16-09-2004

Nijkerk, Elspeet, Nunspeet, Heerde, Vorchten, Wijhe, Olst, Boskamp, Deventer en enkele locaties daartussen.

 

916multi916. In de van OudsHer Gekroonde ALLEMANS GADINGHE by JACOB BUSSINK
SmileEen zeer consistente (wat dat ook betekent) cache in Deventer, de stad die wij alleen kennen van de koek en de Eagles. Het voetballen gaat niet zo goed tegenwoordig, dus heb ik mij maar geconcentreerd op de koek. Het was al donker toen ik met de auto probeerde via TomTom het eerste wp te bereiken. Ondoenlijk, het ligt in het centrum, het was koopavond, het was mooi weer en alle Deventenaren hadden besloten naar het centrum te gaan. Dus maar ver weg van het centrum geparkeerd, de vouwfiets gepakt en wp1 gevonden. Het was daar erg gezellig met volle terrasjes en de stemming zat er goed in, maar ik moest cachen dus weer verder. Na berekening van de cache-coords teruggefietst naar de auto en deze gepakt voor de schitterende finale. Bijna verdoofd door de geur in het pikkedonker met zaklantaarn via een vertwijfelde poging warempel de cache gevonden. Zoals gezegd, geheel in stijl.
Dank daarvoor.


multi915. Stoffer en Blik cache by Stoffer en Blik
Smile200 caches van Stoffer en Blik en een multi van 2 km. Gelukkig betekende dat niet om de 10 meter een wp. In het avondzonnetje in een rustig tempo de route gefietst op mijn vouwfietsje in deze mooie omgeving. Alle wp's en de ook de cache waren goed te vinden.
Dank daarvoor.


multi914. Dooie boel. by Johan Luekens
SmileEen cache naar mijn hart! Pittige beschrijving, pittige berekening, pittige wandeling naar de cache. Na afloop even zitten uitrusten op een gerieflijk plekje.
Dank!


913multi913. Havezate Hoenlo by Landlord
SmileGewaarschuwd door de vorige logs, heb ik de berekening voor de zekerheid 6x uitgerekend en van de 6 uitkomsten het gemiddelde genomen. Zo kon er niks meer misgaan en kon ik vrolijk op weg langs het paadje langs de stroom. Dat zit vol kuilen die je niet ziet, dus het was wel oppassen geblazen. Voor de terugweg gold precies hetzelfde.
De cache lag niet waar ik hem verwachtte toen ik kwam aanlopen richting stash area. Geen typische Williii-verstopplaats dus.
Dank voor deze leuke cache.


multi912. Op een dag... by Stoffer en Blik
SmileOp een dag fietste ik zomaar door Olst. Was wel even de kluts kwijt, want toen ik bij één van de wp's een praatje maakte met een oudere local (die de spreuk glad uit zijn hoofd kende) corrigeerde hij mij toen ik dacht door Wijhe te fietsen. Tot mijn verontschuldiging mag ik misschien zeggen dat ik vanaf half vijf 's ochtends in touw was en het nu tegen 4 uur liep. Bovendien worden Olst en Wijhe altijd in één adem genoemd, dus wie Wijhe zegt, zegt ook Olst.
Op de stash area trof ik een verlaten woning aan, dwz de bewoners waren niet thuis, anders had ik zeker even een praatje met ze willen maken.
Dank voor deze cache.


911traditional911. DE DIJK STOEL by Getzie family
SmileLeunstoel, preekstoel, draaistoel, schommelstoel, ligstoel, klapstoel (vooral die, heeft me eens eens flink verrast toen ik erdoor zakte), draagstoel, strandstoel, kakstoel, kinderstoel, rolstoel, paddestoel, tuinstoel, praatstoel, schopstoel, ik ken ze allemaal, maar van een dijkstoel had ik nog niet gehoord. Dus ik zou ook niet weten of er van die in mijn buurt staan. Gelukkig vond ik de micro, zodat ik niet hoef te speuren naar andere dijkstoelen. Kan natuurlijk zomaar zijn dat ik nu spontaan eentje tegerkom, omdat ik nu weet wat het is.
Dank voor deze cache.


multi910. Visjes voeren by Jay-Dee
SmileDe visjes, zeg maar vissen, hadden er zin in vandaag. Gelukkig werden ze van voedsel voorzien door anderen, want ik had geen brood bij me. Ook toen er een stilte viel in het voeren, bleven ze bij de brug in afwachting van nieuwe voorraad. Een man bij de brug legde me nog uit, dat het karpers waren. Ja, ik weet het, ik zie er niet echt snugger uit. Dus maar gauw geteld (niet de karpers, zo dom ben ik nou ook weer niet) en de cache gegraaid.
Dank daarvoor.


virtual909. Kamikazes by By-Tor and the Snow Dog
SmileOp deze zonnige doordeweekse dag was er alleen een kamikaze-vutter aan het spelen met zijn speeltje, terwijl een andere vutter (ik dus) langskwam om even achter een bordje te kijken. Ja, wij ouderen zijn lekker bezig!
Wel een mooie omgeving trouwens om je hobby te beoefenen.
Dank voor de cache.


908multi908. Buys-Ballot 1 – Vosbergen 2004 by Heirbaut Hunters
SmileJe komt ze weinig tegen, caches van dit soort waar je niet dom achter je pijltje aan moet lopen. Helaas kan ik niet uitrekenen of op mijn schermpje construeren waar de coords van de cache liggen. Omdat ik geen foto had van het kasteeltje en ook nergens een aanwijzing vond, na een poos maar eens wat locals gevraagd waar het te vinden. Oohhw daar. Ja daar was ik al geweest, maar had het niet herkend als kasteel... Dat ligt natuurlijk aan mij, want ik ben een cultuurbarbaar. Na wat onduidelijkheid, welk kruispunt werd bedoeld, de meest logische genomen en kruispeilen maar. Maar zoals al uitgelegd, dan kan ik niet. Dus maar wat rondgefietst tot alle afstanden een beetje klopten en toen zoeken maar. En warempel, daar lag de cache!
Dank daarvoor.


traditional907. Cygnus X-1 by 2004 By-Tor and the Snow Dog
SmileOp de eerste dag van het laagseizoen kon ik voor slechts 1 Euro mijn auto kwijt (Gisteren was het nog 4 Euro). Een leuk wandelingetje langs het meer bracht mij bij de cache alwaar ik enkele TB's heb geswapt.
Dank voor de cache.


906multi906. Transferium by de woudlopertjes
SmileMet bibberende knieën het eerste wp opgezocht, maar als je er bent en net als nu op een stralende zonnige dag zonder wind, dan heb je ook wat. Dus heerlijk van het uitzicht genoten. Daarna rekenen en op naar de cache. Heel mooi. In de buurt van de cache nog wat wilde dieren gezien. Ik meende zelfs een roerdomp te herkennen, een zeer schuw dier.
Dank voor deze originele cache, waarin ik wat toepasselijke cd's heb achtergelaten.


multi905. Cygnus X-2: Neolithicum by 2004 By-Tor and the Snow Dog
SmileOnder een lekker ochtendzonnetje deze cache op mijn vouwfietsje bedwongen. Viel niet altijd mee. Bij de cache was ik verrast door een bijzondere markering die Kruidmop had achtergelaten. Foei dus  .
Dank voor deze cache.


904mystery904. "De Supermarkt" by "Team Kleijn"
SmileEerst met een uitdraai van de beschrijving maar eens de 3 grote supermarkten bij mij in de buurt bezocht. Ik kwam daar nog een hoofdschuddende Lady Cachetta tegen die opmerkte: 'Ben je hier nu ook al aan het cachen?!' Na een flinke tijd speuren en behoorlijk kippig geworden van het turen had ik 7 artikelen kunnen traceren, maar bij sommige was ik het niet zeker. Bovendien begon ik vanwege mijn afwijkende gedrag op te vallen bij het winkelpersoneel. Dus ook nog moeten uitleggen, dat ik met een soort puzzeltocht bezig was. Nou dat vonden ze wel leuk en ze lieten me verder met rust, maar ik zag ze uit mijn ooghoeken wel grinniken om zo'n rare vutter.
Toch wel wat teleurgesteld dat ik niet alle codes bovenkreeg na deze flinke inspanning, thuis maar eens opgezocht hoe die verdraaide barcodes werken. Nou, behoorlijk ingewikkeld dus. Maar ja, als je de cache wilt vinden, moet je aan het werk en dat heb ik dus gedaan. Even en odd parity, left handed en right handed encoding, het is nu zoete koek voor mij. Na alle 10 codes gekraakt te hebben, de geweldige coordinaten-service ingeschakeld en ja hoor: bingo. Omdat ik deze service zo mooi vind, heb ik die meteen ook toegepast op mijn eigen 'moeilijke' caches. De reacties erop zijn zeer positief. Dank team Kleijn voor het idee!
Het graaien van de cache is na alle inspanningen verder een eitje en zo hoort het ook, vind ik. Wel een leuke plek, waar ik al menigmaal was langsgereden zonder dat uiteraard te beseffen.
Dank voor deze originele cache.
De cache verrijkt met een travel dollar.