17-04-2005

Via een fraai gecamoufleerde cache nabij De Lier naar Maassluis voor aardig wat caches.

 

1120multi1120. De Kijkdoos by stekelsteef
SmileNet als De Natte Onderdoorgang, bevat ook deze een dosis humor om te lachen. Ik heb de twee caches daarom gecombineerd. Tussendoor nog wel wat andere caches in de buurt gedaan.
BVDLC

multi1119. De natte onderdoorgang by stekelsteef
SmileHumor om te lachen deze cache. Zoals aangeraden heb ik hem gedaan in combinatie met de Kijkdoos. Dat is ook best een leuke cache. Tussendoor nog wat door Maasluis gestruind, want er ligt een hele berg caches daar.
BVDLC

mystery1118. Sam's Puzzel cache nr 1-Feyenoord Forever by inkesa
SmileToen ik vanmiddag rond 5 uur deze cache vond, hing er een bedrukte stemming rond huize Inkesa. Ik wist de uitslag van de voetbal-kraker nog niet, maar voelde wel dat het niet helemaal goed zat met Feyenoord. Laat ik als troost zeggen: met allemaal zulke fans als Samantha zal het wel weer goed komen met dat cluppie.
Je zult misschien begrijpen dat ik als Heerenveen-supporter wel een goed weekend heb.
BVDMC

mystery1117. "Spreekwoorden, wie kent ze niet!" by inkesa
Smile'Foar de wyn is elts in hurdrider.' Letterlijk vertaald, dit Fries spreekwoord: Met de wind in de rug is iedereen een hardrijder. Misschien is het Nederlandse equivalent: Zonder geluk vaart niemand wel.
Overigens kende ik de helft van de gevraagde spreekwoorden niet. Volgens mij zijn ze aardig plaatselijk. Gelukkig bestaat er internet en kwam ik erachter.
Bij het graaien en terugleggen van de cache moest ik wel rekening houden met een spelend gezin en langsrijdend verkeer, maar het is allemaal goed gelukt. Quaerens was mij een uurtje voor, maar die was ook op de fiets, hahahaha. Ik kwam hem namelijk bij Wind & co al tegen.
BVDMC

 traditional1116. Nw.Waterweg 1 by Saffier
SmileNa het Scheepsverhaal even doorgelopen voor deze cache. Die is wel grappig verborgen, vind ik. Geen volk aanwezig dus kon de hoed even worden afgezet voor de broodnodige rust van het loggen.
BVDMC

traditional1115. Het Scheepsverhaal by inkesa
SmileTomTom wist niet hoe aan de andere kant van de spoorlijn te komen, maar gelukkig wist ik het zelf wel, omdat ik hier eens een rondje getraind had voor de marathon van Rotterdam. Hetzelfde parkeerterreintje (uit de beschrijving) gekozen en hup onder het spoor door en op naar het Scheepsverhaal. De cache werd vlot gevonden. Het was er rustig op zondagmiddag. Even naar het bankje gelopen om aan de waterkant inspiratie op te doen. Dat lukte goed en hopelijk weet de volgende bezoeker Kees te bevrijden uit een netige situatie in een ver land.
Ik zal het in de gaten houden.
BVDMC

traditional1114. MAASSLUIS 6 *De Beschermer van de stad* by inkesa
SmileZo, daar had Inkesa mij goed te pakken! Na een half uur zoeken maar eens in de beschrijving gekeken naar nadere informatie en wat blijkt: de coordinaten van de cache staan NIET boven de beschrijving. En dat terwijl een traditional is bedoeld. Graag dus even veranderen Inkesa! (even een mailtje naar Hawkeyes)
Bij mijn zoeken werd ik aangesproken door twee jongelui die ook wel eens caches hadden gezocht in de buurt van Utrecht. Nu waren ze echter hier om de enorme kering te bekijken. Ergens toverde ik voor hun ogen warempel ook nog een cache tevoorschijn, maar die had ik al eerder gevonden...
Omdat mijn auto aan de verkeerde kant van de spoorlijn stond, dus een aardig wandelingetje naar de cache gemaakt. En weer terug...
BVDLC

 traditional1113. "Wind & Co" by Keske27 en Reigermanneke
SmileAllereerst Kees, van harte met je verjaardag!
Om deze cache te vinden, moet je slim zijn. En dat was ik vandaag, want ik heb pyne gevraagd om mij te vergezellen bij de wandeling. Op de stash area was Quaerens al flink in de weer. Hij zweette behoorlijk, maar dat kon ook van het fietsen komen natuurlijk, wat deze sportman voortdurend doet om caches te vinden. Terwijl ik mij gereed maakte na een snelle inspectie om eens flink met de Carrotte-methode in de weer te gaan, hoefde het al niet meer. Pyne kwam plots met de cache tevoorschijn. Hoe krijgt deze kanjer het zo snel voor elkaar? Ik heb geen idee. Hij lijkt wel een combinatie van Hans Klok en Hans Kazan. Na het loggen afscheid genomen van Quaerens die zijn geluk nog meer wilde beproeven in de buurt van Maassluis. Op de terugwandeling kwamen we Koos de Kapper nog tegen die voor de 2e keer een bezoek bracht en overtuigd was de cache te vinden. Intussen is gebleken dat dat klopt.
Door de hardnekkige mist was het zicht op de enorme windmolen beperkt. We konden hem echter op enige afstand wel waarnemen.
Kees en John, bedankt voor deze bijzondere cache!