26-09-2004

Met pyne naar het oosten des lands. Route: Joppe, Almelo, Kloosterhaar, Bruinehaar, Vasse, Ootmarsum, Oldenzaal, Borne.

 

traditional963. P.D.L.-cache by Emilia
SmileAls laatste cache na een dagje cachen in Twente hebben pyne en ik deze cache bezocht. Bij een ondergaande zon dus nog even een box gelicht. De TB heb ik meegenomen.
Dank voor de cache.


962traditional962. hele hoge rubberen kaplaarzen by cross country
SmilePyne en ik hebben wel even getwijfeld of we deze cache zouden doen. Hij ligt op een moeilijk bereikbare locatie. Van alle kanten bekeken en het toch maar gewaagd. En wel langs de kortste en dus gedeeltelijk illegale route. Wat wij echter aantroffen na het openen van de cache was bedroevend. Een flink bechimmelde en stinkende inhoud. 'Grapje' van de vissers? Te vies om aan te pakken. Pyne heeft zo goed mogelijk de vieze waar (zoals maïs) eruit verwijderd, maar logboek en mededelingpapier er toch maar weer ingestopt. Ergens bevat een nog ietwat schone pagina in het logboek onze namen. Cache-onderhoud (en misschien verplaatsing) dringend gewenst.
Desondanks dank voor de cache.


traditional961. Oorlogs bunker by cross country
SmileLeuk wandelingetje dat pyne en ik maakten naar de bunker. Natuurlijk zat pyne als eerste er bovenop en localiseerde de cache-pijp. Deze cache is toch wel makkelijker bereikbaar dan de vergelijkbare cache in het westen des lands die Dikhuid is genaamd. Dank daarvoor.


960traditional960. De Bron by DMC2004
SmileInderdaad een makkelijke tussendoorcache. Het beklimmen van de Tankenberg bleef pyne en mij dus bespaard. Leuk piepklein meertje vlakbij, dat naar ik aanneem de bron van inspiratie voor De Bron is. Dank daarvoor.


multi959. Berg en dal by chien
SmileNa een leuke wandeling gearriveerd bij bergen en dalen alwaar pyne en ik behoorlijk lang op zoek zijn geweest naar de cache. Het bleek dat onzer GPSr's nogal verschilden. Meestal wel 10 graden bij het peilen. Zo kon het gebeuren, dat pyne wel de goede area bereikte maar niet de cache vond. Ik zocht intussen een heel ander gebied af, waar talloze verstopmogelijkheden waren die ook aan de hint voldeden. Na lang vruchteloos gepor heb ik mij maar eens op pyne's zoekgebied gewaagd en warempel, in no time trok ik de mega-pijp uit de grond. Hèhè, dat was dat. De reden waarom pyne niet de cache vond, is de gegeven richting in de hint. Volgens mijn zakkompasje klopt het aardig, maar volgens de professionele uitvoering van pyne zat er een flink verschil. Zo zie je, goedkoop is niet altijd duurkoop.
Dank voor de cache.


multi958. Vasserheide by de vieze Bosnimfen
SmileDe laarzen thuisgelaten om op deze mooie dag de Vasserheide te bedwingen. Samen met pyne heerlijk gewandeld door het Twentse heidelandschap, waarvan ik niet wist dat het er was. Voor heide moet je in Drenthe, Utrecht of Noord-Brabant zijn, dacht ik altijd. Niet waar dus. Twente heeft het ook.
Dank hiervoor.

957
traditional957. Aan de duitse grens by vechtdal
SmileNa het vinden van Canada hebben pyne en ik nog een mooie wandeling gemaakt langs de Duitse grens die voor ons meer de Nederlandse grens is. Pyne nog even de hersens gepijnigd met het vraagstuk waarom volgens de Duitsers onze gezamenlijke Nederlands-Duitse grens langer is dan volgens de Nederlandse autoriteiten. Hij kwam er niet uit, maar na enige uitleg was hem het eventuele verschil wel duidelijk. Het is namelijk maar hoe je meet, met een lange of korte meetstok, figuurlijk gesproken. Al koutend was de wandeling zo voorbij en hadden wij weer genoten van een mooie cache.
Dank daarvoor.

 

956
locationless956. Dutch Landmark Hunt by geo team buurse (GTB)
SmileN 52° 28.903  E 006° 42.545
RD: 244.797  500.160
Tijdens de cache 'Aan de duitse grens' die ik samen met pyne deed, vroeg pyne langs zijn neus weg of ik al een grenspaal had gelogd. Huh? Ja, daar was een cache van. Wistiknie. Fluks in de PDA gekeken en warempel, daar had ik zomaar een cache voor mijn neus staan. Foto gemaakt. Coördinaten vastgesteld wat nog niet meeviel vanwege de slechte ontvangst in het bos. Dus eventjes een uitstapje gemaakt naar het buitenland op een akker om beter satellieten te schieten en toen terug naar de grenspaal voor de peiling.
De grenspaal heeft nummer 98, is van steen en slecht leesbaar. Waarschijnlijk flink oud dus.
Dichtstbijzijnde Nederlandse plaats is Kloosterhaar.
Dank voor deze virtuele cache.

 

multi955. Canada by vechtdal
SmileAls je net als ik het geluk hebt op stap te zijn met pyne, een hunter in hart en nieren, dan kan het gebeuren dat je deze cache eerst doet en dan pas 'Aan de Duitse grens'. Vraag me niet hoe deze man het voor elkaar krijgt, maar ik hoefde hem slechts te volgen naar de stash area. Daar aan het zoeken geslagen en niet lang daarna een kreet net vanaf de andere kant waar ik zocht. Canada was ontdekt.
Dank daarvoor.


954traditional954. The Tube in a N.B. by I Am Weasel
SmileOmdat ik inderdaad ook een wezel ben, wat betreft het klimmen in bomen, was het een groot geluk dat ik in gezelschap was van pyne die voor geen kleintje vervaard is en die je dus rustig de boom in kunt sturen. Ik kon hem natuurlijk wel mentaal begeleiden en heb dat ook gedaan.
We hadden de parkeerplaats zo gekozen, dat we ook de andere cache hier in het bos konden meepikken. Een driehoek gelopen min of meer.
Dank voor deze cache.


traditional953. HIRI-cache by HIRI
SmileMijn eerste gevonden cache in Twente. Die werd bereikt na een mooie boswandeling die ik samen met pyne maakte. We hadden de parkeerplaats zo gekozen, dat we ook de andere cache hier in het bos konden meepikken. Een driehoek gelopen min of meer.
Dank voor deze cache.

 

952mystery952. Geluk in het jaar 1944. (Luck in 1944) by Lowlandfamily
SmileEen maandje geleden deel 1 van deze cache gedaan om de coords te verzamelen, zodat ik thuis rustig zou kunnen uitvogelen hoe verder. Vandaag was het zover.
De meidoornstruik heeft de crash goed overleefd zo te zien en was goed herkenbaar, toen pyne en ik erheen wandelden. We hadden beide de locatie berekend en die berekeningen kwamen goed overeen. Met een afwijking van een meter of 50 was het geen probleem de cache te vinden die innig met de struik is verbonden. Onze ochtendwandeling door het kletsnatte gras leverde wel natte voeten op. Voor je hobby moet je echter wat overhebben en dat is bij ons het geval.
Dank voor de cache.