25-05-2004

Een paar dagen gelogeerd in Drenthe. In een ruim gebied rond Exloo geopereerd. Stadskanaal, Musselkanaal, Ter Apel, Boertange.

 

529multi529. Rood Kapje by Hgomsk
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht.
Als laatste van een lange dag cachen, geprobeerd Roodkapje te vinden. Nou dat was niet moeilijk. Ze had het praktisch in haar handen om het mij aan te bieden. De cache lag namelijk zomaar langs het pad in de buurt waar die verstopt had moeten zitten. Ik heb ergens een kuiltje ontdekt en hem daar ingestopt na het loggen. Hopelijk de goede plek. Overigens zat het park vol hangjeugd die zich bezighield met het stenigen van eenden. Een jongetje van een jaar of 10 kwam het mij huilend melden. Vlak daarop suisde een politieauto over het voetpad van het park op zoek naar de misdadigers. Bij de muziektent werden ze ingerekend. Ja zo beleef je nog eens wat met het geocachen...


528

multi528. De Beetse by Hgomsk
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht.
Na een beetje gedreutel aan het begin, waarschijnlijk nodig om wat getallen te vinden, kon het echte werk beginnen. Een wandeling door bos en langs zandafgravingen. Wat een bedrijf dat afgraven. Maar ja, al die snelwegen waarover ik naar de caches rijd, moeten worden aangelegd. Bovendien houd je er flinke meren aan over zoals deze, die vandaag heel erg blauw was. Voor de cache moest ik opmerkelijk ver het bos in, terwijl ik toch dacht alle getallen goed te hebben ingevuld. Voor de zekerheid nog even gekeken of de coords goed waren ingeklopt en dan achter het pijltje aan. Gelukkig klopte het wel.

 


multi527. The Sound off Silence by Hgomsk
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht.
En weer zo'n mooi stukje natuur, waar op zoek kon worden gegaan naar een cache. Al van verre meende ik de plek te zien waar de cache zich zou bevinden. Dichterbij gekomen, nee toch niet, leeg. Na toch wel een tijdje zoeken vond ik de juiste plek... Heel mooi bedacht, daar houd ik wel van. Heb erg mijn best moeten doen de cache op dezelfde manier achter te laten. Het natuurlijk materiaal werkte namelijk niet geheel mee. Uiteindelijk is het gelukt.


526traditional526. De Brug by Hgomsk
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht.
Een brug in the middle of nowhere, zo lijkt het. Ik kon via het lange stille zandpad geheel tot de cache rijden, en heb dat heel rustig gedaan.


traditional525. OOST.NL by Mr. TOP.NL
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht.
Deze cache brengt je op het meest oostelijk stukje Nederland. Zoals aan de paadjes te zien, net als de anderen via Duitsland de cache gevonden. Een heel leuk idee die serie, waarvan ik tot dusver alleen ZWAARTE.NL heb gedaan.
Wordt het overigens niet tijd om de beschrijvingen van deze caches wat aan te passen, MR TOP.NL? Volgens mij zijn ze niet up-to-date.


virtual524. The Big Crash by Hgomsk
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht.
De gehele wandeling aan het ongeluk moeten denken. Waren er op dat tijdstip ook wandelaars? Het zal niet te beschrijven zijn wat zo'n klap teweegbrengt. In mijn jeugd in Friesland stortte in de buurt een straaljager neer, waarbij ze het ding niet konden terugvinden. Via een sloot letterlijk in de aardbodem verdwenen. Men zei, 10 meter onder grond. Met zo'n bos als hier zal het anders geweest zijn. Ik zag twee kuilen naast elkaar. Lugubere gedachte op zo'n plek te staan...


523traditional523. Ruiten Aa by CLC
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht. Dit vond ik wel één van de mooiste plekjes. Het kwam goed uit dat het lunchtijd was tijdens mijn bezoek hier. Ben lekker op het bankje bij het sluisje gaan zitten nadat ik de cache had gevonden en heb daar mijn broodjes verorberd. Wat een rust.


traditional522. Niksinniksuit by Hgomsk
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht. Deze cache brengt een piepklein wandelingetje, dat ik onbedoeld iets heb weten te vergroten door de auto aan het begin van de parkeerplaats te zetten. Waar haalt de cache-legger deze piepkleine potjes toch vandaan?


multi521. De Horsten by Hgomsk
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht. Zo ook de Horsten, waar je volgens de beschrijving ook met de auto doorheen zou kunnen crossen. Uiteraard niet geprobeerd. Een mooie wandeling van punt naar punt, waarbij iets niet helemaal klopte met de coords van de picnic-tafel, maar dat maakte niets uit. Het is een leuk gebied dat op deze wijze al geocachend verkend kan worden.


520traditional520. OUDE SPOORDIJK by HOPPERTJE
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht. Via de zandweg naar de cache gereden. Niet dat ik een hekel aan lopen heb, maar als je der zo naar toe kunt rijden... In de logs ter plekke las ik, dat meer mensen er zo over denken.
Wel een mooie plek om een cache neer te leggen. Ik ken deze omgeving niet en was eerst bij de Wissel geweest. Daar ligt de rails nog op de oude spoordijk. Waar was hier die spoordijk? Het pad waar ik overheen reed?


multi519. De Wissel by Hgomsk
Smilein de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht. Via een lange zandweg naar de cache gereden. Het heeft altijd iets nostalgisch, zo'n niet meer gebruikt spoorlijntje, zeker als de rails er nog liggen. Ik neem aan dat die boemeltreintjes vroeger tjokvol zaten en dat het er gezellig aan toe ging. Nou ja, bij ons in Friesland in ieder geval wel (denk aan het Dokkumer lokaaltje). Grunningers zijn natuurlijk wel wat stugger...


518traditional518. De Mondenweg by hoppertje
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht. Dat geldt niet voor de locatie van deze cache, hoewel het wel een aparte plek is met die stukken beton. Deze cache gebruikt als opwarmertje samen met de andere Mondenweg voor een lange dag cachen.
Bij het pakken van de cache moest ik diep bukken en lette daarbij niet op mijn andere hand. Midden in de brandnetels dus. Gelukkig groeide er Hondsdraf in de buurt en kon ik een recept uit grootmoeders tijd toepassen: de pijnlijke plekken inwrijven met de fijngeknepen blaadjes van de Hondsdraf. Werkt perfect.


traditional517. De Mondenweg 2 by hoppertje
SmileVanuit Exloo een dagje doorgebracht in de voormalige Veenkoloniën en het is er mooier dan ik had gedacht. Dat geldt eigelijk nog niet voor de locatie van deze cache, hoewel het een grappig bosje is zo bij de parkeerplaats. Deze cache gebruikt als opwarmertje samen met de andere Mondenweg voor een lange dag cachen.