17-09-2004

In mijn bolide overnacht nabij Harfsen om tijd te winnen, zodat ik vroeg op weg kon. Route van deze dag: Harfsen, Almen, Vorden, Ruurlo, Borculo, Haarlo, Geesteren, Markelo en de IJssel nabij Wilp.

 

928multi928. Oversteek (Crossing) by Lowlandfamily
SmileAan het eind van de dag na een dagje cachen in het oosten des lands op de terugweg besloten nog voor donker deze cache te graaien. Dat is gelukt. Een rustig weggetje, waar geen auto's mogen rijden, langs de IJssel op mijn vouwfietsje bereden. De wp's niet moeilijk en achteraf zelfs voorspelbaar brachten mij naar een duidelijke stash area waar ik gelukkig zonder pottenkijkers rustig kon loggen.
Dank voor de cache.


traditional927. Snelle Snelweg by The Commutator
SmileDit is een prima cache! Ook ligt ie op een prima plekje!
Daarom begrijp ik niets van de beschrijving die suggereert dat ie voorbij een doodlopend pad ligt in moeilijk begaanbaar gebied. Totaal niet waar. Het pad loopt gewoon door en zal misschien verderop doodlopen, dat heb ik niet onderzocht. De cache ligt daar waar de meeste caches in het bos liggen, namelijk niet ver van het pad. Heel goed dus.
Misschien handig om de beschrijving wat aan te passen en gewoon de coördinaten van de cache bovenaan te zetten, zoals behoort bij een traditional.
Dank voor de cache.


multi926. De Hulpe by Jay-DoubleU
SmileOp weg naar het 2e wp trof ik man die leek weggelopen uit de serie Magnum. Je weet wel, Higgins met die 2 bloedhonden. Hij hield ze stevig vast toen ik passeerde op mijn vouwfietsje, maar bij het volgende wp had je ze alweer. Maar even een praatje gemaakt en volgens de man die de serie wel kende, waren ze totaal niet vergelijkbaar met de honden daaruit. Een geruststellende gedachte. En passant heb ik nog wat gevraagd over het volgende wp, maar hoewel hij 3x per dag dit rondje deed, wist ie het niet. Dus zelf maar uitgezocht. Het laatste stuk naar de stash area heb je meer last dan gemak van een fiets, dus die maar even neergezet en lopend verder. De cache werd gemakkelijk gevonden, maar wat is een Acer? Zo blijven er altijd vragen.
Dank voor de cache.


925traditional925. Geesterse Boshoek by Mennokkio
SmileOp de stash area aangekomen werd mij gewaar dat hier iets stond te gebeuren op paardengebied. Net na het loggen kwam een deelneemster aan het parcours van zaterdag aangelopen met haar vader. Het parcours werd lopend verkend. Even een praatje gemaakt en over elkaars hobby verteld. Ze kwamen uit Hardenberg en waren benieuwd of daar ook caches lagen. Ja dus. Ik heb het ze op mijn PDA even getoond.
Ik hoop wel dat het gestamp van de paarden niet de cache aan het wankelen brengt en zodoende de dieren verschrikt bij het neerstorten.
Dank voor de cache.


traditional924. Cycloon cache 2004 by Gestel
SmileAl op de lagere school geleerd dat in de jaren '20 hier in de buurt een cycloon de mensen had geteisterd. In het bos trof ik dan ook een behoorlijk gat aan, dat duidelijk niet door de konijntjes was gegraven. Maar er lag geen cache in, daarvoor moest ik verder. De methode met open veldje en dan peilen, lukte niet, omdat er vele veldjes zijn en de GPSr niet kon uitmaken welk veldje werd bedoeld. Dus toen maar het groffe zoeken en dat is gelukt dankzij de hint.
Dank daarvoor.


923multi923. Haarlo by Dutch Kiwi
SmileTegen mijn gewoonte in, maar gewaarschuwd door de tekst, heb ik de beschrijving heel goed gelezen, zodat ik mijn gebruikelijke omwegen naar de cache dus niet hoefde te maken. Zo werd het een leuk rustig rondje op mijn vouwfiets. Onderweg nog even aan een mevrouw gevraagd wat endskamers zijn. Ze had er wel van gehoord, wist ook dat het iets speciaal Achterhoeks of misschien Twents was. Zodat ik nu nog niet weet wat het zijn...  Maar wel lekker gefietst in een heel mooie omgeving.
Dank daarvoor.


multi922. Waterster by verkenner
SmileEen heel aardig wandelingetje bij een meertje in het bos. De cannister bij wp1 blonk mij al van verre tegemoet. Die heb ik dus maar wat beter bedekt met wat natuurlijk materiaal. De cache was beter bedekt, maar voor het geoefende cachers-oog duidelijk waarneembaar. Hopelijk blijft ie liggen, want de stash area lijkt mij een speelplek voor kinderen.
Dank voor deze cache.


921multi921. De Slinge by Dutch Kiwi
SmileDe Slinge kende ik tot dusver alleen als een metro-station in Rotterdam. Maar er zijn meer Slinges dus. Gekozen voor de korte route en dan op de vouwfiets. Dat viel niet mee, maar het ging. In de buurt van de stash area ontmoette ik een man met een invalide hond die belangstelling had voor mijn GPSr. Zelf had hij ook eentje, maar een type dat je moet combineren met een palm. Hij wist van geocachen, maar niet het fijne. Ik heb hem uitgenodigd samen met mij de cache te vinden. De hond werd daartoe in de auto achtergelaten en via geruststellende woorden op zijn gemak gesteld. Pas na een hele poos zoeken herinnerde ik mij dat er een hint stond op de aanwijzing bij WP1. Toen kon ik stash area aanzienlijk verkleinen en uiteindelijk de cache vinden. Mijn mede-zoeker vond het heel interessant, maar terwijl ik stond te loggen, moest hij weer snel terug naar de achtergelaten hond.
Dank voor deze cache.


traditional920. I-Con 1st by Ignas, Hanneke, Basten, Kasper, Susan, en de fam.
SmileDeze was een stuk moeilijker dan ik dacht, maar dat lag vooral aan mezelf. Vanwege lichte voetproblemen, waardoor wandelen lastig is, met mijn vouwfietsje door het bos. Bovendien vanaf een andere plek (dichterbij) getracht de cache te benaderen. Op een gegeven moment wees het pijltje in de richting van een paadje, dat behoorlijk was overwoekerd. Toch maar erin. Na 100m besefte ik dat mijn fietsje alleen maar lastig was en met nog 170m naar de cache maar even neergezet. Gelukkig wel even de coords in GPSr opgeslagen. Via een cross-coutry de stash area bereikt, waarlangs een keurig voetpad loopt. Dat had ik dus gemist. Na het loggen op weg naar de tweede cache: mijn fietsje. Wel blij dat ik metgezel (nee geen Gazelle, maar Batavus) weer terugvond in het struweel.
Dank voor de cache.


919traditional919. IJsvogel by Doerak en Whisper
SmileNet als mijn voorgangers geen ijsvogel gezien. Maar ik ken het beestje wel van natuurfilms op de tv, een schrale troost. De cache ligt goed verstopt, maar met de hint is ie wel te vinden.
Dank daarvoor.


multi918. de Velhorst by ted & the teddies
SmileHet was nog vrij koud toen ik startte met deze cache. Bibberend op mijn fietsje op zoek naar een hek met hooibergen. Die vond ik wel, maar de route via de rhododendronlaan heb ik gemist, of ik heb niet goed gekeken natuurlijk. Rhododendrons zijn toch van die struiken waar je kadoo's achter mikt?  Toch vond ik het bankje en later de cache.
Dank daarvoor.


multi917. Killed in 1944 by Kangoo-team
SmileHet was nog vrij koud toen ik net na het licht worden startte met deze cache. Bibberend op mijn fietsje op zoek naar Ynze en Christine die hier hun jammerlijk einde hebben gevonden. Indrukwekkende plek en mij een raadsel hoe ze zo'n onderaards onderkomen stiekem hebben kunnen bouwen in oorlogstijd. Op weg naar het grafmonument getwijfeld over het gevraagde huisnummer, zodat ik bij de berekening van de cache-locatie moest kiezen welke van de twee. Gelukkig koos ik de juiste.
Dank voor deze cache.