17-03-2005

Met Menno en hier en daar ook Skansen in ons gezelschap langs Soest, Amersfoort, Zeist, Maarn, Utrecht en Maarssen.

 

traditional1041. Park & Cache III by GeoGup & Zoefff
SmileNa een verkwikkende Mac-maaltijd gevolgd door aardbeienpunt met warme choco, tijd voor een paar avondcaches. Het oog viel op P&C. Als laatste nummer 3 aan de beurt en intussen was het aardedonker. Desondanks kwam mij de omgeving zeer bekend voor. Behoorlijk rondgestruind in deze omgeving destijds mede dankzij de navigatiekunde van Loze Jorry die toen nog aan het begin stond van een glanzende geocache-carrière.
Het struinen viel deze keer mee, want de force van zowel 8BG als mij was groot genoeg om vrijwel recht op de cache af te lopen.
BVDC

multi1040. Park & Cache I by GeoGup & Zoefff
SmileNa een verkwikkende Mac-maaltijd gevolgd door aardbeienpunt met warme choco, tijd voor een paar avondcaches. Het oog viel op P&C. Na nummer 2 was nummer 1 aan de beurt. Een fraaie ori-haha-cache mag ik (hoop ik) wel zeggen. Skansen verloor bijna het gewei bij het aanschouwen van dit moois en rende heen en weer naar de auto om ruilspullen te halen, terwijl 8BG en ik trouw de wacht hielden.
BVDC

multi1039. Park & Cache II by GeoGup & Zoefff
SmileNa een verkwikkende Mac-maaltijd gevolgd door aardbeienpunt met warme choco, tijd voor een paar avondcaches. Het oog viel op P&C. Begonnen met nummer 2. Een leuk wandelingetje bracht ons bij een typische cache-locatie en fraai verborgen cache. Om het spannend te houden, riep ik op met de hand aan de cache, dat ie hier niet lag, zodat Skansen nog even elders flink in actie kon gaan. 8BG die de cache al eerder had gevonden, maar toch even was meegelopen, hield wijselijk zijn mond want hij kent me intussen. Na verloop van tijd kreeg ik toch medelijden met de zoekende Skansen en heb de box getrokken.
BVDC

mystery1038. Waar zit je nou by Team Minouschka
SmileEigenlijk best wel een beetje trots dat ik deze puzzel als absolute puzzeloplossernitwit heb kunnen kraken zonder enige hulp van buitenaf. Ik hield alleen een paar puntjes over...
Toen ik dus in de buurt kwam van de gevonden oplossing, moest de cache ook gevonden. In gezelschap van 8BG en Skansen een wandelingetje gemaakt. De vooroplopende Skansen deed nog een lachwekkende poging tot een Buskruit-truc, daarbij geholpen door een onbetrouwbare 8BG die mijn aandacht probeerde af te leiden. Ik heb ze natuurlijk even laten begaan, maar hen daarna vriendelijk erop gewezen  dat dit bij mij geen kans van slagen heeft natuurlijk.
Dank voor deze leuke puzzelcache.

1037traditional1037. Kozakkenput by malodo
SmileNa het loggen van de cache heb ik toch even 8BG op de vingers moeten tikken, omdat ie zo dom was de cache te willen terugleggen. Ik heb hem vriendelijk gewezen op de vindersplicht (zie de begrippenlijst). Gelukkig is ie snel van begrip.
Daarvoor was mij bijna de Buskruit-truc gelukt. Ik gebruikte namelijk de force i.p.v. de GPSr's waarmede mijn gezelschap vertwijfeld trachtte een cache te verschalken. Het loggen, terwijl ik mij verschool in de put, duurde net iets te lang, zodat ik niet kans zag de cache weer ongezien terug te leggen.
Overigens inderdaad een mooi gebied alhier en een leuk wandelingetje ernaartoe. Dank daarvoor.


mystery1036. GD1: Enigma by GeoDutch
SmileTsja, ik ben een puzzeltjesmaker, niet een puzzeltjesoplosser. Dus toen 8BG eens op bezoek was, enige hulp gevraagd. Ik weet het: slap  . Maar wel een oplossing en daar gaat het om. Toen ik in de buurt was, moest de box getrokken. TomTom wilde me trouwens op een vreemde plek doen stoppen. Toch maar even rondgereden en een klein wandelingetje gemaakt. Na het loggen kreeg ik van 8BG en Skansen de bevestiging dat ik het gemerkte paaltje had gezien. Cache ligt mooi verborgen. Dank daarvoor.

multi1035. WAC 2: Zoo by kluts
SmileZo togen 8BG en ik naar de dierentuin. Weliswaar van Lego, maar daarom niet minder leuk. De dieren hadden zich behoorlijk goed verstopt in een prachtig bos. Toch wisten wij ze te ontdekken op eentje na bij wp2. Die had waarschijnlijk het bos verlaten de wijde wereld in. 't Zal wel te maken hebben met het voorjaar in de kop en dan zijn sommige dieren niet te houden. Gelukkig is er dan altijd pyne die leuke kiekjes maakt als ie naar de dierentuin gaat en ons zodoende van de nodige info kon voorzien. Hij klonk overigens wat extatisch door de telefoon. Wij vermoeden dat dit te maken had met een geslaagde actie richting Sneeuwwitje.
Bij wp4 voegde Skansen zich in ons gezelschap die meteen een test onderging en glansrijk doorstond. Haar scherpe blik priemde onmiddellijk in de juiste richting van het verborgen dier.
Na een prettige wandeling werd uiteindelijk het einddoel bereikt. Dank voor deze mooie cache.
PS Ik zou wp2 een paar metertjes verleggen. Een soortgelijk object vlakbij herbergt een mooi natuurlijk holletje ervoor. Hoeft er niet meer in het zand gegraven te worden.