29-05-2005

Via Leiden naar Amsterdam voor fietstocht door de hele stad. Daarna naar Elburg, met Menno naar Biddinghuizen en daar in de buurt voor een gestande U-boot.

 

mystery1262. U99 by Achtbaangek & Steensnoeper
1262SmileOp bezoek bij 8BG in Almere nog even besloten samen wat caches te doen. Voor hem overigens de zoveelste keer, want hij heeft natuurlijk alle caches in zijn achtertuin al meerdere malen omgespit. Bovendien is dit zijn eigen cache, zodat hij van de gelegenheid kon gebruikmaken voor een cache controle. Om deze U99 te vinden heb ik alternatieve methoden gebruikt. De methode van Snellius kan mij niet echt bekoren, dus ik heb allerlei werken uit WO II geraadpleegd, vooral betreffende de Duitse onderwatervloot. In het begin van de oorlog superieur het ene na het andere geallieerde schip naar de oceaanbodem verplaatsend, allengs ging het minder totdat dit soort U-boten verwerd tot opgejaagd wild en vrijwel geen U-boot huiswaarts keerde. Bemanning zijn op zo’n boot was het gevaarlijkste beroep wat je maar kon denken. Ook de U99 zou dit trieste lot zijn ondergaan, ware het niet dat ze geen bevelen konden uitvoeren vanwege defecte apparatuur. Het was heel moeilijk in de geschriften dus nog iets te vinden over deze U-boot, maar gelukkig heeft het Standesamt Kuhbannbrückenkopf in Schlesswig-Hollstein een ambtenaar in dienst gehad die erg geïnteresseerd was, omdat zijn oom aan boord was. Uit zijn geschriften heb ik de laatste positie van de boot kunnen halen, zodat de aanwijzingen van de kunstschilder voor mij niet nodig waren. Soepel dus deze cache kunnen loggen waarvoor dank.
In: TB
Uit: TB


multi1261. De Boomkor by team masalau
SmileOp bezoek bij 8BG in Almere nog even besloten samen wat caches te doen. Voor hem overigens de zoveelste keer, want hij heeft natuurlijk alle caches in zijn achtertuin al meerdere malen omgespit. In Biddinghuizen was ik nog nooit geweest, dus die omissie is nu rechtgezet. Even lekker een stukje naar de cache gewandeld, wat voor 8BG overigens wel de eerste keer was.
BVDLC


1260traditional1260. Buys-Ballot 5 - Die Suydersee, de haven in zicht by Heirbaut Hunters
SmileOp bezoek bij 8BG in Almere nog even besloten samen wat caches te doen. Voor hem overigens de zoveelste keer, want hij heeft natuurlijk alle caches in zijn achtertuin al meerdere malen omgespit. Leuk plekje hier om een cache te leggen. Alleen lag de cache niet op de juiste coördinaten volgens mijn GPSr. Afwijking ruim 25 meter. En dan sta je voor de keuze na het vinden van de cache: terugleggen op hetzelfde plekje of inderdaad verplaatsen naar de juiste coord-plek. Ik vond het laatste en wilde net met een gerichte worp de box midden in het water gooien, toen 8BG mij weerhield van deze actie met de historische woorden: “Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook de cache-box niet!” Diep onder de indruk van zoveel wijsheid, heb ik beschroomd de cache maar weer op zijn oorspronkelijke plekje gedeponeerd.
BVDMC


1259multi1259. SK8RSAMINAMSTERDAM by BikerSam
SmileNa het bezoek aan Cthulhu’s cache eens in de auto rustig bekeken waar ik het beste kon beginnen aan deze stadstocht. Ik kwam er niet uit en heb toen de auto maar laten staan. De vouwfiets gepakt en de objecten in de gegeven volgorde bezocht. Dat brak me bijna op bij de laatste, want die brug is in principe onbereikbaar wegens werkzaamheden. Gelukkig ontdekte ik ergens een mogelijkheid om door een hek te glippen en het gezochte getal te vinden. Tijdens het uitrekenen van de eindcoords werd ik gebeld door een Zebravinkje die samen met Catootje aan dezelfde tocht begon. Hij had mijn log bij Cthulhu’s cache gezien. Ik heb de cache wel gevonden, maar wel met een afwijking van dik 80 meter. Later gebeld door Catootje, dat ik waarschijnlijk één getal bij een brug niet goed had gelezen, vandaar. Het was overigens prettig druk en gezellig in Amsterdam vooral vanwege het prachtige weer. Overal mensen op terrasjes die mij meewarig (of was het jaloers?) bekeken op mijn vouwfietsje als ik ergens ronddrentelde op zoek naar getallen.
BVDMC


1257traditional1258. Cthulhu's cache by neil + ru
SmileOmdat ik hier rond lunchtijd arriveerde, het zonnetje vrolijk scheen en het tamelijk rustig was, onder het genot van het weghappen van een paar meegebrachte broodjes met de benen bungelend boven het water, tussendoor een log gezet.
Dank daarvoor.


traditional1257. Ripped! by Faming
SmileKnap lullig als je een lege box vind! Het was me nog niet eerder overkomen. Zelf een logboekje erin stoppen, was geen optie. De cache-legger is streng. Dus een zoektocht begonnen naar het verdwenen logboek en de rest. Na veel omzwervingen en gevaarlijke avonturen ben ik erin geslaagd de verloren zaken boven water te krijgen. Om niet te spoilen, kan ik helaas niks verder vertellen over deze bijzonder avontuurlijke onderneming.
Bedankt voor deze originele cache.