02-10-2004

Met zowaar! door Groningen en Drenthe. Route: Ter Apel, Mussel, Sellingen, Stadskanaal, Musselkanaal, Exloo.

 

traditional987. 24599 by Hgomsk
SmileTa ta ta-ta ta-ta-taaa
Rood met wit-te stip-pen,
Zat ta-ta-ta ta-ta-ta ...
enz.
Dank.


986multi986. veenkoloniën 1 – Musselkanaal by 2Henken
SmileInderdaad een gezellig dorp dat Musselkanaal. Luidsprekertjes met muziek langs de weg, waar zie en hoor je dat? Leuk rondje gefietst door dit veenkoloniale gebied waar vroeger een gezellig treintje doorheen heeft gereden. Bij de cache even de hondenuitlatende mevrouw laten doorlopen en onze slag geslagen.
Dank daarvoor.


multi985. Veenhuizerstukken by Vledder
SmileDank voor de prachtig verzorgde cache die wij aantroffen na een wandeling door het weiland en een bezoekje aan de kijkhut. Ik zag er vooral zwanen in de verte.
In de cache heeft een ingewikkelde TB-swap plaatsgevonden. Ik heb er TB Rod's 56 Nomad achtergelaten. Zowaar! heeft de aanwezige TB meegenomen en geruild voor de TB Booot en die heb ik dan weer meegenomen. Kun je het nog volgen? Ik zie net in de log van cachefun dat zij daarna Rod's 56 Nomad hebben meegepakt. Als dat administratief maar allemaal goed komt...


multi984. Vledderbos by Vledder
SmileHet zal al wel meer gezegd zijn, maar bij deze cache moet ik toch aan de tv-serie Baantjer denken, hoewel deze serie zich meestal in Amsterdam afspeelt. Heeft Jan-Willem misschien hier ter plekke enige inspiratie opgedaan voor zijn boeken? Kan natuurlijk best in zo'n inspirerende omgeving. Zowaar! en ik hebben er heerlijk rondgestruind en uiteindelijk een mooie cache aangetroffen.
Dank daarvoor.


983virtual983. A View to a Kill by Hgomsk
SmileInderdaad is er een zekere vergelijking mogelijk tussen de James Bond film en de onderhavige locatie. Alleen werd in de film de opmerking gemaakt vanuit een helicopter als ik mij goed herinner. Deel 1 van deze cache had ik lang gelee al eens gedaan, maar toen wegens tijdgebrek afgebroken. Nu ineens bij de start van een andere cache kreeg ik een déjà vu en konden we de koe bij de horens grijpen.
Dank voor de cache.


traditional982. Het Gemaal by Hgomsk
SmileIn de cache troffen wij een onbeschreven logpapier aan. Waren we echt de eerste? Nee dus. Dank voor het herstellen van deze cache.
Bij beschouwing van het gemaal en functie ervan, zagen we toch wel een enorm niveauverschil tussen het water aan de ene en andere kant. Betekent dat een enorme hoeveelheid verricht werk door het gemaal? Of hebben ze aan de lage kant gewoon ergens de stop eruit getrokken? Je ziet het. Ik snap er niks van. En nou vragen ze me hier te stemmen op bestuursleden van het Hoogheemraadsschap Delfland. Help!!!


multi981. Heldenstegerweg by Hgomsk
SmileLui en al een beetje volgegeten van de heerlijk frambozen-kwarktaart bij de Noordmee, geprobeerd de cache te vinden zonder de letter B te gaan 'halen'. Dat lukte niet, dus zijn we toch maar even naar het bankje getogen. Daarna ging het een stuk beter en kon zowaar! de cache vinden, terwijl ik op geruime afstand mijn veldonderzoek verrichtte. Overigens geen problemen gehad met het zandpad en keurig tot de startlocatie kunnen rijden.
Dank voor de cache.


980traditional980. De Noordmee by Hgomsk
SmileWat een mooie omgeving hier! Vlakbij de stash area kreeg een stel dames van een gids uitleg over de Moerasspirea en dat gaf ons gelegenheid om ongemerkt te loggen, want zeg nou zelf, wie let er op een stel wroetende cachers als er zoveel anders te genieten valt!
Na afloop nog flink lang blijven hangen, eerst even langs de Ruiten Aa gekeken, toen was het tijd voor warme choco (ik) en koffie (zowaar!) met daarbij heerlijk frambozen-kwarktaart (beide) in een prachtig theehuis annex natuurexplicatie en ingeblikte natuurgeluiden. Zowaar! vond het zo mooi allemaal, dat ze het halve winkeltje heeft leeggekocht. De dames van de verkoop raakten helemaal in de war, want eigenlijk zijn het 4 winkeltjes in één met 4 verschillende kassen, zeg maar potjes. Maar alles kwam uiteindelijk goed.
Dank voor de cache.


traditional979. Kopstukken by Hgomsk
SmileDat Groningen een vreemde provincie is, hoef je mij als Fries niet uit te leggen, hahahahahaha. En die Kopstukken kunnen der ook nog wel bij, hohohohohohoho.
Dank daarvoor.
pffff, hèhè, was dat lachen...


traditional978. Lusanne by H2O-MSK
SmileCaches worden vaak gelegd op plekken vanwege de bijzondere omgeving of soms ter gelegenheid van speciale gebeurtenissen. Opdat wij geocachers attent blijven? De mevrouw uit Mussel had dat blijkbaar niet nodig en was attent genoeg. Zij strijkt daar een aardig bedragje mee op. Wij mogen een logje bijschrijven en dat is ook mooi.
Dank daarvoor.


977traditional977. Oude Spoordijk II by hoppertje
SmileTerwijl zowaar! ver weg nog zocht op de plek waar de GPSr naar wees, maar eens wat dichter bij het pad gaan snuffelen. Aldaar moet je dus zijn, zoals Teco ook al in de log vermeldde, maar die ik pas nu thuis lees. Overigens best leuk, dat men de spoordijk heeft laten liggen en terecht dus dat ie verrijkt is met een cache.
Dank daarvoor.


traditional976. Europa by Hgomsk
SmileJaaah! Ze zijn er weer! De speciale micro-cache-potjes van Hgomsk. En hier te vinden op een speciaal plekje, dat volgens zeggen van niemand is. De cache werd touwens goed bewaakt door een horde insekten die wij in Friesland Stienkrobben noemden. Helaas ken ik niet de Nederlandse (of Groningse) vertaling. Zowaar! liet wijselijk het pakken en terugleggen aan mij over.
Dank voor de cache.