeerd (op 680m van de cache, maar dat wist ik toen nog niet), vouwfietsje gepakt en peddelen maar. Kwam door een rekenfoutje (overkomt me anders bijna nooit, hum) eerst terecht in een woonwijkje waar wel lieve vrouwen rondliepen, maar geen toren was te bekennen. Een van de lieve vrouwen heeft me toen maar de toren gewezen. Daarna verliep alles soepel en ging ik van wp naar wp, vaak wel met omweggetjes vanwege het wegvallen van de satelliet-ontvangst. De sfeer in de stad was opperbest, de terrasjes zaten overvol, er voeren zelfs geheel gevulde rondvaartboten. Keigezellig dus.
Uiteindelijk de cache met ongeveer 30m afwijking weten te vinden op grond van de hint. Onopgemerkt gelogd terwijl om ik me heen allerlei eetgeluiden hoorde van mensen die buiten de maaltijd nuttigden.
BVDMC

traditional1302. ’t Laantje 3 by Keistad
SmileEven een frustratie uit het verleden weggewist. In no time gevonden. Hoe is het mogelijk?!
BVDLC

traditional1301. 't laantje by Keistad
SmileEven een frustratie uit het verleden weggewist. In no time gevonden. Hoe is het mogelijk?!
BVDLC

multi1300. Stairway To Heaven by Södderlapp i.s.m. "Team Kleijn"
SmileHeel mooi gekozen titel voor deze cache! Van kamp Amersfoort wist ik zo goed als niets en via deze cache kom je er aardig wat van te weten. Het half uurtje waar de cache-legger over spreekt, was voor mij dus veel te kort. Ook een rekenfoutje (overkomt me anders bijna nooit, hum) maakte dat ik de cache in eerste instantie langs een ander deel van de golfbaan liep te zoeken. Gezien het aantal golfballen dat in de stash area ligt, is het niet helemaal veilig cachen hier. Ik heb me maar verdienstelijk gemaakt door de balletjes terug te gooien. Het is toch al zo’n dure hobby voor die mensen…
BVDMC

multi1299. Mijn rug op by Wamoje
SmileZo, eens even lekker de rug op geweest en het was heerlijk. Het weer werkte prima mee, boven mij zweefden de legerhelicopters om een oogje in het zeil te houden, om mij heen hoorde ik allerlei, knor-, fluit-, tsjilp-, piep-, schraap-, tik- en huppeldieren die net als ik bovenmatig genoten van het bos. Na de rug de psychiatrische inrichting bezocht waar je volgens het bordje voor de therapie aanvoer achterom moest, dus dat heb ik niet gedaan. Op het laatste wp was het lunchtijd, dus het kwam prima uit dat de cache-legger daar een picnictafel had neergezet, langsfietsende lieden wensten mij voortdurend smakelijk eten, heel fijn dus. Onderweg bij alle wp’s grote afwijkingen met mijn GPSr, maar dat maakt helemaal niets uit, toch duidelijk genoeg en de cache kun je niet missen. De TB heb ik meegenomen.
BVDMC
Wat de vraag van de bebaarde bomen betreft. Via een vriend die iemand kent die wel eens van biologie heeft gehoord, betreft het volwassen mannelijke bomen.

mystery1298. Dertien Duistere Deuntjes by IJskimo
SmileFirechief was zo aardig mij de CD te geven. Die CD bevat een keur aan liederen waarvan ik in eerste instantie maar 6 van de 13 kon thuisbrengen. Het gaat echter wel over geocachen, dus met het nodige combineer- en deduceerwerk, kwam ik tot coords die er best aardig uitzagen. Dus maar eens even kijken toen ik in de buurt was en warempel, daar lag fraai verborgen de cache. Dank daarvoor en voor de originele audiopuzzel.