07-09-2004

Bloemendaal, Wijk aan Zee, Castricum, IJmuiden. Kortom, een reisje langs de Noordzeekust.

 

883multi883. De Sluizen by stuartteam
SmileTot besluit van een cache-dag onder het zingen van het mooie lied 'Bij de sluizen van IJmuiden...' (een hit in de jaren '50, Max van Praag) wat rondgetoerd op het sluizencomplex. Heel interessant en indrukwekkend. Schepen in alle maten werden geschut.
Alle wp's per auto bezocht en daarna de cache kunnen graaien op een toch wel linke plek. Maar dat is misschien juist de charme.
Dank voor deze cache.


traditional882. Roodaam by GeoGerard & PWN Rangers Kees and Ger
SmileVanwege een lastige plantaris fascia mijn vouwfiets gepakt om mijn voet te ontzien. Fietsen door de duinen is echter ook leuk. Het laatste stukje heb ik even moeten lopen, maar dat was geen probleem. De cache stond nogal bloot. Echter niet zichtbaar vanaf het pad. Ik heb nog mijn best gedaan om de grote kist wat beter te bedekken, maar dat lukte nauwelijks.
Dank voor deze cache.

881
traditional881. Albatros by Tinus
SmileVanwege een lastige plantaris fascia mijn vouwfiets gepakt om mijn voet te ontzien. Fietsen door de duinen is echter ook leuk. Uiteindelijk bracht het pijltje van mijn GPSr mij op een mooi uitzichpunt, waar in de buurt ook nog een mooie cache lag. Dat was dus mooi meegenomen, hoewel ik hem na het loggen weer heb achtergelaten.
Dank voor deze cache.

 

 

 

 

880

multi880. ZEE VAN STAAL by CACHE-HUNTER
SmileEen heel originele cache! Zowel qua begin als qua puzzeltje als qua cache-locatie. Voor het begin heb ik rustig de tijd genomen. Vanuit de verte vermoedde ik wel om welk staaltje van het kunst het ging. Heb eerst nog wat andere bezocht. Bij het bewuste kunstwerk nog even een praatje met de duidelijk zwangere dame in kwestie gemaakt. Ik was wel nieuwsgierig naar de vader en ze heeft me opgebiecht, dat het een Argentijnse voetballer van Real Madrid betrof. Dat verbaasde mij niet toen ik een bepaalde naam op het bordje zag staan.
Onderweg naar de 18 aanwijzingen, ontmoette ik een oma met kleindochter die tevergeefs naar de bokjes zochten, want ze hadden speciaal daarvoor brood meegenomen. Ik kon ze ook niet helpen, want mijn bokkenpruik had ik thuis gelaten.
Toen ik in de buurt van de stash area hopeloos vastzat in het struweel waarschijnlijk ten gevolge van miswijzing, heb ik de hint maar even geraadpleegd en daarna was het snel gepiept.
Dank voor deze mooie cache.


virtual879. Screaming Sea by Frank&Anja
SmileDe zee niet horen screamen, warschijnlijk omdat het vandaag mooi en rustig weer was. Het zal er wel eens anders toegaan, denk ik. Als mooi-weer-cacher zit ik dan echter thuis, dus ik zal het wel nooit beleven.
Dank voor de cache.


multi878. Oosterplas (#3 of ThijsseĀ“s Wish Trilogy) by Waterboys
SmileNa de bruid gevonden te hebben nog even doorgefietst naar de Oosterplas, waar je vanaf een bepaald punt door het geduinte mag banjeren. Ging wat lastig met mijn vouwfietsje, maar de cache locatie werd bereikt en daar ging het om. Een leuke afsluiting van een fietstocht. De cache verrijkt met een TB.
Dank voor deze cache.


877multi877. Bruid van Haarlem (#2 of ThijsseĀ“s Wish Trilogy) by Waterboys
SmileLekker op mijn fietsje de wp's doen, omdat ik wat last heb van mijn voet en dus niet de hele afstand kan wandelen. Tenminste dat was mijn bedoeling. Helaas mag je echter niet overal fietsen. Zo kon het gebeuren dat ik een wel heel rare route heb afgelegd. Daarbij kwam ik voortdurend een trimmende dame tegen die een flink rondje door de duinen aflegde. Ik heb haar uiteindelijk maar even uitgelegd waar ik mee bezig was, want ze begon steeds angstiger te kijken als haar weer eens dan van achter dan van voor passeerde. Overigens bleek toen we in gesprek raakten dat ze niet angstig was, maar verging van de dorst. Dat was snel verholpen dus, want mijn rugzak bevat altijd de lekkerste drankjes. Als ervaringsdeskundige heb ik haar aangeraden voortaan zelf drinken mee te nemen.
De cache verder gemakkelijk gevonden. Ik heb er een TB ingestopt.
Dank voor een mooie cache.