30-09-2004

Met mijn zus naar Friesland. Zij het archief in in Leeuwarden voor genealogisch onderzoek, ik lekker geocachen. Route: Sint-Nicolaasga, Ouwsterhaule, Oudehaske, Goingarijp, Terhorne, Sneek en noordelijk van Heerenveen.

 

975multi975. de Deelen by Peetee
SmileWat een prachtig gebied hier! Nooit geweten ondanks het feit dat ik mijn jeugd in Friesland heb doorgebracht. Het zal wel onderbewust zijn geweest, maar een reden voor het niet weten werd mij gaandeweg wel duidelijk. Het stikt hier van de muggen en ze hebben er zin in. Als je 2 tellen stilstaat, is het raak. Zelden zo snel een log gezet (in een prachtig maagdelijk logboek) en weer doorlopen, want dan ging het wel. Op de terugweg begon het te regenen, maar dat deerde geheel niet, want het was mijn laatste geplande cache van de dag en ik ging tevreden huiswaarts. Nog even mijn zus ophalen vanaf station Heerenveen en terug naar het westen. Ik had echter niet gerekend op de massale toeloop op het Europa-cup-voetbalgebeuren van deze avond en kwam muurvast te zitten tussen het legioen supporters. Gelukkig heeft Heerenveen met 5-0 gewonnen en heb ik mijn zus via een omweg in Wolvega van de trein kunnen halen.
Dank voor de mooie cache.


multi974. Potskar by Peetee
SmileLeuk van Peetee, om de uitkijktoren precies om het hoekje te zetten, zodat je hem niet ziet. Wat hondenuitlaters gevraagd en die wezen me het object. Even lekker staan peilen met het mooie weer en toen verder naar de 2e locatie waar enkele oude mannetjes zaten te zitten. Eén van hen vroeg me: 'Eindsje rinne?' Ja inderdaad, 2x 304 meter dus. Ik bleek aardig gepeild te hebben en trof er de cache aan zonder enige bedekking. Na het loggen getracht wat natuurlijk materiaal erop te stapelen. De cache is nog droog van binnen, maar het kistje is nogal roestig. Is blijkbaar al lang in gebruik.
Dank voor de cache.


973multi973. Terzoolstersluis by skries
SmileWat een prachtig oud sluisje! Is wel wat anders dan een aantal andere sluiscomplexen die ik in het kader van het geocachen heb bezocht. Hier heerst rust en bovendien moet je bootje niet te groot zijn, wil je er doorheen. Even leuk heen en weer gefietst en uiteindelijk de cache gevonden, waar ik hem al vermoedde toen ik een verkeerde weg insloeg...
Dank voor de cache.


multi972. Hearresyl by Pa en Ma Beer
SmileZoals vaak de beschrijving niet goed gelezen, zodat TomTom mij midden in Goingarijp bracht. Wel mooi met dat bruggetje, maar niet de bedoeling van de cache-leggers. Vanaf hier zul je er ook wel komen, denk ik. Dus naar het bedoelde parkeerterrein gereden, vouwfietsje eruit en trappen maar. Prachtig fietspad. Je gaat zelfs 2x legaal bij de boer over het erf.
Op de stash area eerst gezocht naar de karakteristieke Pa-en-Ma-Beer-verstopmethode die ik kende. Niet dus. Hier een eenvoudige en toch afdoende verstopwijze, want je ziet hem niet. Min of meer op de tast gevonden, waarbij bleek dat brandnetels het er ook wel interessant toeven vinden.
TB achtergelaten.
Dank voor de cache.


multi971. S m u r f e n by team "de Smurfen"
971SmileGenoten van een prachtige fietstocht onder een stralende ochtendzon in het schitterende Friese landschap. Die fiets/wandelpaden zijn geweldig! Op mijn dooie akkertje pedaleerde ik zo richting cache. Onderweg een kleine zijsprong naar de Konijntje-cache. Een stuk verderop tot mijn verrassing zat ik vlakbij Ouwsterhaule alwaar een deel van mijn roots ligt. Mijn overgrootvader was er bijna 40 jaar hoofd der school tot hij in 1921 met pensioen ging en verhuisde naar Heerenveen. Vanwege genealogisch onderzoek van mijn zus zijn we de laatste jaren nogal eens in dit dorp geweest en de inwoners kennen nog steeds de naam van meester Aninga, wat wel bijzonder is ruim 80 jaar na dato. Dus nog even een ere-rondje door dit dorp gemaakt. De stash area is een ander verhaal. Daar heb ik heel wat meer ere-rondjes gemaakt, want grote moeite de cache te vinden. Dat kwam vooral door misinterpretatie van de hint. Ik zocht bij de verkeerde objecten. Op de terugweg had ik de tijd diep na te denken over de hint en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ie precies klopte...
Dank voor deze mooie cache.


traditional970. Konijntje-cache by team "de Smurfen"
SmileGevonden tijdens een prachtige fietstocht naar de Smurfen-cache onder een stralende ochtendzon in het schitterende Friese landschap. Wel even lopen zoeken, want er zijn veel potentiële verstopplekken. Pas na het vinden van de cache de markeringen op de boom gevonden (zoals gewoonlijk, meestal zijn het touwtjes).
Dank voor de cache.


969mystery969. Pure Fiction by team "de Smurfen"
SmileAls cultuurbarbaar was dit voor mij een zeer lastige cache. Ik lees ongeveer 1 boek per jaar en meestal ook nog niet tot het eind. Hiermee is dus meteen verklaard waarom ik zoveel kilometers extra cache vanwege het slecht lezen van de beschrijvingen. Uit de sites die ik bezocht om deze cache te kraken kreeg ik wel de indruk dat de genoemde schrijvers enorme kanjers zijn in de ogen van de fans.
Na alle vragen te hebben beantwoord, het telefoonnummer gedraaid. Kreeg ik zo'n riedeltoontje, dat het nummer niet bestond. Huh?!... Dus een foutje gemaakt? Een paar andere combinaties leidden tot hetzelfde resultaat, maar bij de 4e poging wel een goed nummer. 'Met Alie Stoelwinder' klonk een opgewekte stem. Heel interessant natuurlijk, maar voor mij een reden om uitgebreid excuses te maken en de grote Smurf zelf te bellen. Die heeft me keurig geholpen de foute antwoorden te veranderen. Vol goede moed de via het juiste nummer verkregen coördinaten bezocht. Volgens mij midden op de weg, waardoor ik een meerkeuzepositie innam t.o.v. 4 woningen. Tsja, wat doe je dan? Vanaf de weg lukte het me niet de cache te traceren. Dus maar weer de grote Smurf gebeld die mij vriendelijk via een hint die ik niet had gehoord en niet begrepen, naar het juiste adres leidde. Met die zekerheid de cache gevonden en ongezien kunnen loggen.
Dank voor de cache.