09-03-2005

Met Menno op stap in de buurt van Delft. Eerst naar Den Haag en tenslotte naar De Lier.

 

mystery1033. Stekels honderste by stekelsteef
SmileErvan overtuigd goed geteld en gerekend te hebben een poosje geleden al eens op onderzoek geweest, maar op die locatie kon zeker geen cache liggen. Thuisgekomen, zag ik pas dat het een off-set cache was en dat ik op 150 meter en 15 graden had moeten zoeken. Dat hebben 8BG en ik dus vandaag gedaan en ik moet zeggen: de locatie was nog beroerder dan vorige keer. Wat doe je dan? Een bekende locale cacher bellen. Helaas niet thuis. Toen maar de ultieme hulplijn uitgegooid en pyne bereid gevonden ons te helpen. Niet lang daarna bingo! Bedankt Eric.
Stekel, nog gefeliciteerd met je honderdste en ga zo door. Maar niet meer van die moeilijke reken-excapades in de winter alsjeblieft.
BVDC NINU

 multi1032. Argus-2 Westland Zoom by Fixx
SmileBij aankomst op het parkeerterrein zagen en hoorden wij een automoblist achteruit rijdend de sterkte van een lantaarnpaal testen, of misschien de sterkte van de autobumper. Beide overleefden het.
Leuk rondje dat 8BG en ik in rustig tempo soms wadend door het gras aflegden. Bij de windmolen hadden we geluk dat de molen draaide, zodat wij de omtrek van de wieken konden bepalen. We hadden overigens ook de omtrek van de aarde kunnen bepalen en invullen voor B... Bij één van de centrale wp's werden we lastig gevallen door een reiger die ons onterecht voor vissers aanzag. Hij keek begerig naar de GPSr van 8BG. Toen ie inzag, dat 8BG liever zelf het apparaat zou opeten dan aan een reiger voeren, taaide hij af.
Echt in de war geraakten wij bij het punt van het jaartal op een bordje met bijbehorende formule. Omdat onze meningen verschilden omtrent dezen en wij tot verschillende antwoorden kwamen, hebben we in goede harmonie het gemiddelde van deze twee getallen genomen en dat voldeed prima. Alweer een reden om samen op stap te gaan dus.
Verder verliep de tocht zonder problemen. Het betere speurwerk liet 8BG aan mij, vandaar.
Na afloop in het partycentrum nog een lekkere warme choco met slagroom genomen. Tenminste dat was onze bedoeling. Maar 2 man is te weinig voor een party, dus dat ging niet door. Zijn we nog maar een andere cache gaan doen.
BVDC NINU

1031multi1031. Argus-1 Losdun by Fixx
SmileZo onderhand de 5e keer dat ik in deze buurt rondliep. Die kerkjes en de watertoren maakten het me nogal moeilijk vorig jaar. Dit in tegenstelling tot vandaag. Samen met 8BG op ons gemak wat rondgewandeld hier en daar getalletjes verzamelend. Bij de molen vragende blikken van de werklieden, maar ze vroegen niks hardop. 8BG verviel in diep gepeins bij de molenwiekas, omdat ie maar niet snapte, dat zo'n ding er alleen zit om het de wieken mogelijk te maken de draaien. Verder niet. Hij dacht namelijk dat de as apparaten moest aandrijven of zo. Tsja dat heb je als je niet technisch bent onderlegd. Ik heb hem maar meegetrokken om verder te cachen en om te voorkomen dat ie domme vragen ging stellen aan de werklieden.
Na wat gereken op een gezellig bankje werd de cache vlot gevonden, vooral omdat ie open en bloot op zijn plekje lag. Na afloop bedekt met natuurlijk materiaal, maar ik lees dat de vorige vinder dat ook had gedaan.
BVDC

multi1030. "Waar? Daar!": De Uithof by Quaerens
SmileEn zo toog ik met slaperige ogen op weg samen met 8BG naar de Uithof. Die kan ik trouwens met de ogen dicht vinden, zo vaak ben ik er al geweest. Kijken naar topprestaties van anderen, niet zelf meedoen. Nu eindelijk zelf in actie. Wandelen in de kou. Dik ingepakt viel het mee. Route was wel grappig over de modderige paden. Gelukkig goed opgelet met lezen, zodat we op tijd bezig waren met het tellen van bruggetjes. Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat we bij een wp aangekomen alsnog terug moesten. Bovendien telden we goed en dat is ook een wonder. Zo kwamen we bij de eindconstructie alwaar ik 8BG eerst maar even de weg heb gewezen alvorens zelf het centrum te zoeken. Ergerlijk was het dat 8BG grof misbruik maakte van zijn voorsprong door staalhard te liegen dat ie op mij had gewacht met het zoeken van de cache. Hij was verdacht behulpzaam bij het me aanwijzen van allerlei plekken waar ik moest zoeken. Normaal met warm weer ben ik wel verdacht op deze Buskruit-acties, maar nu met de pet diep over de ogen en met 3 jassen over elkaar aan tegen de kou was ik niet attent genoeg. Kortom toen de bittere waarheid eindelijk tot me doordrong, heb ik hem daarvoor even bedankt  Daarna in goede harmonie terug naar de warme auto.
BVDC